Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/68
    SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno Rje??enje od porezne / Placanje doprinosa

Ukratko, odradio sam 2 ugovora ove godine. Nedavno sam dobio doma da moram platiti doprinose za prvi ugovor, sto sam i napravio.
    U medjuvremenu dobio sam i rjesenje od porezne gdje su obracunati ti doprinosi. To se odnosi na prvi ugovor, a sto se drugog tice, prije par dana sam dosao doma pa valjda jos nije aktualno. Uglavnom taj prvi dio smatram rjesenim. A ono sto me zanima i zbunjuje sto u jednom djelu (stavak V. ako netko ima ispred sebe) pise da "Mjesecni iznosi obveze iz tocke I.pod 1, 2 i 3 dospjevaju na naplatu do 15.dana u mjesecu za prethodni mjesec itd.". Sad mi nije jasno vrijedi li to rjesenje za sva buduca zaposlenja u istom rangu ili se svaki put nakon iskrcaja dobije novo rjesenje za taj ugovor? Ili da malo preformuliram, ocekuje li se slijedom tog rjesenja da ubuduce sami uplacujemo te doprinose ili sam miran dok ne dobijem novo rjesenje?

Pitam cisto da se ne bi dogodilo da ja kao cekam neko rjesenje a oni fino negdje zbrajaju kamate i onda kad im se ucini pristojna svota, posalju mi opomenu pred ovrhu ili tako nesto.

Ako netko zna, cijenio bih pojasnjenje.

P.S. Znam da sve negdje pise ali ruku na srce, jednostavnije je pitati nego prevrtati forum unatrag sve ove mjesece koliko me nije bilo

1.Casnik mare avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    Ukratko, odradio sam 2 ugovora ove godine. Nedavno sam dobio doma da moram platiti doprinose za prvi ugovor, sto sam i napravio.
    U medjuvremenu dobio sam i rjesenje od porezne gdje su obracunati ti doprinosi. To se odnosi na prvi ugovor, a sto se drugog tice, prije par dana sam dosao doma pa valjda jos nije aktualno. Uglavnom taj prvi dio smatram rjesenim. A ono sto me zanima i zbunjuje sto u jednom djelu (stavak V. ako netko ima ispred sebe) pise da "Mjesecni iznosi obveze iz tocke I.pod 1, 2 i 3 dospjevaju na naplatu do 15.dana u mjesecu za prethodni mjesec itd.". Sad mi nije jasno vrijedi li to rjesenje za sva buduca zaposlenja u istom rangu ili se svaki put nakon iskrcaja dobije novo rjesenje za taj ugovor? Ili da malo preformuliram, ocekuje li se slijedom tog rjesenja da ubuduce sami uplacujemo te doprinose ili sam miran dok ne dobijem novo rjesenje?

Pitam cisto da se ne bi dogodilo da ja kao cekam neko rjesenje a oni fino negdje zbrajaju kamate i onda kad im se ucini pristojna svota, posalju mi opomenu pred ovrhu ili tako nesto.

Ako netko zna, cijenio bih pojasnjenje.

P.S. Znam da sve negdje pise ali ruku na srce, jednostavnije je pitati nego prevrtati forum unatrag sve ove mjesece koliko me nije bilo
    Svaki put kad dođe?? doma, ti će?? dobit novo rije??enje i nove uplatnice.Vidi?? i sam sa koliko to zaka??njenja dolazi.
    Meni osobno kad dođe cifra za 3-4 mjeseca, padne mrak na oči , pa ja to plaćan bez njihovoga rije??enja, mjesec po mjesec.
    "Sretni ljudi nemaju
    uvijek ono najbolje, ali naprave najbolje od onog ??to imaju."

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

bice tu jos svega.evo upravo cekam mail od odvjetnika jer mi je u njega faxirano nesto.Uopce ne obecava kako mi je receno.

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

naravno i puknu ti kamate zato plačaj mjesec za mjesec kako dolazi...
    Life is too short to remove usb safely

master boomerang avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tsm

Početno

evo i ja sa slicnim problemom. uplatnice cas dolaze, cas ne. onda jos i dolaze po nekoliko miseci nakon sto sam dosao kuci...

ukratko, jutros mi na poreznu opet reklo da su oni u stvari u banani, da je najbolje da sami uplacujemo i oni na kraju godine rade obracun i posalju ti plus/minus tvoje stanje. ako si dobro uplacivao, tu se radi od par kuna razlike i sve je ok.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Ok, hvala. I mislio sam da svaki put dolazi rjesenje, samo sam htio biti siguran. A sto se samog placanja tice, meni za prosli ugovor nisu racunali nikakve kamate (iskrcan u 6.mjesecu, uplatnice stigle u 10. a rjesenje danas). Sad cekam sljedeci dopis i nadam se da nece tako skoro A mozda i odvjetnik posalje kakvu dobru vijest

Hvala jos jednom za informaciju

.................. mornareva zena avatar
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    ..sta to koga briga...

Početno

Meni muz sam racuna i placa i to je po meni najpametnije,jet to njihovo slanje il ne slanje,kasnjenje i sve druge piz.... je za obisit macku o rep....

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Evo ti savjet kako ja to u ST napravin.
    Nakon iskrcaja zoves firmu da te prijavi s ispravnin datumon.
    Nakon sta te oni prijave odes to ovjerit na lucku kapetaniju, pa s ton ovjeron i matrikulon na poreznu za pomorce. ( Neznan di je to u Ri al u ST je na dnu Marmontove 2 kat gosp. Vinka Marcic).
    Oni ti lipo izracunjau koliko si duzan na koji broj ziro racuna i to je to.
    Ja san ih prista cekat sa uplatnicama jer ce se i drzava prominit dok to stigne.
    Stojte mi dobro!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

pa ja to sito napravim sta i ti i ne izadjem iz kuce.Imas kalkulator na stranicama ministarstva i on ti sracuna koliko i na koji racun uplatit.Ionda odma uplatis priko internet bankarstva(nije mi tesko ulagat za stare dane znajuci da mi to drzava oplodjuje jer glup kakav jesam ne bi nista oplodija)

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Ja radin ka i Frankie. Ne triba ti ni izac iz kuce. Zadnji put kad san provjerija san bija u pretplati pun qrc, jer mi tri ukrcaja jos nisu niti prosla kroz kompjuter. Uplatnicu jos nikad nisan vidija. Ko zna sta ja placan

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Turist Vidi poruku
    Ko zna sta ja placan
    Sanacija, radovi, nadogradnje i razne nabave opreme na vi??e desetaka crkava i samostana u BiH, za??tita nadgrobnih spomenika, izrada odora za Hajdučku dru?žinu Mijata Tomića, nabava narodnih no??nji i instrumenata za niz folklornih dru??tava, nabava radio oda??iljača i studijske opreme za vi??e radio postaja, za??tita nekropole stećaka u ??upi sv. Ante Padovanskog, plivački klub "Zrinjski", atletski klub "Brotnjo", nogometni klub "Go??k" Gabela...

master boomerang avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tsm

Početno

Ja radin ka i Frankie. Ne triba ti ni izac iz kuce. Zadnji put kad san provjerija san bija u pretplati pun qrc, jer mi tri ukrcaja jos nisu niti prosla kroz kompjuter. Uplatnicu jos nikad nisan vidija. Ko zna sta ja placan

oli postoji li neki web page di se moze provjeriti stanje uplata???

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno kokolo

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    Sanacija, radovi, nadogradnje i razne nabave opreme na vi??e desetaka crkava i samostana u BiH, za??tita nadgrobnih spomenika, izrada odora za Hajdučku dru?žinu Mijata Tomića, nabava narodnih no??nji i instrumenata za niz folklornih dru??tava, nabava radio oda??iljača i studijske opreme za vi??e radio postaja, za??tita nekropole stećaka u ??upi sv. Ante Padovanskog, plivački klub "Zrinjski", atletski klub "Brotnjo", nogometni klub "Go??k" Gabela...
    vidis kako je to jednostavno,mozda nisi stvarno zelija znat,ali otprilike tocno

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Beerseeker

sad mi je odma lakse kad znan di novci idu

zaprovjerit cifru prosetas do porezne i ljudi ti sve lipo kazu. nema do nase Rvacke, sve regularno

Poglavica gigi-split avatar
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    CSM

Početno

Sve super sve za pet ja sam dosa doma pri deset dana i sad pocinje cekanje uplatnica da dodju nek posalju rjesenje i racun za disanje cistog hrvatskog zraka
    Sta nisam isa u ginekologe

Chief Off
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    BOG

Početno

14% je kamata na neplacanje naseg doprinosa !

Kamatari uzimaju samo 10%,koju drzavu imamo

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

je ali misecno 10 % kad uzimas/dajes pare na kamatu,medjutim drzava naplacuje eskontnu kamatnu stopu HNB koja za 2009. iznosi 9% uvecana za 5 postotnih poena a sukladno clanku 26. stavka 1. Zakona o obveznim odnosima stopa zakonskih kamata izmedju osoba od kojih barem jedna nije trgovac ne smije prelaziti 14%

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sizif Vidi poruku
    14% je kamata na neplacanje naseg doprinosa !

Kamatari uzimaju samo 10%,koju drzavu imamo
    To je kamata u startu, u fini??u je 94%, a tajnu izračuna kamate, nezna nitko..

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

sad mi je odma lakse kad znan di novci idu
    Evo da ti jos malo uljepsam dan, Suker i Milinovic su dobili povisice. Pretpostavi iz cijeg dzepa

http://www.index.hr/vijesti/clanak/oni-dobro-rade-sefica-kosor-osigurala-povisice-za-sukera-i-milinovica-/462217.aspx

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

neka njih, njima tria. pogotovo prascu za panatiku. a i sta bi a sa tolikin novcima, bolje da ih njima dan

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •