Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/57
    Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno benificirani radni staz

dragi kolege sretan Bozic vama i vasim obiteljima,

evo citam na sph.hr nadopune u vezi naseg poreznog sustava,ali ima li ,gdje i zna li tko hoce li sta biti u vezi s benificiranim radnim stazom ,jer nam je i to bilo obecano kroz 2008.

hvala unaprijed

ECR ecrop avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Crni kontinent

Početno

Takodjer cestitke za Bozic,
    znas onu narodnu o obecanju?
    Mozda i vrate taj beneficirani radni staz, ali pred neke izbore, ili kad izracunaju koliko bi to povecalo uplate u Mirovinski fond...

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Sindikat pomoraca Hrvatske/International Transport Workers Federation

Početno

Beneficirani radni staž za pomorce u međunarodnoj plovidbi nije ukinut u zakonu. Ukinula ga je trulež administracije. Obveze plaćanja mirovinskog prešle su sa Poslodavca na Pomorca, ali ne prihvaćaju i plaćanje "beneficiranopg staža" (staž s produženim trajanjem - kako se u zakonu zove). Kompjuteri im ne podnose. Ministarstvo mora (i ostalog) je pokušalo sve (hvala g.Bačić i g. Babić), ali je Ministarstvo gospodarstva (čitaj gospođa V.Babić), po običaju, sve upropastilo.
    Predlažem e-mail Ministarstvu gospodarstva sa slijedećim sadržajem:
    Sram vas bilo. Vratite nam naše pravo na "beneficirani staž".
    Izbori su blizu!!!
    Posljednje uređivanje od pbrazzoduro : 01-17-2009 at 07:14 AM Razlog: dopuna

ECR ecrop avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Crni kontinent

Početno

@pbrazzoduro
    Nisam znao da se takve stvari mogu rijesiti mailom? A i mislim da oni ne citaju mailove. Ne podnose ni oni kompjutere...

ECR ecrop avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Crni kontinent

Početno

Ma ne mogu a da ne zinem jos koju... kakva je to tvrdnja "Kompjuteri im ne podnose", pa zar netko misli da smo mi volovi, budale, sta li!?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Gospodine Brazzoduro vi se morate odluciti dali ste na jednoj ili drugoj strani. Ne postoji sidenje na dvi katrige. Bar ne u ovom nasem svitu. Ili si s nama ili njima treceg nema. Svaka cast sta ste se prijavili na forum pod pravim imenm i sta stojite iza svojih izjava mada se vecina s njima ne slaze. Isto tako kolim vas da mi recete sta rade ostali clanovi sindikata kad ste samo vi non-stop u javnosti. Fala unaprid
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Kapetane Brazzoduro!!
    Vi ste jedini koji je dosad pokaza interes za razgovor sa PRAVIM Pomorcima koji zive od toga zive zivot Pomorca, a ne ka oni ca sidu po kancelarijama i pricaju price kako su oni nekad davno bili pomorci!! Znan da se niste izborili za najidealniji zakon, ali pridruzite se nama i pitajte nas ca mislimo o svemu tome, a ne da neko razgovara sa Zagrebom, bez nas! Imali bi vise clanova u novon sindikatu pomoraca da zelite bit sa nama, nego u ovome starome. Kad se osnuje Novi sindikat, ja cu prvi iskidat onu plasticnu clansku karticu. Nemojte popustat, ako ste covik od mora, Vi se pridruzite nama, ka ca ste dali ruku spasenja Kap. Laptalu!!

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno Benificirani staz

09.01.2009 u 0830 na Radi Split sam slusa nekog tajnika iz HSP koji je rekao da cemo imati 15 mj za 12 mj navigacije. Potom su pustili ovog tajnika ministarstava mora (necu mu nadivat epitete - svi znamo sta mislimo o njemu) koji rece da ce benificirani staz biti rijesen sigurno do ljeta anno domini 2009.

Zivi bili pavidjeli.
    Navigare Necesse Est

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Gospodine Brazzoduro vi se morate odluciti dali ste na jednoj ili drugoj strani. Ne postoji sidenje na dvi katrige. Bar ne u ovom nasem svitu. Ili si s nama ili njima treceg nema. Svaka cast sta ste se prijavili na forum pod pravim imenm i sta stojite iza svojih izjava mada se vecina s njima ne slaze. Isto tako kolim vas da mi recete sta rade ostali clanovi sindikata kad ste samo vi non-stop u javnosti. Fala unaprid
    Po??tovani,
    Kada bi bili u Sindikatu pomoraca Hrvatske bilo bi Vam jasno da ne sjedim na dvije stolice. Sve ??to ovdje ka?žem ja govorim i unutar SPH i njegovih tijela. Koji put dobijem podr??ku, no sada već prečesto ne. To se zove demokracija i jako je skupa.
    Evo i Vi se ne sla?žete sa mnom iako ne znam u čemu i ??to to Vi znate o mojim stavovima da se ne bi slagali (a sudeći prema va??im istupima na netu, ne znate ni Vi).
    Nema moj gospodine Vi i mi.
    Postoji jedan cilj, a do njega vode razni putevi. Ja sam svoj davno odabrao. Vidim i Vi.
    S po??tovanjem,
    kap.P.Brazzoduro
    Rezultati će pokazati tko je u pravu.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od splitski kanal Vidi poruku
    Kapetane Brazzoduro!!
    Vi ste jedini koji je dosad pokaza interes za razgovor sa PRAVIM Pomorcima koji zive od toga zive zivot Pomorca, a ne ka oni ca sidu po kancelarijama i pricaju price kako su oni nekad davno bili pomorci!! Znan da se niste izborili za najidealniji zakon, ali pridruzite se nama i pitajte nas ca mislimo o svemu tome, a ne da neko razgovara sa Zagrebom, bez nas! Imali bi vise clanova u novon sindikatu pomoraca da zelite bit sa nama, nego u ovome starome. Kad se osnuje Novi sindikat, ja cu prvi iskidat onu plasticnu clansku karticu. Nemojte popustat, ako ste covik od mora, Vi se pridruzite nama, ka ca ste dali ruku spasenja Kap. Laptalu!!
    Po??tovani,
    Hvala, no molim Vas da shvatite i Vi i svi drugi kolege.
    Za pozitivno rje??enje u slučaju kapetana Kristo Laptalo najzaslu?žnija je njegova obitelj, pa vi kolege pomorci, pa građani grada Dubrovnika, a Brazzoduro je samo poku??avao (i na svu sreću uspio) uvjeriti vas da je Kristo nevin i da se moramo boriti ne za njega nego za sve koji bi mogli doću u tu situaciju.
    Taj slučaj nije gotov, jer jo?? uvjek nam prijeti opasnost i treba ga nastaviti i izboriti se da nas zakon ??titi od budala koji nam sude.

Brazzoduro ne bi mogao ni pola toga napraviti da nema Sindikata pomoraca Hrvatske i International Transport Workers Federation. Ne bi niti jedan Ministar i Dr?žavni tajnik razgovarao s Brazzodurom, da ne procjenjuje da su pomorci iza njega, a pomorce oni do?življavaju samo kao broj glasova na slijedećim izborima, bilo stvarnih bilo "ukradenih". Ma kako Vam taj SPH izgledao lo?? (i meni izgleda nedovoljno dobar)ipak je dosta toga pozitivnog napravio. No od slave se ne ?živi.
    Ali da Vas usput razveselim.
    Hrvatski pomorci i njihove obitelji ponovno mogu tu?žiti u
    RH. Na?žalost bilo je ?žrtava. Pomorci i obitelj poginulog nam kolege, kojima je hrvatsko zakonodavstvo odbilo u pru?žiti za??titu. ustavni sud koji je trebao o tome progovoriti, na?žalost nije se ni osvrnuo na činjenicu da odbijanjem nadle?žnosti uskraćuje građaninu RH - pomorcu (ili to oni jo?? uvijek nisu kako ja stalno tvrdim) pravnu za??titu čime se kr??i Ustav RH.
    Barem smo za??titili buduće pomorce koji će tra?žiti pravdu na na??em sudu.
    ?*to se tiče va??eg mi??ljenja i/ili komentara i upita, oni zanimaju Sindikat pomoraca Hrvatske i mene osobno. Slobodno ih ??aljite na moj e-mail (brazzoduro_predrag@itf.org.uk). Nastojati ću odgovoriti na sve.
    Mirno more.
    kap.P.Brazzoduro

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ecrop Vidi poruku
    @pbrazzoduro
    Nisam znao da se takve stvari mogu rijesiti mailom? A i mislim da oni ne citaju mailove. Ne podnose ni oni kompjutere...
    Po??tovani,
    Ne rje??avaju se e-mailom, ali se kroz protest dobiva pregovaračka snaga. kad se treba izboriti za ne??to, treba drugoj strani pokazati DA NAS IMA i da nećemo pasivno promatrati da nam se "kroje preuske gaće".
    Slijedeći koraci nakon e-maila su i drugi protesti.
    Dobro je na kraju dodati - izbori su preblizu da ne bi zapamtili.
    Pa da vidimo hoće li gospoda i dalje pjevati istu pjesmicu.
    mirno more.
    kap.P.Brazzoduro

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

POslao sam vam mail pa mi mozete odgovorit kad stignete. Hvala na slusanju
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Seawhisper Vidi poruku
    09.01.2009 u 0830 na Radi Split sam slusa nekog tajnika iz HSP koji je rekao da cemo imati 15 mj za 12 mj navigacije. Potom su pustili ovog tajnika ministarstava mora (necu mu nadivat epitete - svi znamo sta mislimo o njemu) koji rece da ce benificirani staz biti rijesen sigurno do ljeta anno domini 2009.

Zivi bili pavidjeli.
    Po??tovani,
    Nisam taj iz HSP sa emisije za pomorce, ali Vam obećavam, budemo li se dr?žali zajedno imati ćemo natrag beneficirani sta?ž ili ću ja zamučati.
    Mirno more.
    kap.P.Brazzoduro

1st Eng rupotina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Thumbs up Krepat ma ne molat!!!!!!!

Citiraj Prvotno napisano od pbrazzoduro Vidi poruku
    Po??tovani,
    Nisam taj iz HSP sa emisije za pomorce, ali Vam obećavam, budemo li se dr?žali zajedno imati ćemo natrag beneficirani sta?ž ili ću ja zamučati.
    Mirno more.
    kap.P.Brazzoduro
    Ne mucat, triba grist dok se god moze.
    Kako kazu Rjecani:
    KREPAT MA NE MOLAT!!!!!!!

Evo nove parole za sindikat.

Pozdrav i mirno more ma gdje god bili

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2009

Početno

sranje prika

2.Casnik ivo_1 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Jan De Nul

Početno

Citiraj Prvotno napisano od djigibau Vidi poruku
    sranje prika
    a ima li ista da nije sranje moja djigibau...svaki thread otvoris a djigi pise sranje
    lipo ti je doma http://www.visitorebic.hr

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ivo_1 Vidi poruku
    a ima li ista da nije sranje moja djigibau...svaki thread otvoris a djigi pise sranje
    MOzda mu je to pozdravna poruka.

strojar hrvojeee avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ko da vise

Početno radni staz i skola

Pozdrav svima,
    Evo kako stvari stoje cini mi se da od beneficiranog radnog staza nece bit nista bar za neko vrime. Drzava i ovo nase ministarstvo nas totalno ignoriraju ,eto i ja sam pisa par puta kap.Babicu i drugima ali nikad odgovora. Sta se tice sindikata sve ove aktivnosti su nedovoljne i nemogu tek tako prekrit puste godine neaktivnosti i nebrige za pomorce i ja se nisam uclanija u ovi nas sindikat jer sam uvik ima dojam da je samo vazno da se uplati clanarina. Jer da sindikat organiziran i cvrst u svojim stavovima onda bi ga se itekako uvazavalo a ne ignoriralo kao sto kap.Brazzoduro navodi gosp.Babic iz ministarstva.Evo ja plovim sa britancima i nizozemcima koji su kao clanovi sindikata tako zasticeni i imaju takva prava da nekad to nemogu virovat.Isto tako zanima me sta sindikat u hrvata poduzima i jeli uopce sta poduzima u vezi ovog naseg skolstva koje nas isto tako koci u zivotu.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma

Početno

Poštovani,
    Što se tiče beneficiranog, mislim da će se stvari riješiti uskoro (dio su koalicijskog sporazuma stranaka na vlasti) imamo odobren Elaborat i pozitivno mišljenje struke.
    No ono što je problem je pitanje kako oblikovati zakon, a da nam se ne dogodi da ga imamo, a ne možemo koristiti, kao što je i do sada bio slučaj.

Sve ideje su dobrodošle, a posebno ako će rješiti problem usuglašavanja stavova, koji ni unutar SPH nisu jednaki. Molim koristite se i mojim e-mailom: predrag.brazzoduro@ri.t-com.hr za prijedloge. U prvom redu tražim odgovor na pitanje: što očekujete da će se postići "beneficiranim stažom"? I drugo: Kako mislite da se to može ostvariti (kojom regulativom)?
    Pozdrav,
    kap.P.Brazzoduro

ECR ecrop avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Crni kontinent

Početno

Zar onaj stari, ukinuti ne, valja?
    Sto se tice "oblikovanja" zakona da bi se mogao provoditi, neka ga oblikuju kao i ovaj o placanju poreza koji se koristi bez ikakvih problema.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •