Samostalno zaposlenje u Velikoj Britaniji

Mile548

New member
Pozdrav,

Zaposlio sam se prosli mjesec na ERRV-u u Velikoj Britaniji, zastava također UK.
Prema PAYE sistem se mjesečno automatski oduzima za tax i national insurance.

Dali se pod national insurance podrazumijevada su plaćeni odma i doprinosi i zdravstveno osiguranje?
Kako se onda odnosi na zdravstvene usluge u hrvatskoj i da li onda i dalje nastavljam plaćati dopunsko osiguranje (70,00 kn mjesečno)?

Hvala unaprijed.

Ne znam ti kompletni odgovor na tvoj upit.

Dopunsko osiguranje je nesto sto sam odabires i placas u tvome slucaju u RH kod osiguravatelja kojeg odaberes, to ti nema veze s mj. automatskim oduzimanjem za tax i national insurance. Cak mislim da ti mozes od UK trazit povrat uplacenog posto nisi korisnik njihovog zdrav. i mir. osiguranja.

Hvala na odgovoru Dupler. Znači li to da sam ja i dalje korisnik zdravstvenog osiguranja hrvatske iako mi ugovor skida i uplaćuje redovno u UK sistem?

Sent from my M2004J7AC using Tapatalk

Mislim da da, pa sa svakim iskrcajem koji ovjeris u LK moras se javiti na HZZO da bi ostao (produzio) osiguranik.

Za iznos koji ti se skida (bruto, netto) pa ti nemas adresu u UK, OIB, tax number itd tako ako nema neke cake s radom u teritorijalnim vodama mislim da bi ti uplacene novce mogao i morao dobit nazad.

Kao sto sam rekao o temi ne znam puno, mozda ti netko drugi bude mogao konkretnije pomoci.

Zaboravia napisati da sam kod ove firme za poslen pod permanent ugovor. Sad koliko sam vidia na stranici HZZO ne bi trebao prijavljivati iskrcaj nakon prijave prvog ukrcaja.

Sve ti to provjeri, znam da po ovjerenom iskrcaju LK imas rok od 1 mj za javit se na HZZO, ako ti je rotacija kraca naravno nema smisla da se javljas...
Zivio

Ipak prijavljuju. Permanentni ugovor nema veze sa ukrcajem.neće ti n a kraju godine brojiti da si bija 365 dana na brodu. I ja sam na permanentu i uredno se odjavljujem i prijavljujem na LK

Još jedno pitanje. Da li je potrebno od strane UK-a tražiti obrazac S1 s obzirom da tamo plaćam zdravstveno i doprinose?

Back