Corona-kako do 183 dana u 2020???

Markost

New member
Pozdrav kolege. Sigurno nisam jedini koji sjedi i čeka doma ukrcaj koji se sve više odgađa zbog Corona krize a do kraja godine treba skupit 183 dana navigacije. Naši novinari se bave svim mogućim posljedicama krize ali pomorce nitko ne spominje, nema ni u novinama kako nas čeka plaćanje poreza na kraju ove godine jer mnogi od nas zbog novonastale situacije neće skupiti 183 dana. Kako pronaći nekakvo rješenje?

Drzava je pred bankrotom,novce od turisticke sezone 2020 smo potrosili jos u 2018 a to je nekih 25% proracuna.Ova turisticka sezona ne postoji.Cini mi se da ce nam uskoro uvesti porez na nekretnine.Drzavni aparat nam je golem i imamo ko zna koliko desetaka tisuca uhljeba za servisirati.Drzava ne jebe nikoga dva posto i samo su odgodili placanje obaveza za sve.Ne da ce nas silovati sa 183 dana nego ce nam i fiksni porez uvesti.Navodno se trazi neko rijesenje za 183 dana ali kako vrijeme bude prolazilo i blagajna sve praznija tako cemo i mi doci na red za sisanje...moje skromno misljenje

Nece gledati na 183 dana u 2020, bilo u novine članak, imam screenshoot...

Attachments

• Screenshot_20200325-012629_Facebook.jpg
    Screenshot_20200325-012629_Facebook.jpg
    169.6 KB · Views: 0
Drzava je pred bankrotom,novce od turisticke sezone 2020 smo potrosili jos u 2018 a to je nekih 25% proracuna.Ova turisticka sezona ne postoji.Cini mi se da ce nam uskoro uvesti porez na nekretnine.Drzavni aparat nam je golem i imamo ko zna koliko desetaka tisuca uhljeba za servisirati.Drzava ne jebe nikoga dva posto i samo su odgodili placanje obaveza za sve.Ne da ce nas silovati sa 183 dana nego ce nam i fiksni porez uvesti.Navodno se trazi neko rijesenje za 183 dana ali kako vrijeme bude prolazilo i blagajna sve praznija tako cemo i mi doci na red za sisanje...moje skromno misljenje

Porez na neretnine vec placamo ali se zove komunalni doprinos i mene kosta za kucu 2400kn godisnje , 600kn svaka 3mj se placa.

A za ovo sisanje ne triba gatati jer se uvik moze otvoriti bajpas i da uvedu porez a neće.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Porez na neretnine vec placamo ali se zove komunalni doprinos i mene kosta za kucu 2400kn godisnje , 600kn svaka 3mj se placa.

A za ovo sisanje ne triba gatati jer se uvik moze otvoriti bajpas i da uvedu porez a neće.

Hebes ovo vrijema antisa zamrla nam tema:rolleyes:

Ako uvedu pausalni porez od 15% ja odma napustan HR kao prebivaliste.....
Iman vec sve razradeno i iman di......
Tako da......samo nek probaju.......

Sent from my iPhone using Tapatalk

A za 183 dana vec je sadasnjem zakonu pise da elementarna nepogoda i/ili slicno tako da nece bit problema

Ako uvedu pausalni porez od 15% ja odma napustan HR kao prebivaliste.....
Iman vec sve razradeno i iman di......
Tako da......samo nek probaju.......

Za tako nesto uvesti moraju nesto i dati jer u protivnom to bi bija cisti reket na gradane u ovom slucaju pomorce i to im nebi proslo na sudu za ljudska prava.Tako da od toga nista ovako im je jednostavnije.

Jel to dopis ili odgovor koji daje nadu?
Dopis a drzavi se hebe za dopise. Porez ce doci u veljaci 2021g kad se korona zaboravi i biti ce jbg.
Zato otvarajte bolovanja i osigurajte se dok nije kasno.

Dragi kolege,

Ako se budemo držali toga da država MORA i TREBA zaboraviti ovu godinu na 183 dana onda će tako biti. Treba štititi sebe, svoj posao i familiju. Ne treba se tresti za svaku stvar, ali nije malo što smo svaki dan pod raznolikim stresom, što na brodu što doma ?
Neka mi odlučimo za nas, a ne neki birokrati.

Dragi kolege,

Ako se budemo držali toga da država MORA i TREBA zaboraviti ovu godinu na 183 dana onda će tako biti. Treba štititi sebe, svoj posao i familiju. Ne treba se tresti za svaku stvar, ali nije malo što smo svaki dan pod raznolikim stresom, što na brodu što doma ?
Neka mi odlučimo za nas, a ne neki birokrati.

Sokole moj u kojoj ti zabludi zivis.
Nista sta mozemo niti ocemo.Tako je dosad pokazano i tako ce ti i biti u buduce.

Sokole moj u kojoj ti zabludi zivis.
Nista sta mozemo niti ocemo.Tako je dosad pokazano i tako ce ti i biti u buduce.

Znači tebi bi bilo ok i ti bi lako prihvatio da ti opale porez u slučaju da nemaš 183 dana ? A zamisli kompanija snizi plaću 20 % pa ti još opale porez jer nemaš 183 dana, tebi je to sve ok ?

Nije stvar je li tebi ili nama to OK ili ne. Nego da smo na milost i nemilost a drzavu triba hraniti, a pomorci u globalu u hrvatskoj i pomorski sindikat nisu sposobni to prominiti iz prijasnjih iskustava.

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

Nije stvar je li tebi ili nama to OK ili ne. Nego da smo na milost i nemilost a drzavu triba hraniti, a pomorci u globalu u hrvatskoj i pomorski sindikat nisu sposobni to prominiti iz prijasnjih iskustava.

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

Sve OK kolega, uživajte u izolaciji.

Znači tebi bi bilo ok i ti bi lako prihvatio da ti opale porez u slučaju da nemaš 183 dana ? A zamisli kompanija snizi plaću 20 % pa ti još opale porez jer nemaš 183 dana, tebi je to sve ok ?

Vidim ja da ti jebeno poima nemas o nicem ili se pravis glup.
Tko ce se dici i tko ce reci stop?
O cemu ti pricas covice.
Pomorci su pokazali u vise navrata da svatko gleda sebe(cast izuzecima kojih ima vrlo malo).
Dizale su se par puta bune i sve padalo u vodu jer svakog boli kurac za onog drugog.
Reko bi ti za kraj samo di si bija kad je grmilo al da si i bija tu pala bi ti sva volja u vodu kad bi vidio kako stavri idu.

Back