Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/16
    2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno Upisivanje staza u radnu knjizicu....

...pa dragi moji jeli ovo itko napravio, i ako je kakav je postupak....buduci da placam dopunsko mirovinsko, za 2009. godinu imam tocno godinu dana staza (275 dana na brodu + ostalih 90 dana koje sam platio)....
    Od mora do mora...

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

otidji u poreznu da ti daju izlist placanja svih doprinosa u svrhu dokazivanja uplata na mirovinskom...ponesi i sve uplatnice za svaki slucaj (meni je pitala i jedno i drugo), dalje, radnu knji?žicu. onda to sve tamo na mirovinskom upise pecatira i to je to.....pazi da napravi sve jer kao stvorene su za ne ucinit posal do kraja-naime, trebaju bit dva pecata....
    a ja sam naknadno seta za njima po drugi, da ne govorim da sam jedva do radne knji?žice uopće i do??a...o tom sam vec negdi pisa c
    Mayday! Mayday! The captain lost control again....!
    _ll__
    _,-'::::::::'=._/t__
    \___________/

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Preda?? knji?žicu u Mirovinsko i čeka??, jer najvjerojatnije sve uplate neće biti provedene, pa ti upis neće biti gotov za mjesec dana...
    Ne prakticiraju upisivat godinu za godinu, jedino u slučaju da ide?? na bolovanje na teret HZZO onda se upisiva predhodni sta?ž...

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

da ali ako donese kopije svojih uplatnica napravit ce mu to odmah....samo naglasi da to hoces odma i to je to, i tako bi trebalo bit
    _ll__
    \___________/

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    Ne prakticiraju upisivat godinu za godinu,
    ...kako to mislis....ja sam zamisljao da na pocetku svake godine, idem do mirovinskoga da mi upisu staz za proslu godinu...
    Od mora do mora...

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    Preda?? knji?žicu u Mirovinsko i čeka??, jer najvjerojatnije sve uplate neće biti provedene, pa ti upis neće biti gotov za mjesec dana...
    Ne prakticiraju upisivat godinu za godinu, jedino u slučaju da ide?? na bolovanje na teret HZZO onda se upisiva predhodni sta?ž...

Gdje su uopće pohranjene na??e radne knji?žice?
    Moja nije kod mene, niti se vi??e sjećam gdje sam je uručio..,

???
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

ako si iz dubrovnika ona ti je na mirovinskom u dubrovniku.....iako je to tvoj osobni dokument i nijedna institucija ju nema pravo zadr?žavati već ti ju nakon zavrsenog radnog odnosa moraju dostavit u roku od 8 dana-kad sam trazio svoju nacuo sam da je u njih ogroman broj radnih knji?žica-A TO JE SVE PROTUZAKONITO
    _ll__
    \___________/

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Pa ako si preko agenta, onda je on prosljedio Mirovinskom...

Citiraj Prvotno napisano od bumbo Vidi poruku
    ako si iz dubrovnika ona ti je na mirovinskom u dubrovniku.....iako je to tvoj osobni dokument i nijedna institucija ju nema pravo zadr?žavati već ti ju nakon zavrsenog radnog odnosa moraju dostavit u roku od 8 dana-kad sam trazio svoju nacuo sam da je u njih ogroman broj radnih knji?žica-A TO JE SVE PROTUZAKONITO
    MO?že?? uzet svoju radu knji?žicu kad te volja i dr?žat je doma...meni je mu?ž svoju uzeo, nakon ??ta je i??a na bolovanje i nakon ??ta su mu je 3 dana tra?žili di je...onda mu je slu?žbenica objasnila da knji?žica sa svakom promjenom seli i minja kancelariju i slu?žbenika (produ?ženo mirov, obično mirov,) i da mu je pametnije dr?žat doma...
    Posljednje uređivanje od zrile : 02-03-2010 at 10:22 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

MOžeš uzet svoju radu knjižicu kad te volja i držat je doma...meni je muž svoju uzeo, nakon šta je iša na bolovanje i nakon šta su mu je 3 dana tražili di je...onda mu je službenica objasnila da knjižica sa svakom promjenom seli i minja kancelariju i službenika (produženo mirov, obično mirov,) i da mu je pametnije držat doma...[/QUOTE]

ja sam mora pisat dopis da zelim svoju knjižicu na svoju adresu pod hitno
    ( a zvao telefonom i rekli da se to mora, odakle im to da se mora? e pa to je zato sto u nas službenici interpretiraju zakon kako njima odgovara)
    Posljednje uređivanje od bumbo : 02-03-2010 at 10:27 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
    _ll__
    \___________/

Flores2
    Guest

Početno

Gavrane ima?? P.M

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Gavran Mile Selimir prof. Vidi poruku
    Gdje su uopće pohranjene na??e radne knji?žice?
    Moja nije kod mene, niti se vi??e sjećam gdje sam je uručio..,

???
    I ja sam se zapitao nedavno. Meni su je uzeli na kapetaniji a gdje je zavrsila, pojma nemam. Osobno ne vidim logike da kapetanije (ili mirovinsko) drze 30.000 radnih knjizica.

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Kad san minja posal i pita di je rekli su mi da je u kapetaniji u splitu. bice digod bacena u kantun i nema nista u njoj

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    I ja sam se zapitao nedavno. Meni su je uzeli na kapetaniji a gdje je zavrsila, pojma nemam. Osobno ne vidim logike da kapetanije (ili mirovinsko) drze 30.000 radnih knjizica.

Prije u vrijeme komunizma bilo je pravilo da je radna knjižica držana u poduzeću u kojem se radilo. Kada bi mijenjao posao tj. firmu onda bi ovi ispunili radni staž i uručili knjižicu natrag vlasniku. Ne sjećam se da li je trebalo dodatno ovjeravati to što bi bilo upisano u firmi u kojoj se prethodno radilo.., ali mislim da se nije dodatno ovjeravalo.

Poslije su na scenu došli feudalni kapitalisti, tj. hrvatski biznismeni s referencama tipa 'opanak'. Zadržana je bila praksa da poslodavac i dalje drži knjižicu i trebao je plaćati radniku obaveze za zdravstveno i mirovinsko.

Ali, tada nije nitko bio nadležan da ih kontrolira da li plaćaju. Neimari države zaboravili odrediti nadležnog, valjda! Stoviše, jedan rođak mi je ispričao kako je sam posjetio osiguranje da provjeri da li mu poslodavac plaća. No, u osiguranju su mu rekli: "Žao nam je to je poslovna tajna".

Doslovno tako. Poslodavac je tvrdio da navodno plaća. Na kraju je popušio 5 godina rada. Neko vrijeme su mu iz osiguranja obećavali kao da će oni tužiti 'opančara'. No, ništa od toga! Sada ćemo vidjeti u našem slučaju, kada sami plaćamo, koliko će nam dati vremena do ovrhe!

Mislim da si u pravu uzeli su te knjižice u lučke kapetanije, a gdje su završile ne znam!
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 02-04-2010 at 05:22 PM
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

STRUJKAN Teota avatar
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Meni moja stalno stoji u firmi tako da me oni svki put pri ukrcaju prijavljuju i prilikon iskrcaja odjavljuju!

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Moja je od početka kod mene i nikad je nitko nije pita.
    Tako treba i biti,jer nije nama kapetanija,mirovinsko ili ne znam sto jo??,poslodavac.Mi sami plaćamo obaveze i obavezni su nam ovjeriti radni sta?ž uvijek pri promjeni posla tj promjeni osnove po kojoj smo do tada plaćali.To se odnosi na nas koji radimo za strane brodare(mislim većinu).
    Kad sam davno bija na Tankerskoj,knji?žicu su dr?žali oni i to je logično(valjda).
    Stranu kompaniju zaboli ona stvar za na?? sta?ž i knji?žicu,a najmanje je u redu i uopće nema razloga da je zadr?žava kapetanija ili mirovinsko.
    Potvrdom porezne da nema potra?živanja od tebe tj da su plaćeni svi doprinosi oni su du?žni(mirovinsko) ovjerit i upisati u knji?žicu,zaključno sa datumom kad se odjavija radni odnos.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

3.Casnik be?žmek avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    yachting

Početno

ovo zadnje napisano sve stoji, pogotovo mi je nejasno što kapetanija uzima tvoju radnu dok si ti na brodu. ali još malo kad uđemo u EU ukinut će se i te radne knjižice. Tada ćemo ući svak pod svoj broj i pomoću EOP-a imati podatke o svom mirovinskom stažu i zdravstvenom osiguranju.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •