Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/18
    C/O du mate avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Gearbulk jos par mjeseci :(

Početno ZDRAVSTVENO kad smo doma! pomoc

Pozdrav kolegama i njihovim familijama,
    imam jedno pitanje sto me muci vec neko vrijeme i niko mi od institucija ne moze objasnit 100 % vec svi govore obrati se ovdje i obrati se ondje i vise mi je toga preko glave.
    Naime sto me zanima.
    Kad krenem na brod onda mi doma dodje da sam prijavljen i da imam zdravstveno koje i moramo obvezatno placat sto mi vec smrdi jer smo ionako osigurani od strane osiguravajucih kuca nasih kompanija.
    E sad sto moram cinit kad dodjem doma jer mi nakon 2 dana vec dodje papir da sam odjavljen jeb... i nemam nikakvu zdravstvenu iskaznicu.
    Sto mi je cinit, osim MOLIT BOGA da se ne razbolim.!??!

Neko mi je reko buduci da je nasa radna knjizica u naseg agenta, da sa matrikulom podjemo u HZZO i da tamo dokazivamo da smo dosli sa broda i da nas onda opet prijave ali ovaj put kao nezaposlene.Jel zna ko jel to istina?
    Boze koje ludilo i koje pare se bacaju na administraciju. UZAS!!!

Unaprijed zahvljujem!!!

Nek su bonace!

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Vodis se ka nezaposlen
    Navigare Necesse Est

2/O Riba avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Teekay

Početno

Kada dodes doma ti se vodis kao nezaposleni i drzava ti placa zdravstveno....a sto da ti kazem ja neznam ko ode koga je..!!!Placas ga onda kada ga ne mozes koristiti odnosno kada si na brodu i kada si osiguran od strane kompanije,a doma ga drzava placa....luda kuca....a cuj dobiti ces onaj papir o prijavi a to je kao zdravstvena knjizica!!!

C/O du mate avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma

Početno

hvala!!!

Shore based position dxdx avatar
    Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Udruga Pomoraca Hrvatske

Početno

Podjes u kapetaniju i kazes im da hoces placati "produzeno zdrastveno" dok si doma koje te kosta 499 kuna za mjesec dana. Tako si osiguran dok si doma, a potvrda ti stigne nakon 20tak dana. Sto je najvaznije vodis se kao zaposlen, sto ti moze pomoci ako zelis kredit na banci. Ako ne zelis to placati dok si doma onda si nezaposlen za vrijeme provedeno doma.
    Provjeri na kapetaniji, dobro su organizirani.

C/O du mate avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dxdx Vidi poruku
    Podjes u kapetaniju i kazes im da hoces placati "produzeno zdrastveno" dok si doma koje te kosta 499 kuna za mjesec dana. Tako si osiguran dok si doma, a potvrda ti stigne nakon 20tak dana. Sto je najvaznije vodis se kao zaposlen, sto ti moze pomoci ako zelis kredit na banci. Ako ne zelis to placati dok si doma onda si nezaposlen za vrijeme provedeno doma.
    hvala u kredit sam se vec zagovno ima 2 je godine i nece mi trebat sljedeci jos 18 g dok ne isplatim stan ha, a onda cu se radje vodit ko nezaposlen kad sam doma.
    Nedam im nista vise nego sto moram!
    Pozdrav

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

cim te odjave na kapetaniji ti postajes nezaposlen, prijavljen si na zdravstveno koje ti placa drzava. onaj plavi papir koji primis ti sluzi umjesto zdravstvene iskaznice.
    opcija placanja produzenog, odnosi se na mirovinsko osiguranje, a to je zapravo uplacivanje minimalnog osiguranja u iznosu 500 kn i to uredjujes na zavodu za MO.

seki
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    E.R.

Početno

Ko zna koliko nas zapravo placa ovo sta moramo placat a koliko nas jos ne placa...

CEL Morski Vuk avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dxdx Vidi poruku
    Ne postoji "produzeno zdrastveno" nego postoji "produzeno mirovinsko" i da li ga placas ili ne nema nikakve veze sa zdravstenim.
    Kao sto su ti vec rekli koristis onaj papir koji dobijes.
    Zdravstevo placas za dane kad si na brodu (kad ga nemozes koristiti i da hoces) a koristis ga kad si doma, a iako se to tako zove ja ne bih rekao "placa ga drzava" jer si ga u biti ti platio dok si bio na brodu i oni ti sad daju da ga koristis kad si doma.
    Glavni problem u svemu ovome je jako spora administracija meni u biti sve obrnuto dolazi jer imam 10 tjedana ON/OFF ugovore a dok se odjava/prijava provede kroz sve sluzbe otprilike toliko i prodje.

Ch/Off Rakun avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Chevron

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Morski Vuk Vidi poruku
    Ne postoji "produzeno zdrastveno" nego postoji "produzeno mirovinsko" i da li ga placas ili ne nema nikakve veze sa zdravstenim.
    Kao sto su ti vec rekli koristis onaj papir koji dobijes.
    Zdravstevo placas za dane kad si na brodu (kad ga nemozes koristiti i da hoces) a koristis ga kad si doma, a iako se to tako zove ja ne bih rekao "placa ga drzava" jer si ga u biti ti platio dok si bio na brodu i oni ti sad daju da ga koristis kad si doma.
    Glavni problem u svemu ovome je jako spora administracija meni u biti sve obrnuto dolazi jer imam 10 tjedana ON/OFF ugovore a dok se odjava/prijava provede kroz sve sluzbe otprilike toliko i prodje.

Onda podes sam na kapetaniju i oni ti daju taj papir i sam podes na zdravstbeno i cura na salteru ti ispecetira papir/"zdravstvenu iskaznicu" i imas ga iskaznicu(papir) za jedan dan ili ti na kapetaniji kaze dodi sutra i pokupis pa na salter i miran. Ne trebas cekati mjesec dana dok se oni pomakunu sa mjesta. To ti je ako ti je hica.
    Tako sam ja napravio sada u dubrovackoj lk

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Kolege Pomorci!
    Evo da Vam recen da je meni zena za sebe i mene uplatila u privatno Croatia Zdravstvano osiguranje.
    U tome paketu san dobija:
    Iman policu za Dodatno zdravstveno osiguranje od Croatie od 140 kuna misecno i obavezno drzavno dodatno osiguranje od HZZO od 40 kuna misecno.
    Sa ovih 40 kuna od HZZOa sam sve ca i drugi gradjani Hrvatske (pokriva sve bolnice i likove u apotekama), a sa Croatiom sam dobija 2 besplatna sistematska pregleda godisnje i nekoliko specijalistickih pregleda godisnje. Kad mi triba neki doktor i pregled (pokrivaju zagrebacke bolnice Rebro i jos neke), zoven danas recen koji san i ca placam i za 1-2 iman termin za pregled bez cekanja i ostalih gluposti (neman vrimena jer san pomorac, jeli tako?).
    Neplacan lijekove, participacije od 15 kuna, neplacan taksu svome likaru i sl. pizdarije.
    Kad su mi rekli na socijalnome da ja netriban to placat, jer da san nezaposleni pomorac, ja sam im reka da cu placat, jer da ja nisan doma dovojno dugo da mogu cekat njihova rjesenja imam li pravo na neko lijecenje ili ne.
    Tako je moj savjet da to ili nesto slicno uzmete, jer ako se kojin slucajen razbolis cin si dosa doma posli broda, dok covik izvadi sve papire, ide u likara i sl. more proc nekoliko dana ili misec, a drzavi triba dat uvjerenje da si dosa na bolaovanje.
    Ovako se sve ubrzava i nema potribe se sa drzavnim sluzbama natizat oko toga.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Sindikat pomoraca Hrvatske/International Transport Workers Federation

Početno

Citiraj Prvotno napisano od du mate Vidi poruku
    Pozdrav kolegama i njihovim familijama,
    imam jedno pitanje sto me muci vec neko vrijeme i niko mi od institucija ne moze objasnit 100 % vec svi govore obrati se ovdje i obrati se ondje i vise mi je toga preko glave.
    Naime sto me zanima.
    Kad krenem na brod onda mi doma dodje da sam prijavljen i da imam zdravstveno koje i moramo obvezatno placat sto mi vec smrdi jer smo ionako osigurani od strane osiguravajucih kuca nasih kompanija.
    E sad sto moram cinit kad dodjem doma jer mi nakon 2 dana vec dodje papir da sam odjavljen jeb... i nemam nikakvu zdravstvenu iskaznicu.
    Sto mi je cinit, osim MOLIT BOGA da se ne razbolim.!??!

Neko mi je reko buduci da je nasa radna knjizica u naseg agenta, da sa matrikulom podjemo u HZZO i da tamo dokazivamo da smo dosli sa broda i da nas onda opet prijave ali ovaj put kao nezaposlene.Jel zna ko jel to istina?
    Boze koje ludilo i koje pare se bacaju na administraciju. UZAS!!!

Unaprijed zahvljujem!!!

Nek su bonace!
    Po??tovani,
    Nemojte se sekirati. U trenutku kad vas agent prijavi ide vam i plaćanje, jer imate plaću, kad se iskrcate POKRIVENI STE I VI I VA?*A OBITELJ (AKO STE IH PRIJAVILI U VRIOJEME UKRCAJA) ZDRAVSTVENO OSIGURANJE S OSNOVA NEZAPOSLENOSTI. Ne morate ići na HZZO, jer to za Vas mora učiniti Lučka kapetanija odnosno Lučkoj kapetaniji Va?? agent.
    Za sada papir koji dobijete mo?žete koristiti i u vrijeme kad ste kod kuće i nezaposleni (ODGOVOR HZZO-a).
    Nadam se da sam pomogao.
    Mirno more,
    kap. P.Brazzoduro

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od splitski kanal Vidi poruku
    Kolege Pomorci!
    Evo da Vam recen da je meni zena za sebe i mene uplatila u privatno Croatia Zdravstvano osiguranje.
    Iman policu za Dodatno zdravstveno osiguranje od Croatie od 140 kuna misecno i obavezno drzavno dodatno osiguranje od HZZO od 40 kuna misecno.
    Sa ovih 40 kuna od HZZOa sam sve ca i drugi gradjani Hrvatske (pokriva sve bolnice i likove u apotekama), a sa Croatiom sam dobija 2 besplatna sistematska pregleda godisnje i nekoliko specijalistickih pregleda godisnje. Kad mi triba neki doktor i pregled (pokrivaju zagrebacke bolnice Rebro i jos neke), zoven danas recen koji san i ca placam i za 1-2 iman termin za pregled bez cekanja i ostalih gluposti (neman vrimena jer san pomorac, jeli tako?).
    Neplacan lijekove, participacije od 15 kuna, neplacan taksu svome likaru i sl. pizdarije.
    Kad su mi rekli na socijalnome da ja netriban to placat, jer da san nezaposleni pomorac, ja sam im reka da cu placat, jer da ja nisan doma dovojno dugo da mogu cekat njihova rjesenja imam li pravo na neko lijecenje ili ne.
    Tako je moj savjet da to ili nesto slicno uzmete, jer ako se kojin slucajen razbolis cin si dosa doma posli broda, dok covik izvadi sve papire, ide u likara i sl. more proc nekoliko dana ili misec, a drzavi triba dat uvjerenje da si dosa na bolaovanje.
    Ovako se sve ubrzava i nema potribe se sa drzavnim sluzbama natizat oko toga.
    AKo je tako to je prava stvar. Sve sam i sve odlicno i brzo. RAzgledacu u opciju mada imam od firme zdravstveno ali nema veze jeftino je i dobro kako si napisa
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Dalmos
    Je istina je. Zaboravija san da i oni pokrivaju likove ca HZZO ne pokriva. Cuja san da je dobar i Merkur zdravstveno. Bitno je da ti u paketu nude i ovi minimum za platit od HZZOa, ca pokriva sve osnovno.
    Redovno zdravstveno imamo svi, jer ga placamo, problem je samo oni plavi papir, ca neznan uopce kako doc do zdravstvene kartice (osim ako ostanes vise od 3 miseca doma, mozda je ko od Pomoraca dobije).
    Isto su mi rekli sluzbenice na Splitskom socijalnome da ako iko od nas Pomoraca dobije onu regularnu zdravstvenu kartu, da je nevracamo kad odemo na brod, jer ona ima rok trajanja mislin 5 godina, a nas broj je uvik isti. Normalno drzava zeli da se vrati i da birokracija ima posla, ali je u stvarnosti to nepotrebno. Mi ih placamo na povjerenje, neka drzava pocne imat povjerenja i u nas gradjane i Pomorce.
    Zato se nakon ovoga ca mi je zena napravila nebi vise natiza sa socijalnim ni u ludilu, jer oni uopce nerazume status "nezaposlenog Pomorca" i status "Pomorca na godisnjem odmoru" od 2-3 miseca. To su skroz pomisali i zato bi, nedaj Boze da se razbolimo na putu, ka ca vec ima slucajeva kod nekih kolega, tribalo puste papirologije za dokazat da si bolestan i sad na bolovanju i pitanje je bili nam drzava priznala te dane bolovanja u iducu godinu. Ja to zelin izbjec, ocu imat sa njima ca manje posla.
    Evo zena je vec zvala neku Polikliniku u Splitu i imamo slidecu sedmicu dogovoren sistematski pregled.

C/O du mate avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od splitski kanal Vidi poruku
    Dalmos
    Je istina je. Zaboravija san da i oni pokrivaju likove ca HZZO ne pokriva. Cuja san da je dobar i Merkur zdravstveno. Bitno je da ti u paketu nude i ovi minimum za platit od HZZOa, ca pokriva sve osnovno.
    Redovno zdravstveno imamo svi, jer ga placamo, problem je samo oni plavi papir, ca neznan uopce kako doc do zdravstvene kartice (osim ako ostanes vise od 3 miseca doma, mozda je ko od Pomoraca dobije).
    Isto su mi rekli sluzbenice na Splitskom socijalnome da ako iko od nas Pomoraca dobije onu regularnu zdravstvenu kartu, da je nevracamo kad odemo na brod, jer ona ima rok trajanja mislin 5 godina, a nas broj je uvik isti. Normalno drzava zeli da se vrati i da birokracija ima posla, ali je u stvarnosti to nepotrebno. Mi ih placamo na povjerenje, neka drzava pocne imat povjerenja i u nas gradjane i Pomorce.
    Zato se nakon ovoga ca mi je zena napravila nebi vise natiza sa socijalnim ni u ludilu, jer oni uopce nerazume status "nezaposlenog Pomorca" i status "Pomorca na godisnjem odmoru" od 2-3 miseca. To su skroz pomisali i zato bi, nedaj Boze da se razbolimo na putu, ka ca vec ima slucajeva kod nekih kolega, tribalo puste papirologije za dokazat da si bolestan i sad na bolovanju i pitanje je bili nam drzava priznala te dane bolovanja u iducu godinu. Ja to zelin izbjec, ocu imat sa njima ca manje posla.
    Evo zena je vec zvala neku Polikliniku u Splitu i imamo slidecu sedmicu dogovoren sistematski pregled.

Pozdrav sp. kanal, pazi drzava ti svakako dane od bolovanja nece prebacit u drugu godinu.
    Evo dobili smo i ja i stari od kapetanije onu prijavu koliko si navego i to.
    Samo ti se prebacuje dani od navigacije.
    Npr. ja sam imo 254 dana u 2008 od toga su mi:

- 3 dana seminara
    - 24 dana putovanja na brod i sa broda
    - 227 dana navigacije

i samo se ta kolona od navigacije racuna za prijenos.
    227-183= 44 dana za 2009 godinu mogu prenijet.

Stari mi je imo 15 dana bolovanja i to mu se konta samo za tekucu godinu nikako se nemoze prenijet.

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Kolege Pomorci!
    Sa ovih 40 kuna od HZZOa sam sve ca i drugi gradjani Hrvatske (pokriva sve bolnice i likove u apotekama), a sa Croatiom sam dobija 2 besplatna sistematska pregleda godisnje i nekoliko specijalistickih pregleda godisnje. Kad mi triba neki doktor i pregled (pokrivaju zagrebacke bolnice Rebro i jos neke), zoven danas, recen koji san i ca placam i za 1-2 iman termin za pregled bez cekanja i ostalih gluposti (neman vrimena jer san pomorac, jeli tako?).
    Zaboravija san da i oni pokrivaju likove ca HZZO ne pokriva. Cuja san da je dobar i Merkur zdravstveno. Bitno je da ti u paketu nude i ovi minimum za platit od HZZOa, ca pokriva sve osnovno.
    Isto su mi rekli sluzbenice na Splitskom socijalnome da ako iko od nas Pomoraca dobije onu regularnu zdravstvenu kartu, da je nevracamo kad odemo na brod, jer ona ima rok trajanja mislin 5 godina, a nas broj je uvik isti. Normalno drzava zeli da se vrati i da birokracija ima posla, ali je u stvarnosti to nepotrebno. Mi ih placamo na povjerenje, neka drzava pocne imat povjerenja i u nas gradjane i Pomorce.Tako je moj savjet da to ili nesto slicno uzmete, jer ako se kojin slucajen razbolis cin si dosa doma posli broda, dok covik izvadi sve papire, ide u likara i sl. more proc nekoliko dana ili misec, a drzavi triba dat uvjerenje da si dosa na bolovanje.
    Ovako se sve ubrzava i nema potribe se sa drzavnim sluzbama natizat oko toga. Ja to zelin izbjec, ocu imat sa njima ca manje posla.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

a mogu li ja ka "bosanac"to placat,cini mi se da mogu ali nisan siguran jer vec placan uredno u austriji odavno i nemam problema,ko zna sigurno?

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Poslat cu ti telefon i ime osobe za to pitat i da te ugovori, ako zelis.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •