Ima li ??ta izvje??taja sa poručničkog iz drugog miseca, kako je ekipa pro??la, jeli bilo te??ko? P.s ja izlazin u 6 misec jo?? san na brodu, a iskrcajen se sredinon 4 miseca pa ako ima ko da izlazi u 6 misec u Splitu nek po??alje poruku pa da se dogovorimo oko toga.
Keep reading
u splitu ti ih je palo oko 10 na popravni 7 sve i 2 pro??la odma ako si pametan nemoj u split
Opa, kolega. Po nekoj mojoj statistici, neokrznuta su prosla trojica kolega, roknula su petorica (ono, roknula ful, vise od dva predmeta dakle - iduci rok),
dok je nas jedanaest zakacilo, tko jedan, tko dva predmeta.
Ukupno nas je bilo devetnaest.
E sad.
U Splitu je tesko, u Splitu je strava, bacaju...
Porucnicki u Splitu je, necu rec lagan, ali brajo - normalan ispit.
A to, STA SMO MI SVI (ajde dobro 99% nas koji smo pristupili) BILI LINI KA FALUS
(ko ne zna sta je falus nek provjeri na Gugle) PA SMO KAMPANJSKI UCILI ZADNJIH PAR DANA (I SATI!) - to nam, bome, niko nije kriv, doli vlastite linosti i inertnosti.
Svako ko sam sa sobom rascisti neke stvari u glavi i pocne se ozbiljno pripremat nekih misec ipo dana prije - tesko da nece proc.
A komisija nam je mnogima progledala kroz prste; da su nas stavili pod povecalo i stvarno uvatili cidit, ne znam bi li dva covika prosla.
Jbg. ne zele mozda svi cut ovo, ali tako je bilo, ja cu prvi priznat.
I jos jedna stvar - kad se spremate i nabavljate materijale - ljudi nabavite
kvalitetne materijale za ucenje! Malo je rec da su ovi iz komisije nabruseni na
razno razne kvaziskripte koje ekipa donese... dobro da ih ne obore samo radi toga
Ozbiljno... meni su se rascvitali od srice kad san usa unutra sa oriđiđi knjigom od Grabovca iz 'Prava' ... u stilu 'Bravo kolega! Napokon neko ko je ucija po knjizi! Itd...'
Uglavnom - ako ucite, proci cete. E sad, ako fu??arite... onda, sta vam Bog da i sreca junacka
Evo pitanja koja su se zalomila na USMENOM iz stabiliteta:
â?? FWA
â?? KAKO DOBIT SREDNJI GAZ
â?? DEADWEIGHT TABLICA
â?? S CIM SE ULAZI (100t)
â?? TPC
â?? JEDINICNI MOMENT TRIMA
â?? SIDRENJE
â?? METACENTARSKA VISINA
â?? STOWAGE FACTOR
â?? DIJAGRAM PROMJENE GAZA NA PROVI I KRMI, AKO UKRCAMO 100t TERETA KAKO CE IZGLEDAT
â?? ZITO & SIPKI TERETI KOJE UVJETE MORAJU ZADOVOLJITI
â?? STO MJERIMO KOD MALIH, A STO KOD VELIKIH KUTOVA NAGIBA
â?? STA JE STABILITET
â?? RAZLIKA IZMEDJU S & W LINIJE KOLIKO IZNOSI
â?? IMDG CODE
â?? PRIJEVOZ ZITA
â?? KAPACITETNI PLAN UKRCAJA
â?? TRIM
â?? DOVODJENJE BRODA NA E/K
â?? MOMENT STATICKE STABILNOSTI
â?? UKUPNA & POSREDNA NOSIVOST
â?? KAKO NA TANKERU ODREDJUJEMO KOLICINU TERETA (STO JE ULLAGE I STO JE JOS BITNO)
â?? ZASTO NA BULKERIMA SURVEY DOLAZI DVA PUTA (PRIJE I POSLIJE CARGO OPERATIONa)
â?? NA CEMU SE OCITAVA GAZ (ZAGAZNICE)