Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/3
    Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno porez - potvrde o provedenim danima na brodu

pozdrav ekipi, evo cu ukratko iznijeti kronologiju dogadjaja pa me zanima ima li itko jos slicnih problema....

Dakle, kada je stupio novi zakon na snagu (01.01.2008.) nalazio sam se na brodu (MSC Pride - kompanija Jadroplov) sa kojeg sam se iskrca 08.04.2008., da bi se opet ukrca na brod 16.08.2008. sada na drugu kompaniju - MSC, i jos se nalzim na brodu.

Danas mi je dom iz lucke kapetanije Rijeka stigla obavijest/potvrda o danima provedenim na brodu i tu se nalaze samo dani provedeni na ovom brodu na kojem se i sada nalazim, tj. 142 dana, od 16.08.2008. d0 31.12.2008.

Prema tome ispada da bi triba platit porez na 2008. godinu, iako sam bio na brodu vise od 183 dana (puno vise!!!).

Sad gdje je tocno nestalo onih 4 mjeseca, to ne znam.
    Prosli poslodavac (Jadroplov) me je trebao uredno prijaviti i odjaviti, sto mislim da su i ucinili, jer su mi stigle uplatnice za mirovinsko i socijalno i koje su naravno podmirene. Ali da ne bi bilo greske, kad sam potpisiva ugovor kod "Bogdana" u Sinju, tamo su mi rekli da me nema u kompjuteru, pa sam i ja sam faksira u lucku kapetaniju Rijeka sve dokumente (prijava, odjava, matrikula.....) i tamo mi je zena na telefon rekla da je sve primljeno i da je sve u redu.

Ima li itko jos slicnih problema i kako sad to rijesiti, sa broda.

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Nema, koliko ja znam...svejedno, neka netko ode na kapetaniju i provjeri u tvoje ime (nadam se da imas sve potvrde ili ih faksiraj nekome)....
    ...ca smo na ovom svitu...

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

hvala na brzom odgovoru, ali bit je da sam sve vec faksira u kapetaniju u rijeku prije nego sam otisa na brod u kolovozu.

e jesu organizirani........

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •