• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Prijava poreza na dohodak putem portala e-porezna

Vanja B

Chief Officer
Pokušavam prijaviti porez na dohodak putem portala e-porezna ali ne mogu dodati prilog (DPOM - Potvrda o danima u međunarodnoj plovidbi u 2020. godini)
Polje za priloge je grayed out

Da li je netko od Vas uspio priložiti gore navedeno i prijaviti porez preko e-porezne?

e-porezna.png - Click image for larger version  Name:	e-porezna.png Views:	0 Size:	112.0 KB ID:	399805

Last edited:
U EPOM obrascu odaberete prilog DPOM i kad pritisnete "Pošalji" otvara se nova stranica u koje se može priložiti DPOM.
S tim da su mi u Poreznoj u Rijeci rekli da oni imaju naše podatke o danima u međunarodnoj plovidbi tako da može i bez toga.

A dje sa platnim listama ili potvrdom prihoda? Ok, navedes cifru u tablici al treba li dje attachirat platne liste?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

A dje sa platnim listama ili potvrdom prihoda? Ok, navedes cifru u tablici al treba li dje attachirat platne liste?

Ja to nisam attachirao. Neke platne liste još nisam dobio, niti potvrdu prihoda. A ugovor je bio jedan, pa je bio onda svaki mjesec revidiran zbog COVID-a itd.

Možda bi se moglo dodati pod "ostalo" pa onda attachirat.

Imaš ispod pod redni broj IV. Prilozi di prilažeš.

Nije tocno. Tu mozes oznaciti da ima dokumenata za prilozit.
Popunjeni DOH obrazac posaljes (vrh stupca livo) i onda se vratis u dostavljene doh obrasce. Odaberes godinu, 2020 i tu se pojavi opcija da ubaciti attachments.
Nisam siguran mislim da je max 5mb ali ima nacin kako poslat i vise, ali to ne znam kako.

Ja sam jos teski oldschool.Isprintam sve i odnesem doli u poreznu.

I ja
Zena mi ispuni prijavu i odnesen u poreznu
Kakav e-gradanin i slicno
Pa da me prate jednin klikon......
Mada kazu mi da je taj e-gradanin ili sta vec prava stvar.....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bilo bi super kad bi netko stavio neki HOW TO sa koracima gdje, što i koliko unijeti u egrađanin, pa da se sve ima na jednom mjestu normalno objašnjeno

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Bilo bi super kad bi netko stavio neki HOW TO sa koracima gdje, što i koliko unijeti u egrađanin, pa da se sve ima na jednom mjestu normalno objašnjeno

Pa stoje ti formule na dnu formulara. Mozes za pocetak u tete u poreznu da ti objasni. A naravno, postoje i porezni savjetnici.
Necemo se zaletit pa how to trazit od drzave? I ovo sto sad mozemo je osmo cudo, zar ne? Hahahaa

Post je napisan s obzirom na zadnja 2-3 posta. Ja sam pokušao lani i čini mi se da nisam uspio jer nisam mogao upisati minus predznak u dohotke (kada se odbije 400kn po danu itd.).

Briga me, ali tome valjda forumi služe. Za pomaganje, razmjenu iskustava i izvor informacija iz prve ruke. Ali priznajem da sam očekivao odgovor poput toga (čak i malo gori).

Post je napisan s obzirom na zadnja 2-3 posta. Ja sam pokušao lani i čini mi se da nisam uspio jer nisam mogao upisati minus predznak u dohotke (kada se odbije 400kn po danu itd.).

Briga me, ali tome valjda forumi služe. Za pomaganje, razmjenu iskustava i izvor informacija iz prve ruke. Ali priznajem da sam očekivao odgovor poput toga (čak i malo gori).

Cekaj, zasto si stavljo minus i dje?
Pa stoji ti, godisnji prihodi, pa ispod pomorski odbitak (koji se mnozi sa danima na moru). Pa ti onda ide formula tipa stavak 1 minus stavak dva, rezultat ide u sumu koja je oporeziva u slucaju da dodje do oporezivanja.
Ja sam imo isto par greski kada sam radio u eporeznoj. Ima opcija provjere.

Kad dođem doma pokušat ću opet pa vidjeti. Tko će se sjetiti što je točno bilo prije godinu dana, ali znam da sam morao ići osobno u poreznu. Nije ni bitno u cijeloj ovoj priči sad.

Cekaj, zasto si stavljo minus i dje?
Pa stoji ti, godisnji prihodi, pa ispod pomorski odbitak (koji se mnozi sa danima na moru). Pa ti onda ide formula tipa stavak 1 minus stavak dva, rezultat ide u sumu koja je oporeziva u slucaju da dodje do oporezivanja.
Ja sam imo isto par greski kada sam radio u eporeznoj. Ima opcija provjere.

Hajmo ponovo onda, biće da sam ja glup.

Ukupni primici - sve plaće u USD pomnožene sa tečajem sa carinske uprave za veljaču.
Pomorski dodatak - broj dana na brodu X 400kn
Primici - Razlika ukupnih primitaka i pomorskog dodatka koja je u mom slučaju oko 3000kn
Izdaci za obavezna osiguranja - ukupni izdaci za 2020 izračunati preko CROSMAe koji su u mom slučaju oko 13000kn
Dohodak od nesamostalnog rada - razlika prethodne dvije stavke

Baca greške
  • "Izdaci za doprinose za obvezna osiguranja ne može biti veći od iznosa u polju III.3."
  • "Dohodak od nesamostalnog rada (r. br.3. - r. br. 4) mora odgovarati razlici iznosa u poljima III.3. i III.4."
Dakle tom logikom bi morao staviti za izdatke za obavezna osiguranja istu cifru kao i za primitke, te bi onda i zadnje polje imao 0 da otklonim greške no to je daleko od realnog stanja.

Nije mi problem poć u poreznu, ali čemu ako se može ovako riješiti.

Ja sam "postao" e-građanin bez odlaska u Finu dok sam bio na brodu.
Upute su ovdje.https://bswireless.hr/egradani-bez-odlaska-u-fina-u/

Za prijavu poreza na dohodak preko e-prezne, napravio sam krate upute pa vam mogu poslati na mail.
Ili da ih se uploada na Pomorac.net Dalmos ?

Back