Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/6
    Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    Mitsui OSK Lines

Početno Lucki propisi

Pozdrav svima....trebao bi da sa prijateljem koji je skiper iz Italije da prevezemo jahtu od 20-ak metara za CG, a prethodno pristanemo negdje u Hr na bunker, najvjerovtnije na Visu. Medjutim on nikada nije bio u inostranstvu i obavljao slicne poslove. Ja plovim kao oficir na tankerima i imam nesto uvida u papire, propise i slicno....Nego zanima me da li se i u yahtingu sve zavrsava preko agenata ili se mora ici licno i predavati papire... i sta nam jos od papira traba da napustimo Italiju, udjemo u Hrvatsku i isplovimo ponovo za CG....vlasnik yahte ne bi putovao sa nama, on je u cg....da li mu treba neki ugovor kojim ga vlasnik postavlja za skipera ili slicno? Hvala unapred!

1.Casnik marinero_TK avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jooly Vidi poruku
    Pozdrav svima....trebao bi da sa prijateljem koji je skiper iz Italije da prevezemo jahtu od 20-ak metara za CG, a prethodno pristanemo negdje u Hr na bunker, najvjerovtnije na Visu. Medjutim on nikada nije bio u inostranstvu i obavljao slicne poslove. Ja plovim kao oficir na tankerima i imam nesto uvida u papire, propise i slicno....Nego zanima me da li se i u yahtingu sve zavrsava preko agenata ili se mora ici licno i predavati papire... i sta nam jos od papira traba da napustimo Italiju, udjemo u Hrvatsku i isplovimo ponovo za CG....vlasnik yahte ne bi putovao sa nama, on je u cg....da li mu treba neki ugovor kojim ga vlasnik postavlja za skipera ili slicno? Hvala unapred!
    Stovani gosp. Jooly,
    Mjerodavne odgovore na vasa pitanja mogu dati jedino Lucke Kapetanije gore spomenutih drzava. Siguran sam da jedva cekaju izaci vam u susret u pogledu vasih pitanja i nedoumica.
    Hvala!!!

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    Mitsui OSK Lines

Početno

Hvala na odgovorima, iskreno se nadam da necu raditi nista ilegalno.....ako jos ima neku informaciju, dobrodosla je!

1.Casnik marinero_TK avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Onda mu savjetujem da se opredjeli za drugu opciju koja se koristi za ukradena plovila i ceka noc bez mjesecine ako misli brod dovest ove godine.
    Dobraaaaaaaaa!!!

Kad vec pricamo o agilnosti L. Kapetanija neki dan u LK Zadar su mi omogucili da im jedan dokument koji mi je falija posaljem e-mailom!!!
    Ej ljudi E-MAILOM!!!
    Jebote mislim da nije pretjerano upotrijebiti onu izlizanu frazu:"That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind!!!
    Zivili!!!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od marinero_TK Vidi poruku
    Dobraaaaaaaaa!!!

Kad vec pricamo o agilnosti L. Kapetanija neki dan u LK Zadar su mi omogucili da im jedan dokument koji mi je falija posaljem e-mailom!!!
    Ej ljudi E-MAILOM!!!
    Jebote mislim da nije pretjerano upotrijebiti onu izlizanu frazu:"That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind!!!
    Zivili!!!
    Pa tocno najbolje da cemo im u 21 stoljecu slat dokumente po golubu pismonosi.Sredstva komunikacije su se promjenila,tehnologija je isla naprijed ali ne i mentalitet.Sve ovisi s kim imas posla na drugoj strani.Prijave i odjave npr. vrsim internetom e mailom i odem jednom godisnje dole obavit administrativne formalnosti.A sad s druge strane nekidan na MUP-u sam ima platit jednu uplatnicu(prijem u hrvatsko drzavljanstvo) i izvrsim uplatu internetom i donesem potvrdu,a tuka na salteru kaze moram zvat Zagreb nikad nisam cula da se uplata moze uradit internetom i mislim da Vam ovo nece proc. I sta da joj ja kazem na ovu izjavu stoljeca.Njoj nije jasno kako lova moze putovat kroz zice valjda.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@jooly
    Skuzaj sta ti spamamo temu druze ali vidis kako to ide u nas.Heben je ovaj pomoracki kruv.
    @marinero_TK
    Evo odvela nas ova tema na nesto skroz drugo.Oko nas se problemi sami stvaraju.Npr ides napravit prijavu i odjavu i to ide otprilike ovako.
    Dojdes u kapetaniju ispunis formular,oni ubace u kompjuter ispune drugi formular,posalju po kuriru na socijalno i mirovinsko.Tamo tete ubace to u drugi kompjuter,otprintaju formular za zdravstveno i posalju ti na kucnu adresu.
    Onda to sve sta su napravili fizicki po kuriru proslijede poreznom di teta obracuna koliko imas za platit i onda ti porezna opet postom proslijedi rjesenje i uplatnice na kucnu adresu. Pa jebote kolika rabota za nesto skroz jednostavno.I onda jasno imas sistem sa 3000 pomoraca koji zahtjeva nekih 1500 ljudi da opsluzi jednu jednostavnu operaciju.
    U normalnoj zemlji to bi izgledalo ovako.Ja bi isa na nekakav web na koji bi se logira i ubacija svoj PIN,ubacija datum ukrcaja i iskrcaja,program bi automatski napravio prijavu na zdravstveno koju bi ja otprinta i koja bi mi sluzila umisto zdravstvene tj onoga plavoga papira kojega sad imam. Program bi ti izracunao sta i koliko imas uplatit(kalkulator vec imaju na stranicama MMPI-ja).Dani bi se automatski pribrojili u kvotu 183 dana i na kraju godine bi otprintao zbroj dana i mozda reda radi otisao na kapetaniju da oni usporede da ti dani stimaju.Ali jebiga taj program koji moze napravit malo jaci informaticar u osnovnoj skoli i sama ideja za ove lumene je eureka.Pored toga danas sa OIBom ako bi imao u ovom slucaju vise od 183 dana porezna prijava ne bi bila ni potrebna.Znaci jos manje sljake poreznicima.A ja im danas posaljem jedno 30 papira formata A4 kad ispunjam svoju prijavu. I to netko mora pogledat.
    I jasno onda da je na ovaj nacin drzava enormno skupa jer iziskuje puno rucnog rada.Pored toga i oni koji su tu radi nas misle da smo mi tu radi njih.To dovodi do frustracija sa obe strane. I pored toga niko nas ne pita da li se nama dolazi i gubi vrijeme na raznoraznim kapetanijama i sranjima.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •