Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/24
    Electrician giligili avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    offshore

Početno Novi List, 11/01/2010, clanak

BENEFICIJE ZA PLOVIDBU IZMJENE POMORSKOG ZAKONIKA POSTAJU UPITNE
    Popijač odbio kraći sta?ž za pomorce

O sta?žu pomoraca jo?? će razgovorati narednog tjedna jer Ministarstvo mora ne namjerava odustati od svog prijedloga

RIJEKA Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetni??tva i slu?žbeno je odbilo prijedlog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o uvođenju beneficiranog radnog sta?ža za pomorce, koji bi prema prijedlogu izmjena i dopuna Pomorskog zakonika, omogućio da svaki pomorac za 12 mjeseci boravka na brodu ima 15 mjeseci sta?ža. Đuro Popijač potpisao je mi??ljenje da beneficirani radni sta?ž ne treba prihvatiti, te između ostalog naveo argument da se prijedlog protivi temeljnom opredjeljenju programa gospodarskog oporavka hrvatske Vlade. Zbog toga sada vladaju jo?? veće nedoumice oko problema s kojim se pomorci susreću već nekoliko desetljeća i ne mogu ga rije??iti.
    Dr?žavni tajnik za more, Mario Babić tvrdi kako će narednog tjedna na dodatne razgovore biti pozvani predstavnici Ministarstva gospodarstva i Sindikata pomoraca, jer Ministarstvo mora ne namjerava odustati od svog prijedloga. Na kraju bi se moglo dogoditi da u svemu mora arbitrirati Vlada, odnosno premijerka Jadranka Kosor, koja će morati presuditi čije će mi??ljenje biti usvojeno, Popijačevo ili Kalmetino.
    Pritomom treba napomenuti kako zadarski ministar operativno nije sudjelovao u pripremi izmjena Pomorskog zakonika, ali ga formalno mora proslijediti Vladi.
    Tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, Predrag Brazzoduro ističe kako Ministarstvo gospodarstva uopće ne razumije problem s kojim se susreću pomorci, te nakon niza sastanaka obavljenih na temu izmjena Pomorskog zakonika, stvari nepotrebno vraćaju na početak.
    â?? Stalno poku??avamo objasniti da je protivljenje beneficiranom sta?žu protivno interesima dr?žave, a ne samo protiv pomoraca. Veliki broj od 20-tak tisuća pomoraca zaposlenih kod stranih brodara ostat će bez posla nakon 55 godine ?života. Oni će u tom trenutku biti socijala na teretu dr?žavnog proračuna. Zato treba uvesti produ?ženi sta?ž, vratiti pomorce u sustav, gdje će izdvajati za svoju buduću mirovinu, zaključuje Brazzoduro.

Obveza iz koalicijskog sporazuma

Treba jasno reći da će ova vlast biti ilegalna i prevarantska ukoliko odbiju rije??iti pitanje beneficiranog radnog sta?ža za pomorce. Ta obveza jasno stoji u koalicijskom sporazumu na temelju kojeg je sastavljena hrvatska Vlada, ka?že Brazzoduro.

Darko PAJIĆ

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

Popijač - samo ime govori, a tek kad mu vidim facu na tv...

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Nebi se ja puno uzbuđiva oko toga. Popijač i njegovi to koče preko dvi godine već, ali koliko čujem, ministarstvo pomorstva će tu odluku provuč kroz izmjene Pomorskog zakona, tako da ovi mogu lajat na misec.
    A sutra je u Ministarstvu prezentacija novog programa ??kolovanja, objavit će se program, trajanje, cijene, sve. To je meni puno zanimljivije.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Netijak Vidi poruku
    Nebi se ja puno uzbuđiva oko toga. Popijač i njegovi to koče preko dvi godine već, ali koliko čujem, ministarstvo pomorstva će tu odluku provuč kroz izmjene Pomorskog zakona, tako da ovi mogu lajat na misec.
    A sutra je u Ministarstvu prezentacija novog programa ??kolovanja, objavit će se program, trajanje, cijene, sve. To je meni puno zanimljivije.
    Opet on o skoli, ko o cemu medo o medu
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

cin se braco toga uvatija "nema straja",ako sredi i to ka sta nas je uvalija u "sistem" ko ce u ovoj drzavi bit sritniji od pomoraca

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

On će to sredit ka ??ta je i Biliću namistija ukrcaj..

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Jadni ti smo ti mi moj dragi Boze ko nama kroji sudbinu.
    Premijerka koja nezna engleski, onaj ministar turizma isto nezna engleski, bivsi ministar financija studira visu ekonomiju 21 godinu (slovima: dvadeste jednu)
    bivsi premijer sta cuci u zatvoru doktor teatrologije.
    Pa mi i jesmo dvorske lude.

Razumljivo mi je da se Duro bori protiv beneficiranog staza pomoraca.
    Ima li ko blizu da ga pita sta je sa baletanima? Ima li vlada mozda kakav program da se stari pomorci ostave navigacije i zaposle ka baletani?
    Program ne sa faksa na posao nego sa broda u kazaliste.
    Buduci ima masu ljudi problema sa BMI neke se predstave zovu morz na morskoj pjeni umisto labudje jezero.
    Trikoe cemo dat sasit negdi sa par X L ova.

Program ce napisat Kotlar i prof .Mile Selimir, stihove ce uglazbiti Frankie
    a premijera ce bit izvedena pod vodstvom profesora maestra Kokola.
    Karte ce bit u slobodnoj prodaji po cijeni od 200 kn balkon i 100 kuna parter.

Morz na morskoj pjeni turneja po Hrvatskoj
    Predstava ce biti izvedena diljem lijepe nase a sav prihod pod pokroviteljstvom Vlade RH i SPH ce biti namijenjen gori navedenom projektu.

igi
    igi je odsutan
    Clan Posade igi avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    3rd Off @ QGTC

Početno

Citiraj Prvotno napisano od giligili Vidi poruku
    Zato treba uvesti produ?ženi sta?ž, vratiti pomorce u sustav, gdje će izdvajati za svoju buduću mirovinu, zaključuje Brazzoduro.
    a od kad smo to van sustava??

2nd engineer skot avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    Star Cruise

Početno

Jednom rijecju
    CIGANI

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

– Stalno pokušavamo objasniti da je protivljenje beneficiranom stažu protivno interesima države, a ne samo protiv pomoraca. Veliki broj od 20-tak tisuća pomoraca zaposlenih kod stranih brodara ostat će bez posla nakon 55 godine života. Oni će u tom trenutku biti socijala na teretu državnog proračuna. Zato treba uvesti produženi staž, vratiti pomorce u sustav, gdje će izdvajati za svoju buduću mirovinu, zaključuje Brazzoduro.

[I]Obveza iz koalicijskog sporazuma

Treba jasno reći da će ova vlast biti ilegalna i prevarantska ukoliko odbiju riješiti pitanje beneficiranog radnog staža za pomorce...

Darko PAJIĆ
    Evo fikus se založio za pomorce, pokušava objasniti onima u ministarstvu, ali ne peškaju ono što im on govori.., Šalu na stranu, ali ovo što fikus govori ima pravo. Dapače, smatram da nam predstoje vrlo gadna vrimena - evo:

Doista vrlo rijetko susrećem po brodovima ljude od 60 godina, zato jer im nije mjesto na brodu. Znači, trebamo si postaviti pitanje - što raditi tada kada bude falilo 5 ili možda 8 godina do penzije? Mora vam biti jasno da u tim godinama nećete naći posao niti na kopnu. Već sada imamo 400 tisuća nezaposlenih i nisam optimista da će neka buduća vlada uspjeti riješiti problem nezaposlenosti.

Za razliku od Bradzadura koji kaže da će vlast biti "ilegalna i prevatantska" ja smatram da je ona već takva. Poštujem svakome pravo da o njoj misli što hoće, no ja smatram upravo tako kako sam rekao. Yatza nije izabrana od građana nego je preuzela lidersku poziciju poput preuzimanja liderstva u mafijaškim organizacijama. To je ilegalno i nelegitimno. Prevarantskom je smatram zato jer se bavi prevarantskom politikom i praksom zavaravanja građana s ciljem zadržavanja pozicija vlasti. Niti jedan problem u društvu nisu niti pokušali riješiti, nego ih gurnuli pod tepih i dodatno umnožili probleme. Btw, najeminentniji članovi Vlade završili su u pržun, a oni koji još nisu u pržunu ne ulijevaju nam osobito povjerenje po pitanju stručnosti i moralnih vrlina. Yatzinu vlast samo debil može smatrati vrlom, zakonitom i vjerodostojnom.

Sve u svemu ova vladajuća postava je prošlost, ali predstoje nam teška vrimena. Teško je prognozirati što će biti za petnaest ili dvadeset godina, no nisam optimista. Sjetite se samo koliko je HDZ pokrao, koliko poslao bagre u mirovinu, što civilne što vojne bagre - toliko ih ne bi izdržala ni japanska ekonomika.

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 01-12-2011 at 03:50 AM Razlog: typing correction
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

...Veliki broj od 20-tak tisuća pomoraca zaposlenih kod stranih brodara ostat će bez posla ....
    Pa ako je ovo istina sta govori ja sam za to da ovo onda ostane kako je.Sam nikad necu dat otkaz tako da mi je ovo jedino rjesenje. Ja sam za to da se nista ne minja onda i to dusom i tilom.

Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Ja san da prijedlog sa broda u kazaliste.
    Bilo bi dobro da u ovaj tread stavimo sve nase ideje za posa u 60 godini tako da moze birat di da nas smisti da jojnismo na teret.

zivili!

Klapa L mljet avatar
    Datum registracije
    Dec 2010
    Firma
    Nezaposlen

Početno

Blago nama sa svima, Jacom, Fikusom, Popivom, OOO-Pijancinom i svom klikom i kamarilom na bilo kojim polozajima, lokalnim i globalnim!

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

kad niko ne slusa,a snajper je snajper

jahač valova gobic avatar
    Datum registracije
    Aug 2010
    Firma
    kod ?žene

Početno penzija??

Ko nakon 35-40 godina navigacije bude ovisija o drzavnoj penziji jadna mu majka kukava Sparajte ljudi dok je vrime i zaboravite na penziju. Izgleda da nista nismo naucili u bliskoj proslosti Radili ljudi 40 godina i cili sritni u penziju na uzivanciju kad ono dosli HRVATI pokupili pare i rekli "sorry malo cemo vam pokrasti vasu lovu ali zato IMATE HRVATSKU!!!" Nakon par godina isti ti penzioneri masovno su glasali za te iste gangstere Izgleda da ima nesto mazohisticko u hrvaticima jer obozavaju kad ih se zlostavlja!?

RAZVLACIN APRIKOLU ivan.k avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    Modri Grob d.o.o.

Početno

jesmo onda popusili ova 3 miseca...
    ''There never was a great man yet who spent all his life inland.''

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od gobic Vidi poruku
    Ko nakon 35-40 godina navigacije bude ovisija o drzavnoj penziji jadna mu majka kukava ... Sparajte ljudi dok je vrime i zaboravite na penziju.
    Dobro, dobro Gobicu..,

To stoji što si rekao, treba šparat, ali ne u šoldima - nego ulagati u nešto. A u šta ćeš ulagati? Nekretnine su nam najskuplje u Evropi i za takvo ulaganje samo rijetki od nas imaju šolad. Da bi uložio u biznis nisi tu stalno, osim toga sav biznis u Hrvatskoj se vrti po zakonima mafijaštva, nipotizma, novih oblika podobnosti i pogodovanja. Možda bi smo mogli otvoriti poseban topic, pa onako malo da vidimo kako i što?!

Nema brale, ka šta si sam uvidio - razni uhljebi, fikusi i propalice su nam sjebali državu i društvo do te mjere da nije bilo gore beznađe niti za vrijeme Otomanskog Carstva?!

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 01-12-2011 at 11:25 PM
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Pozdrav posadi!

Einstein je reka da je od znanja vaznija jedino masta.
    Opet san se dotaka teme ulaganja i igre brojki i slova jer napomenit cu opet da nismo svjesni sta mozemo sve napravit.
    Nazalost pojedincima su jos oci pune krmelja a podne je davno proslo....

Nekakvo ulaganje u buducnosti mozda u spalionicu smeca za kojon gotovo svaki grad u RH vapi.
    Ulazak u EU ce nas stisnit i po tom pitanju. Po meni 100 % sigurna investicija jos ako se uvede zakon po kojem ces morat placat doprinose proporcionalno iskrcanin skovacama lova do krova. Ulaganje skovaca u svoju firmu pa di ces bolje!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...3/Default.aspx

Starije vijesti ali tema jos aktuelna.

Sta mislite o ovome u buducnosti ka zajednickom projektu UPH?
    Da bi pojedinac moga ulazit u zajednicka ulaganja mora bit clan UPH, a da bi bija clan UPH mora bit pomorac.
    Dogovorimo se sa nekin ko je na vlasti u 5 minuta podmazemo di triba i netribamo cekat penziju ni mislit ocemo li bit na brodu 5 ili 205 dana.

Svako dobro!

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Pa ako je ovo istina sta govori ja sam za to da ovo onda ostane kako je.Sam nikad necu dat otkaz tako da mi je ovo jedino rjesenje. Ja sam za to da se nista ne minja onda i to dusom i tilom.
    e moj frenki, jebena vrimena dosla. ja mislija da njega interesiraju samo tece i peruni...a on oce u pravnike!

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Gavran Mile Selimir prof. Vidi poruku
    Sjetite se samo koliko je HDZ pokrao, koliko poslao bagre u mirovinu, ??to civilne ??to vojne bagre - toliko ih ne bi izdr?žala ni japanska ekonomika.

E ba?? zato nećemo imati beneficije a raditi ćemo dok nas smrt ne rastavi od lamarina. Triba platiti mirovine jajarima koji je nisu zaslu?žili. Nama pod hitno treba revizija branitelja i ostalih inih invalida kao i smanjenje zastupničkih mirovina na realnu građansku. Zemlja nam izgleda i funkcionira na račun poreznik obveznika od kojih je radno sposobno njih 30 % od toga zaposlenih 20% a ostalo su sve invalidi i penzioneri.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •