• Raspored Ispita

ETO ispit

Marin1982

New member
Dobar dan,
zanima me dali netko ima kakvih iskustva s ETO ispita iz Rijeke?
Skripte, pitanja/odgovori, ispitivači...?
Pitao sam u kapetaniji ali bili su škrti s odgovorima i savjetima tako da od njih nisam saznao apsolutno ništa.
Hvala

ima li netko pitanja za ovaj ispit? naravno da ne trazim tocno ona sa ispita nego okvirno pitanja koja budu na eto ispitu...

1. TITRAJNI KRUG - NACRTATI RLC SHEMU I I OBJASNITI
2. PRIGUÅ ENE I NE PRIGUÅ ENE OSCILACIJE
AVR KOD GENERATORA - SHEMA IZ SKRIPTE (ATLANTIS) PROKOMETNTIRATI OBJASNITI
3. PROPULZIJSKI FREKV. PRETVARAČ - KOJE VRSTE IMAMO, KAKAV JE POMORAC IMAO NA BRODU, PRINCIP RADA, Å TO DOBIJEMO NA IZLAZU
PT 100 - Å TO JE ?
4. ZAŠTO 3. ŽICA?
5. Å TO TOČNO S NJOM DOBIJEMO I ZAÅ TO TO RADIMO?

1. CENTRIFUGALNA PUMPA I MALA VAKUMSKA PUMPA U SKLOPU ISTE
2. LOGIČKI SKLOP NICI I IZRACUNATI A INVERTIRANO PUTA B
3. POLUVALNI NEUPRAVLJIVI ISPRAVLJAC, NACRTAT GRECOV SPOJ
- NACRTATI SINUS, VAL OD PUNOVALNOG NEUPRAVLJIVOG ISPRAVLJAČA
-ISPITIVANJE DIODE
4. ČIÅ ĆENJE I RASTAVLJANJE GENERATORA

1. EM'CY GENERATOR
2. STA JE SVE SPOJENO NA EM'CY PLOČU
3. SHEMA IZ SKRIPTE GEN. S AVR-OM, UZBUDOM I MALO DETALJNIJI POGLED NA SHEMU,TROKUT INDUKTIV S KOND.

_________________________________________________________________________________
1. LOGICKI SKLOPOVI
2. ASINKRONI MOTOR
3. JEDNOFAZNI I TROFAZNI ISPRAVLJAČ
4. REZONANTNI KRUG
5. AVR

1. GTO / IGBT ( TRANZISTORI I TIRISTORI )
2. RAZLIKA IZMEĐU DP2 I DP3 KLASE
3. REFERENTNI SISTEMI NA DP-U
4. DIFERENCIJALNO POJACALO
5. HARMONICI
6. PULSNO MODULIRANI PRETVARAČI FREKVENCIJE

1. KORMILO STROJU
2. AVR
3. PT100
4. Å TO JE 4-20 mA.
5. PROPULZIJI BRODA.

1. STA SE NAPAJA EMERG. GEN. KAD MORA STARTAT RAZLIKE
2. DP1,2,3. GRAF POJACANJA TRANZISTORA.
3. PT100, TRECA ZICA.
4. AKO JE MOTOR 1450RPM. MOZE LI SE SPOJIT NA 440V 60HZ?

Grecov spoj
plc releji
tranzistori, pnp npn
zaaštite glavnog motora
klima uredjaji
dvotaktni i cetverotakni motori krivulja i razlike
ows 15 ppm i princip rada
prigusnica na neonskim svjetlima cemu sluzi
kompresori
Transformatori
princip rada el motora
kondenzator

ovu su uglavnom pitanja iz splita vjerovatno ce te primjetit da se neka pitanja ponavljaju ali ugalvnom to je to.

Imas i pitanja iz Ri u drugom threadu,procesljaj malo

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Imas i pitanja iz Ri u drugom threadu,procesljaj malo

Kire.., eo, za te.., ako nisi znao za ovog pisca - pronađi ga na internetu i downlodiraj -

knjižica je dobra, a ima oko 3200 stranica (50 MB). Isti autor je napisao još nekoliko knjiga i sve su mu dobre.

"Lessons In Industrial Instrumentation"

Tony R. Kuphaldt

Instructor at Bellingham Technical College
Bellingham, Washington Area, Higher Education

:rolleyes:

evo malo bolje ovu su pitanja iz energetike elektronike i automatike neman strojarstvo to su pitanja bila na zadnjem ispitu pa ko sta izvuče nadam se da je od pomoci

Last edited:
Isti problem, dosta puta ne mogu otvorit ove privitke, pa ako se moze sta oko toga poboljsat..

Poštovani,
evo imam jedan mali problem pa ne znam dali se neko možda susretao sa istim, odrađujem svoju asistenturu , i kako stvari stoje u planu je zamjena posade ubrzo, tj prije zavrÅ¡etka mojih 6 mjeseci i ostvarivanje prava izlaska na ispit. Dali je moguće pri povratku, ukrcat se na neku kočaricu ili turistički brod do ispunjenja 6 mjeseci plovidbe.

Pozdrav,

dali ima tko pitanja iz dijela ispita koji se tice strojarstva jer oko toga ljudi imaju najvise problema?

Hvala

Poštovani,
evo imam jedan mali problem pa ne znam dali se neko možda susretao sa istim, odrađujem svoju asistenturu , i kako stvari stoje u planu je zamjena posade ubrzo, tj prije zavrÅ¡etka mojih 6 mjeseci i ostvarivanje prava izlaska na ispit. Dali je moguće pri povratku, ukrcat se na neku kočaricu ili turistički brod do ispunjenja 6 mjeseci plovidbe.

Da moguce je

isti slucaj i kod mene..znaci bit cu na asistenturi 4 mjeseca..i falit ce mi jos 2 je li..

i znaci moze..super, korisna informacija, iako bi ja odradija jos koji ugovor kao asistent za utvrdit znanje :)

Ispit je sutra u st. Molio bi kolege koje idu da se jave sa dojmovima

Ispit je sutra u st. Molio bi kolege koje idu da se jave sa dojmovima

Kire.., znači ti joÅ¡ nisi položija ovo!

Aj, otvori topic s pitanjima i da svatko napiÅ¡e po par odgovora.., može se napraviti kvalitetnija skripta X puta od one Atlantisove i daleko iznad nivoa znanja tih Å¡upčina po lučkim kapetanijama? Na osnovu ovih pitanja vidi se da ih je amater slagao..,

govorili su da je cilj ove izobrazbe pokriti gap-ove u obrazovanju..,

a i iz pitanja se vidi da je sve obična lakrdija i prevara!

jesu im dragi novci bez rada.., ahime!

mate' im yeben..,!

:udriglavom

Kire.., znači ti joÅ¡ nisi položija ovo!

Aj, otvori topic s pitanjima i da svatko napiÅ¡e po par odgovora.., može se napraviti kvalitetnija skripta X puta od one Atlantisove i daleko iznad nivoa znanja tih Å¡upčina po lučkim kapetanijama? Na osnovu ovih pitanja vidi se da ih je amater slagao..,

govorili su da je cilj ove izobrazbe pokriti gap-ove u obrazovanju..,

a i iz pitanja se vidi da je sve obična lakrdija i prevara!

jesu im dragi novci bez rada.., ahime!

mate' im yeben..,!

:udriglavom
Gavro svi znamo sta je cilj ove izobrazbe,prosirivanje znanja sigurno nije! Ajde barem ne moram ic na taj kvazi-tecaj. Nisam jos polozio jer sam prosli godisnji bio kratko doma. Idem u drugu srijedu na ispit pa cu se javit sa dojmovima. Imas tu negdje vec linkove sta je kolega globus-ri stavio.

Kire.., eo, za te.., ako nisi znao za ovog pisca - pronađi ga na internetu i downlodiraj -

knjižica je dobra, a ima oko 3200 stranica (50 MB). Isti autor je napisao još nekoliko knjiga i sve su mu dobre.

"Lessons In Industrial Instrumentation"

Tony R. Kuphaldt

Instructor at Bellingham Technical College
Bellingham, Washington Area, Higher Education

:rolleyes:

tako je, vidi se da znate sta je dobro... postoji jos 5 knjige dc, ac, semicond, digital, practical (cini mi se)... To je nacin pisanja kakav treba biti u nasim skolama, ali kod nas je sve bas suprotno tome, i takodjer postoje prezentacije na www.allaboutcircuits.com zbilja bunar mudrosti, svakome preporucam, covjewk si je zbilja dao truda i unaprijedio je covjecanstvo... kako kaze onaj kvazi filozof einstein, ako ne znas objasnit sestogodisnjaku onda ni sam to ne razumijes kako treba... barem je tu bio u pravu kad je vec za ostatak pricao bedastoce o cemu je i nas Nikola dao osvrt... btw ako je taj tecaj radjen da bi pokrio gapove u skolovanju (ne bi ih pokrila ceta skandinavskih doktora), a gdje je onda gradivo NETWORKING-u???? Jedna od najvaznijih podrucja danas... bit ce netko bi trebao pokrit prvo gapove u znanju predavaca.... a jesmo jadni kad se ne mozemo skupit i odjebat ih... neka nam onda ovako i bude

View attachment 3875View attachment 3876View attachment 3877View attachment 3878View attachment 3879

Evo tu su sva pitanja sta su bila u Splitu.Strojarstvo treba znat dobro i predobro....

Stefane.., ne znam koji je qrac.., ne mogu ovo otvoriti, a ni ono gore s Dropbox-a - daje mi "invalid attatchment" i "dropbox error"

Na mojoj strani sve u redu.., ako ne griješim.

@Jeremija

Ako ne pratiÅ¡ već.., ima knjiga, video tutorial-a i svega.., evo, dobar portal:

http://electrical-engineering-portal.com/

:kafa

Last edited:
Hvala vam na preporukama. Gavro ako ti ne otvara link daj mi mail pa cu ti poslat te materijale

...a gdje je onda gradivo NETWORKING-u???? Jedna od najvaznijih podrucja danas... bit ce netko bi trebao pokrit prvo gapove u znanju predavaca....

Slazen se stobom, a da ne govorin jos o PLCu. Doslo je vrime kad citanje i razumjevanje neke sheme neznaci nista ako jos uz to neznas citat function block ili STL.

Sent from my P9000 using Tapatalk

Back