ma dobro, da se pretrpit nekog u kabini (mada nisam u ?životu ni s vlastitom curom bio vi??e od mjesec dana zajedno u sobi...), samo da ne bude iznad mene pa da prdi i drka cijelu noć... i tako ??est mjeseci. na pretpro??lom brodu su se dva filipinca krvavo potukla nakon ??to su bili zajedno oko 8 mjeseci u kabini. par dana prije iskrcaja, jednostavno se vi??e ljudi nisu mogli trpit u ta tri metra kvadratna.
??to se tiče papira i ostalog, prvo i najva?žnije je napraviti dobar interview. traje vam oko pola sata, preko skypa, video ni ne mora biti uključen, dapače, ovaj celano se nije ni pokazao. lik je ok, pita pripremljena pitanja, manje o struci, a vi??e pitanja tipa za??to ide?? na brod, za??to ba?? celebrity, za??to cruiser, gdje se vidi?? za pet godina, koje ti je najgore iskustvo sa nadređenim, a koje najbolje i slično.
ako prođe??, onda ide?? raditi visu (tj. kad ti javi da ide??) i poslat će ti pismo za amasadu (ovo znam po frendu, ja se jo?? nadam i čekam poziv)
a ??to se tiče vojske, u aplikaciji postoji pitanje, ali kakve veze vi??e ima vojska za one koji nisu odslu?žili kad vi??e to nije obavezno kod nas, to se napi??e ili označi da ima?? regulirano pa ako te netko pita reci kakva je situacija i reci da je hrvatska miroljubiva zemlja koja vi??e nema namjeru ratovati. osim sa zlovencima, ali za njih su dosta i debeli drotovi koji obilaze parkove i birtije...