Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/40
    Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Post Promjena dr?žavljanstva

Prije par dana, raspravljajući sa kolegom Bilićem, dotakli smo se teme o dr?žavljanstvu i matrikulama izdanih van HR.
    Kako obojica nemamo nekog iskustva, niti spoznaja, da li postoji neko od pomoraca da je upoznat sa takvom mogučno??ću?

Moje bi pitanje bilo:
    U kojoj dr?žavi van EU je najjednostavnije dobit dr?žavljanstvo, tj. koji su uvijeti?
    Isto tako i za matrikulu.....

1.Casnik-Moderator morskipas01 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno

a ti se lijepo udaj i eto ga na..

struja
    Datum registracije
    Jun 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ARANEUS Vidi poruku
    Prije par dana, raspravljajući sa kolegom Bilićem, dotakli smo se teme o dr?žavljanstvu i matrikulama izdanih van HR.
    Kako obojica nemamo nekog iskustva, niti spoznaja, da li postoji neko od pomoraca da je upoznat sa takvom mogučno??ću?

Moje bi pitanje bilo:
    U kojoj dr?žavi van EU je najjednostavnije dobit dr?žavljanstvo, tj. koji su uvijeti?

matrikula i drzavljanstvo nemaju jedno s drugim veze ...

stranu matrikulu mozes dobiti bez da si drzavljanin te drzave ... ako pomorski propisi odredjene drzave kazu da svaki clan posade na brodovima pod zastavom te drzave mora imati i matrikulu te drzave onda ce je dobiti bez vecih problema uz pomoc kompanije/agenta ...
    ja imam ciparasku matrikulu jer je 2001-ve donesena odluka u njihovom ministarstvu pomorstva da pomorci koji navegavaju na brodovima pod ciparskom zastavom moraju imati ciparske matrikule i ciparske endorsmente ... pred odlazak na brod te 2001-ve mi je kompanijaja mailom poslala sve formulare koje sam ispunio, prilozio slike i sve ostalo sto je trebalo i vratio nazad preporucenom postom na cipar ... tijekom tog ugovora sam dobio ciparsku matrikulu koja mi istice dogodine ... od tad mi niko na brodu nije ni trazio hrvatsku matrikulu nego samo ciparsku ... naravno da su sea service recordi upisivani i u ciparsku i u hrvatsku ....
    vjerujem da ovdje na forumu dosta pomoraca ima bahamske, liberijske ili panamske matrikule ... mozda i neke druge ... ovisno o zastravama pod kojim plove brodovi ...

drzavljanstvo je nesto sasvim drugo ... a price o udaji ti bas nece pomoci ... u nas po zakonu ako ozenis strankinju ona ne dobija automatski drzavljanstvo ... nego tek nakon 5 godina boravka u HR ... s tim da je prvih godinu dana samo turist koji smije boraviti najdulje 3 mjeseca u drzavi ... nakon toga mora sluzbeno napustiti drzavu na 1 dan pa se vratiti nazad ... nakon godinu dana ima pravo traziti status stranca s stalnim boravkom u HR ... ne vjerujem da je u drugim drzava europe nesto blazi kriterij za dobijanje drzavljanstva ...

Electrician Alenmrki avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    ASM

Početno

Bas čitam ovu temu,nisam znao ovo za 5god. Ja trenutno u kolumbiji kod svoje buduće ?žene. Koja ćee postat za par dana..Pa planiram je dovest kod u na??u lijepu, biti će tu dosta komplikacija.Al nema veze.

3- rd / Engineer troniko avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Nisam ginekolog ali volim pogledati

Početno

Državljanstvo je izmišljena imenica koja stoji u zakonu a dobiti ga je mukotrpna misija. Po zakonu za strance u R.Hrvatska državjanstvo može dobiti svaka osoba (stranac) koja ima neprekidan privremeni boravak najmanje 5 godina a nakon toga aplicira se za stalni boravak, pa tek onda za državljanstvo.Viza za privremeni boravak dobija se na godinu dana i za ta godina nesmije se napustiti R.H.vise od 30 dana, te moraš prikazati dovoljno financijske sredstava na računu (po prosjeku ) za izdržavanje kao i riješeno zdravstveno osiguranje, pa tako svaka godina sve do 5-te navrsene godine.Nakon toga aplicira se za stalni boravak ili državljanstvo a ta privilegija može potrajati od najmanje 1-3 godine ovisno od koja država dolaziš. Osoba (stranac) koja nije sklopila brak sa državljanin od R.H. mora se otkazati od svoje državljanstvo (tu može naiči na probleme od svoje države, a to zna i vrijemenski potrajat) pa nakon to dobiti državljanstvo.To po moje mišljenje tribalo bi biti isto i u ostale europske i balkanske države. A matrikula ili licenca za ukrcaj može dobiti svaka osoba ili stranac (neovisno od koja država dolazi) koja ima svjedođbu za položeni D-2 ,riješen boravak i radna dozvola.
    Posljednje uređivanje od troniko : 10-03-2011 at 12:59 AM

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Ljudi ovdje pitaju za strano drzavljanstvo, a ne za drzavljanstvo RH.Svaka zemlja ima svoje propise, ako se ne varam najlakse ga je dobiti u Italiji.Uz to ako imas Talijansko mozes imati i Hrvatsko,jer talijani priznaju instituciju dvojnog drzavljanstva.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

struja
    Datum registracije
    Jun 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Alenmrki Vidi poruku
    Bas čitam ovu temu,nisam znao ovo za 5god. Ja trenutno u kolumbiji kod svoje buduće ?žene. Koja ćee postat za par dana..Pa planiram je dovest kod u na??u lijepu, biti će tu dosta komplikacija.Al nema veze.

bitno je da bude uredno prijavljena cim dodje a nakon 3 mjeseca poci ce na izlet preko granice na dan - dva i onda opet nazad ...

ono sto sam ti opiso o boravku i stjecanju HR drzavljanstva stranaca je u principu sto sam cuo od prijatelja koji je prije godinu i po ozenio rumunjku

ljubav ne poznaje granice

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Početno

Citiraj Prvotno napisano od medo_dbk Vidi poruku
    matrikula i drzavljanstvo nemaju jedno s drugim veze ...

stranu matrikulu mozes dobiti bez da si drzavljanin te drzave ... ako pomorski propisi odredjene drzave kazu da svaki clan posade na brodovima pod zastavom te drzave mora imati i matrikulu te drzave onda ce je dobiti bez vecih problema uz pomoc kompanije/agenta ...
    ja imam ciparasku matrikulu jer je 2001-ve donesena odluka u njihovom ministarstvu pomorstva da pomorci koji navegavaju na brodovima pod ciparskom zastavom moraju imati ciparske matrikule i ciparske endorsmente ... pred odlazak na brod te 2001-ve mi je kompanijaja mailom poslala sve formulare koje sam ispunio, prilozio slike i sve ostalo sto je trebalo i vratio nazad preporucenom postom na cipar ... tijekom tog ugovora sam dobio ciparsku matrikulu koja mi istice dogodine ... od tad mi niko na brodu nije ni trazio hrvatsku matrikulu nego samo ciparsku ... naravno da su sea service recordi upisivani i u ciparsku i u hrvatsku ....
    vjerujem da ovdje na forumu dosta pomoraca ima bahamske, liberijske ili panamske matrikule ... mozda i neke druge ... ovisno o zastravama pod kojim plove brodovi ...

drzavljanstvo je nesto sasvim drugo ... a price o udaji ti bas nece pomoci ... u nas po zakonu ako ozenis strankinju ona ne dobija automatski drzavljanstvo ... nego tek nakon 5 godina boravka u HR ... s tim da je prvih godinu dana samo turist koji smije boraviti najdulje 3 mjeseca u drzavi ... nakon toga mora sluzbeno napustiti drzavu na 1 dan pa se vratiti nazad ... nakon godinu dana ima pravo traziti status stranca s stalnim boravkom u HR ... ne vjerujem da je u drugim drzava europe nesto blazi kriterij za dobijanje drzavljanstva ...
    Znam da matrikula i dr?žavljanstvo nemaju veze jedno sa drugim, ali me zanimaju opcije za dr?žavljanstvo, a nadodao sam i matrikulu da ne otvaram novu temu.
    Znaći, ima li neko da je upoznat sa pitanjem dr?žavljanstva bilo koje dr?žave van EU?

HardWork vladimir avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    ERS

Početno

Ima neki sta plove kod mene, da imaju BiH drzavljansto. A ima ih dosta i sa Srpskim. Znam da Srbija priznaje sve brevete iz bivse SFRJ, pa samo treba dobiti drzavljnstvo, sto ja vjerujem da nije problem. Cuo sam da Crna Gora nije ako laka.
    Malo dalje, iz prvre ruke, sam cuo da se uz odredjeno placanje odvjetnicima i racun na banci, koji garntira da neces tamo prosit, relativno lako dobija Singapursko drzavljanstvo. ( mislim da je suma 15000SGD.)
    Ili ozenis koju Ukrajinku
    Flogging will continue untill moral improves.....

timunjer
    Datum registracije
    Mar 2011
    Firma
    trenutno slobodan

Početno

Ako si ukrcan na Transeuropi dobije?? ciparsku matrikulu za 10 $ u roku mjesec dana na brodu

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Moje bi pitanje bilo:

Kakvi su razlozi su u pozadini ovakvih ?želja i te?žnji, @ARANEUS ???

Ako takvi planovi i namjere izviru kao posljedica ovog općeg jada, čemera i mete?ža u zemlji onda osjećam potrebu da ka?žem par riči o tome i dr?žavljanstvu. Znači, ako se ?želi tra?žiti dr?žavljanstvo zbog jada, čemera i mete?ža u RH, podsjećam vas na datum 04. prosinca, 2011 god., a ja taj dan već sad isčekujem i zovem ga "Pugno pro Patria".

Dunkve, da ne govorim skrivenim mislima i zagonetkama.., nema straja.., a doista, ka' ??to reče Oriana F. jednom, - "ima u ?životu momenata kada je ćutanje grijeh i govor obaveza, građanska du?žnost, moralni izazov i kategorički imperativ kojem se ne'mo?? oduprijeti".

04. prosinca, 2011 god. Pugno pro Patria, svi skupa moramo:

. penkalu u ruke i demokratskim sredstvom tj. penkalom

. zatući jad, čemer, i mete?ž tj. kamarilu koja sad dr?ži polo?žaje vlasti

. ako ih zatučemo tako dobro da ne dobiju vi??e od pe'??est %

. biti će to jasna opomena slijedećim kamarilama i pojedincima, u javnoj ulozi

. biti će to na?? bijes, gordost, ozbiljnost, građanska zrelost i prezir kamarile

. s takvom gordo??ću i odlučno??ću i zrelo??ću moći ćemo svrgnuti opet

. svrgnuti bilo koju kamarilu, usred mandata ako ne bude valjala kao ova

. pa čak ako bude trebalo ić u Banske Dvore i satrat im sve okolo

Pred Remetinečko razdoblje Hrvatske prolazi i MORA se zavr??iti 04. prosinca, 2011 god. Isto tako moramo se naučiti gledati prizore, djela prirode, i pravilno ih tumačiti, jer samo tako mo?? ?živiti normalno i u?živati pod svjetlom svijeta, tj. Suncem. Hrvatska je prostor koji mo?že udomiti puno vi??e ?žitelja nego ??to ih sad ima. Naučite se gledati prizore i ne ustručavati se reći bobu bob, popu pop, bljadu bljad (opaska: bljad je "whore").

Do sada su samo rijetki pojedinci gledali prizore i ispravno ih tumačili. Većina nije, jer da jest onda ne bi smo nikada imali za premijera RH osobu za kojeg se danas pitamo - "da li ćemo ikada moći otkriti gorostasne konture njegovog kleptomanskog bića".

Isto tako podsjećam splićane na nove prizore, ukazanje Gospe i Isusa, sina Bo?žjeg na Marjanu. Ako će Kerum pravit betonskog Isusa neka ga saliva u svom dvori??tu, na ćaćevini svojoj. Tamo mo?že napravit Isusa i 12 apostola njegovih. Ako mu je malo njih trinaest, Isus plus 12 apostola, neka napravi Adama i Evu.., i ostale koji su zapisani u Bibliji od prve stranice na kojoj je "Stvaranje" (Stari Zavjet), do zadnjih stranica Otkrivenja ili Apokalipse (Novi Zavjet).

Malo sam odu?žio govorom.., jer mi je pun qrac dr?žavljanstava stranih i na??eg domaćeg.., i mislit o tim stvarima.., a mislio sm i ja o tom, ohoohoo!

"Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

ja sam na brodu imao ekipu iz bih sa putovnicom i matrikulom bih, a kod njih matrikulu izdaje MUP u sarajevu, a ne neka kapetanija (ako je imaju uopce), usput nevezano za temu - imao sam i covjeka sa Nizozemskom putovnicom, brevetima iz Pančeva i matrikulom SFRJ sve to je bilo prije 3 godine - MSC moze sve

a za dobit drzavljanstvo neke druge drzave mislim da ti dovoljno govori sljedeca izreka:
    "Jeb.?? zemlju koja Bosne nema"

Kadet Mikeli avatar
    Datum registracije
    Apr 2011

Početno

I Srbija dijeli svoje pasose sakom i kapom, potrebna je samo potpisana i pecatirana izjava da se osjecate Srbinom

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Mikeli Vidi poruku
    I Srbija dijeli svoje pasose sakom i kapom, potrebna je samo potpisana i pecatirana izjava da se osjecate Srbinom
    Jako ces se usreciti sa njihovim pasoses
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Najbolje je promjenit religiju pa će Izralesko dr?žavljanstvo doć samo od sebe.
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

struja
    Datum registracije
    Jun 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jakeld Vidi poruku
    ja sam na brodu imao ekipu iz bih sa putovnicom i matrikulom bih, a kod njih matrikulu izdaje MUP u sarajevu, a ne neka kapetanija (ako je imaju uopce), usput nevezano za temu - imao sam i covjeka sa Nizozemskom putovnicom, brevetima iz Pančeva i matrikulom SFRJ sve to je bilo prije 3 godine - MSC moze sve
    te dokumente malo tko i provjerava u detalje po portima od vlasti ... bitno je da im je valjan datum pod "validity" ... SFRJ matrikula je ista kao i HR stara matrikula koja se izdavala do 1999-te ... u njoj nije bilo datuma do kad vrijedi ...
    off-topic takodjer ... u Durbanu 1998-me na MSC Alice imo sam prilike vidjeti barbu Talijana od 70+ godina, naseg kapa koji je vec odavno bio u starosnoj mirovini i maloljetne stjuardese s Madagaskara; jasno je da je na toj firmi sve bilo moguce ako zelis navegavati

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Alenmrki Vidi poruku
    Ja ne znam za??to bi je dovodio ovde. ?*ta fali u Cartageni ?živit ?
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Gavran Mile Selimir prof. Vidi poruku
    Kakvi su razlozi su u pozadini ovakvih ?želja i te?žnji, @ARANEUS ???

Ako takvi planovi i namjere izviru kao posljedica ovog općeg jada, čemera i mete?ža u zemlji onda osjećam potrebu da ka?žem par riči o tome i dr?žavljanstvu. Znači, ako se ?želi tra?žiti dr?žavljanstvo zbog jada, čemera i mete?ža u RH, podsjećam vas na datum 04. prosinca, 2011 god., a ja taj dan već sad isčekujem i zovem ga "Pugno pro Patria".

Dunkve, da ne govorim skrivenim mislima i zagonetkama.., nema straja.., a doista, ka' ??to reče Oriana F. jednom, - "ima u ?životu momenata kada je ćutanje grijeh i govor obaveza, građanska du?žnost, moralni izazov i kategorički imperativ kojem se ne'mo?? oduprijeti".

04. prosinca, 2011 god. Pugno pro Patria, svi skupa moramo:

. penkalu u ruke i demokratskim sredstvom tj. penkalom

. zatući jad, čemer, i mete?ž tj. kamarilu koja sad dr?ži polo?žaje vlasti

. ako ih zatučemo tako dobro da ne dobiju vi??e od pe'??est %

. biti će to jasna opomena slijedećim kamarilama i pojedincima, u javnoj ulozi

. biti će to na?? bijes, gordost, ozbiljnost, građanska zrelost i prezir kamarile

. s takvom gordo??ću i odlučno??ću i zrelo??ću moći ćemo svrgnuti opet

. svrgnuti bilo koju kamarilu, usred mandata ako ne bude valjala kao ova

. pa čak ako bude trebalo ić u Banske Dvore i satrat im sve okolo

Pred Remetinečko razdoblje Hrvatske prolazi i MORA se zavr??iti 04. prosinca, 2011 god. Isto tako moramo se naučiti gledati prizore, djela prirode, i pravilno ih tumačiti, jer samo tako mo?? ?živiti normalno i u?živati pod svjetlom svijeta, tj. Suncem. Hrvatska je prostor koji mo?že udomiti puno vi??e ?žitelja nego ??to ih sad ima. Naučite se gledati prizore i ne ustručavati se reći bobu bob, popu pop, bljadu bljad (opaska: bljad je "whore").

Do sada su samo rijetki pojedinci gledali prizore i ispravno ih tumačili. Većina nije, jer da jest onda ne bi smo nikada imali za premijera RH osobu za kojeg se danas pitamo - "da li ćemo ikada moći otkriti gorostasne konture njegovog kleptomanskog bića".

Isto tako podsjećam splićane na nove prizore, ukazanje Gospe i Isusa, sina Bo?žjeg na Marjanu. Ako će Kerum pravit betonskog Isusa neka ga saliva u svom dvori??tu, na ćaćevini svojoj. Tamo mo?že napravit Isusa i 12 apostola njegovih. Ako mu je malo njih trinaest, Isus plus 12 apostola, neka napravi Adama i Evu.., i ostale koji su zapisani u Bibliji od prve stranice na kojoj je "Stvaranje" (Stari Zavjet), do zadnjih stranica Otkrivenja ili Apokalipse (Novi Zavjet).

Malo sam odu?žio govorom.., jer mi je pun qrac dr?žavljanstava stranih i na??eg domaćeg.., i mislit o tim stvarima.., a mislio sm i ja o tom, ohoohoo!

Ma pitam čisto ovako informativno.
    Zanimaju me ovakve mogućnosti, a vjerujum i dosta ljudi na forumu.
    Mene je zanimalo to drugo dr?žavljanstvo zbog plaćanja doprinosa i nadam se poslije i neke penzije, a isto tako zbog poreza, koji su većinom manji, nego tu kod nas.
    Daj za porez, prirez, pdv, krizni porez, porez na zrak, porez na budale i sl.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Ma pitam čisto ovako informativno.
    Zanimaju me ovakve mogućnosti, a vjerujum i dosta ljudi na forumu.
    Mene je zanimalo to drugo državljanstvo zbog plaćanja doprinosa i nadam se poslije i neke penzije, a isto tako zbog poreza, koji su većinom manji, nego tu kod nas.
    Daj za porez, prirez, pdv, krizni porez, porez na zrak, porez na budale i sl.
    Reka sam ti diko.
    Prebaci se na židovstvo i državljanstvo dolazi samo od sebe.

Jedino ćeš morat čunu na panj pa sad vidi jel bolje platit ili rezat čunu :

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Početno

Je....pa da me pregazi onaj tvoj prijatelj sa svastikom

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •