Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/32
    Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    nigdje trenutno

Exclamation Prijevremeni prekid ugovora!

Pozdrav svima,

Trazim misljenje od svih vas iskusnih pomoraca u vezi prijevremenog prekida ugovora.

Najme, jasno mi je ako ja prekidam ugovor prijevremeno da mi se uzima leave pay- zato i postoji, ali sto ako firma prekida moj ugovor prije vremena iz razloga sto je izgubila menagment nad tim brodom? imam li ja pravo na basic placu do kraja mog ugovora?

Recimo, ja sam ukrcan 01.03.2010 i ugovor mi je 6+/- sto znaci da sam ja ugovorno vezan do 01.08.2010(jer se uvijek gleda ovaj (-) kad se prekida ugovor) i sad... firma me mora iskrcati 01.06.2010 zbog preuzimanja, dali ja imam pravo na 1, 2 ili nitijednu basic placu????????

unaprijed se zahvaljujem svima koji su dali neki savjet/odgovor!!

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od perica666 Vidi poruku
    Pozdrav svima,

Trazim misljenje od svih vas iskusnih pomoraca u vezi prijevremenog prekida ugovora.

Najme, jasno mi je ako ja prekidam ugovor prijevremeno da mi se uzima leave pay- zato i postoji, ali sto ako firma prekida moj ugovor prije vremena iz razloga sto je izgubila menagment nad tim brodom? imam li ja pravo na basic placu do kraja mog ugovora?

Recimo, ja sam ukrcan 01.03.2010 i ugovor mi je 6+/- sto znaci da sam ja ugovorno vezan do 01.08.2010(jer se uvijek gleda ovaj (-) kad se prekida ugovor) i sad... firma me mora iskrcati 01.06.2010 zbog preuzimanja, dali ja imam pravo na 1, 2 ili nitijednu basic placu????????

unaprijed se zahvaljujem svima koji su dali neki savjet/odgovor!!
    Imas pravo na place do zavrsetka ugovora jer brod nisi napustio svojom voljom niti si iskrcan zbog neke disciplinske mjere.

Samo pomorci to ne uzimaju jer se boje da ih vise nece zvati ali imas pravo
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

e pa....to je vise humanitarno gledanje dalmos. najcesce u ugovoru pise sta se dogadja ako firma proda ili izgubi brod, i obicno se dobije 1-2 basic sallary.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Obicno pise u ugovoru koliko imas pravo primati placu nakon OBAVIJESTI da ce raskinuti ugovor. Najcesce se radi o 2 mjeseca a i bitna je stavka koliko je onaj +/- jer ako si unutar tog +/- zaboravi na naknadu. Znaci ako ti je +/- 1 mjesec onda bi po tvome trebao imati pravo na mjesec dana basic paya. Procitaj ugovor i sve ti pise tamo. Vazan je i datum kad si primio obavjest da raskidaju ugovor. Mogu te poslati i doma na stand by i nakon toga na drugi brod da zavrsis ugovor.
    Navigati se mora ...

HardWork vladimir avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    ERS

Početno

Vise - manje, gore receno pokriva temu. Obicno je ugovorom o radu odredjeno sto i kako u slucaju raskida ugovora, te koje se klauzule primjenjuju. naravno, uvik i mozete tuzit, ali je dobro da i odvjetnik pogleda uovor....
    Flogging will continue untill moral improves.....

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    nigdje trenutno

Početno reply

e sad bi se samo nadovezao na belboya...
    znaci oni imaju pravo mene poslat na drugi brod iako sam ja potpisao ugovor za taj brod na kojem jesam a ne za sve koje imaju?!

ako vec i mogu, dali to mora biti brod iste vrste(tanker pa tanker) ili mogu i razlicite(tanker pa bulk)?

p.s. ugovor je jedan list papira iz kojeg vidis samo placu i to je to / tipicno hrvatski

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Nije rečeno, prvo i osnovno neznamo preko koje si agencije ukrcan, koja je zastava, ali oni su obavezni ispo??tovat ugovor do kraja kao i ti...
    Ne znam jesi li se informirao, ima?? li kopiju kolektivnog ugovora sa sobom, to je isto va?žno, ima puno kvaka 22 na koje se mo?že?? vatat i ti i agencija koja te ukrcala...
    Ajmo malo podataka, dragi kolega, ne mo?že se sve ovako na slipo...

Ch off Lt commander Data avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    NYK-VLCC

Početno

A zapravo se ti to ovisi o firmi. Ja sam ima slucaj da cim sam dosa na brod kadrovski nam je reka da ce nas zamjenit, a ka da ce nam platit do kraja ugovora na kraju, vuk i magare basna. Obrazlozenje je bilo ka da ako nam daju noticu misec dana o raskidu ugovora da nam nista nisu duzni.
    Pretpostavljam da si potpisa samo izvadak o placi, al nisam bas nesto optimistican, a i ta osnovna placa je najmanja stavka u iznosu, a i ugovori vise stite poslodavce, prema tome radije trazi drugi brod, naravno ako mos.

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Niste vi cijenjeni kolega potpisali ugovor s brodom, nego s agencijom koja je vjerojatno registrirana u nekakvoj banana dr?žavi (ne hrvatskoj, nego u većoj banani), a za račun agenta u hrvatskoj. Znači dupli zaheb, ??tono bi se reklo, meni je nekad pisalo Hope inc Monrovia a potpisiva ugovor u Jadroplova zastava HR, znači Trst via Skoplje, ako me razumite...
    Nismo jo?? razjasnili ko vas je ukrca i di jer bez ozbiljnih podataka jako je te??ko predlo?žiti vam kakve korake poduzeti...
    Inače su vas du?žni prekrcati za istu plaću, nije bitno koja vrsta broda, ali i tu ima zaheba, dakle...

terco palube zujac avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    krizno podrucje

Početno

Meni to izgleda kao Vships

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    nigdje trenutno

Početno

Nisam htio govorit ime firme jer sam jos na brodu pa zelim biti diskretan zasad. uglavnom, pricao sam sa ift-om i kad je vidio ugovor je rekako da oni nisu potpisnici sa itf-om i da to nije njihov ugovor pa da ne zna odgovor ali da ce pogledat pa ce mi javit.

sax
    sax je odsutan
    Ex 2nd Engineer sax avatar
    Datum registracije
    Mar 2010
    Firma
    Bivsi pomorac

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zujac Vidi poruku
    Meni to izgleda kao Vships
    meni sad to izgleda da nece dobit nista
    T.j.ne izgleda mi,nego sam 100% siguran

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od perica666 Vidi poruku
    Nisam htio govorit ime firme jer sam jos na brodu pa zelim biti diskretan zasad. uglavnom, pricao sam sa ift-om i kad je vidio ugovor je rekako da oni nisu potpisnici sa itf-om i da to nije njihov ugovor pa da ne zna odgovor ali da ce pogledat pa ce mi javit.
    Javi se kapetanu Predragu na broj mobitela 098 211 960 i reci da sam te ja uputija na njega.On rjesava i ono sta je nemoguce rjesit. Moga bi ti lako rjesit da odes i u invalidsku penziju temeljem tog ugovora.

sax
    sax je odsutan
    Datum registracije
    Mar 2010
    Firma
    Bivsi pomorac

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Javi se kapetanu Predragu na broj mobitela 098 211 960 i reci da sam te ja uputija na njega.On rjesava i ono sta je nemoguce rjesit. Moga bi ti lako rjesit da odes i u invalidsku penziju temeljem tog ugovora.
    a on ce ti sigurno rijesit,mozes mislit
    ko sta je i meni rijesio kad je trebalo izvuc zaradenu placu iz Alpexa

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

alpex?placaju ako ides gore,sa kamatama

sax
    sax je odsutan
    Datum registracije
    Mar 2010
    Firma
    Bivsi pomorac

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    alpex?placaju ako ides gore,sa kamatama

da jedino u Klagenfurtu

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

platice ti i put,ne boj se,vazan je nastup,lova se ceka uz pice,cash i izvinjenja,ne racunaju da neko ko radi kod njih more doc do njih pa ih iznenadis,saka jada tamo

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

lako tebi starome reketaru....

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ne pizdi,ucin omladinu,pored toga,znan izgledat opako kad san zveknut pa padnu,a i nije da nema supstance...
    Posljednje uređivanje od kokolo : 06-07-2010 at 01:12 PM

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

dobro, oprosti.nego...moga si rec kad ces ispitivat? uzeja bi par dana godisnjega ili bolovanje, da se mogu pripremit

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •