Atlantska Plovidba

Evala ljudi.

Triba bi kontaktirat Atlansku (na preporuku) u vezi asistenture stroja pa bi zamolia ako neko zna da mi ka?že sta pitaju i kako bi razgovor izgleda.

Ne mora?? se brinuti, dobije?? odgovore na pitanja koje prepi??e?? i jo?? ti oni iz kadrovske malo pričaju o sigurnosti itd. Daju ti listu s popisom dokumentacije koju treba?? pripremiti i eventualno garantno pismo za visu i to je sve. Uglavnom ni??ta stra??no.

Pozdrav svima iz Middlesbrough-a s Orsule! :uzdravlje

e ekipa, evo iden u četvrtak u dubrovnik na razgovor za 3 palube prvi put. >Trenutno san na listi čekanja u tankerskoj pa san sad u dilemi, pa eto ako ko ima iskustva u atlantskoj pa da mi čisto da savjet (jer je na tankerskoj u govor 4 miseca i plača 4000$)

ma sad malo manja plača za početak je nebitna, i misec du?ži ugovor. Tamo bi oti??a čisto ??porkati malo matrikulu, i zaraditi para za druge tečajeve. Ali mi je jedini problem da li ču se moći kasnije prebaciti na tankere?

Naravno da če?? moći kad polo?ži?? brevet za tankera ne vidim razlog za??to se nebi moga pribaciti.

Evo ja sam se prije nekoliko dana vratio sa asistenture (struja) neznam jeli smijem pisat neke stvari jer tu mi se vidi ime i prezime, pa bolje da ne pišem. Što se mog posla tiče sve je ok bilo, osim činjenice da se svi iskrcavaju debelo nakon 6 mjeseci, ja sam bio nekoliko dana kraće od 7 i ispizdio sam glavom, uz to bio je veliki problem sa pitkom vodom, voća i povrća nikako, a kad je došao drugi kuhar (prika jebiga ali tako je) zadnja dva mjeseca nam je bilo uglavnom gladovanje. Uglavnom se čistilo pogotovo nakon dokovanja ali vremena ima više nego dovoljno za radit stvari u struci i naučit dosta. Učilo se punom parom pa tako i uslobodno vrijeme bi pročitao brodske knjige iz kojih se da skoro sve skužit kako što radi. Kad ne bi bilo posla bili bi u meštrovoj radioni koji je nama klincima posvetio stvarno puno vremena učeći nas svemu, hvala meštre!! pa smo štošta naučili o varenju, obradi materijala, itd. Naravno bilo je puno dana kad bi ispalio glavom od posla, a bilo je idana kad bi nadređeni nešto pizdili što nema veze s mozgom, ali ipak to je samo jedan ugovor kad vas netko može hebat pa bolje mučat nego ić doma. Plaća je mislim 530€ i kad se vratite još dobijete 72€ za svaki mjesec, dakle oko 600e sve zajedno. Ako nekoga zanima nešto konkretno, slobodno pitajte. pozz :)

Last edited by a moderator:
a meni nije to problen nego eto duljina ugovora, znan da je 6 +/- 1 misec, ali pitanje je da li će oni poslati smjenu za 3eg palube nakon 5 miseci, jer mi tako pa??e radi faksa?

to će?? morat s njima dogovorit prije nego se ukrca?? uopće. Ako se ukrca?? sa 6mj ugovor ??ansa ti je 0%. Objasni kakva je situacija i mogu li ti dat 4mj ugovor. Mo?žda ti se posreći :)

a meni nije to problen nego eto duljina ugovora, znan da je 6 +/- 1 misec, ali pitanje je da li će oni poslati smjenu za 3eg palube nakon 5 miseci, jer mi tako pa??e radi faksa?

Savjet iz mog skromnog iskustva: odmah računaj na 7mj. ekipa se sad iskrcala s orsule i svi su ostali du?že po mjesec do čak dva ipo - ne moram ni pričati da su svi pukli. ali sve je to za ljude:udriglavom

pozdrav, ja čekam da me zovu iz atlantske. idem ko as makine pa ako netko mo?že da malo opi??e kako je tamo, kakvi su brodovi, jel ekipa voljna pomoči itd:)

To ti sve ovisi na kakvu ekipu naleti?? uglavnom ima čifova koji samo u pod gledaju kad ih ne??to pita?? a ima onih koji će ti rado sve pokazat/objasnit. Ali vazda će ti bit netko tko će ti pokazat.

evo ja sam novi na ovom forumu pa me samo zanima va??e mi??ljenje. Bio sam na razgovoru u Atlantskoj u 6 mj kao električar rekli mi da napravim lječnički, dali garantno pismo za visu i da me čeka ukrcaj u 7 mj .
Od tad zovem svako malo i stalno mi govore zovi za 10 dana... sad je najnovije krajem 9 mj.
Inače sam po struci elektroničar u industriji i bio sam na saipemu 9 mj kao electronics engineer.
:mad:

evo ja sam novi na ovom forumu pa me samo zanima va??e mi??ljenje. Bio sam na razgovoru u Atlantskoj u 6 mj kao električar rekli mi da napravim lječnički, dali garantno pismo za visu i da me čeka ukrcaj u 7 mj .
Od tad zovem svako malo i stalno mi govore zovi za 10 dana... sad je najnovije krajem 9 mj.
Inače sam po struci elektroničar u industriji i bio sam na saipemu 9 mj kao electronics engineer.
:mad:

Identicna stvar je bila kod mene.Samo sta san ja triba ic ka asistent struje. Bija kod njih dali mi garantno pismo za činit vizu, obećali kako imaju ukrcaj za mene čin rije??im vizu i jo?? neke sitne papire tip potvrda o neka?žnjavanju, devizni račun... Ja sritan ko malo dite oti??a doma, i porje??ava te procedure u idućih 10tak dana.

I onda je krenilo isto kao i kod tebe: Sad nemamo ni??ta javite se za 10dana, pa tako Dva miseca, i ko zna koliko bi jo?? tako bilo da mi u međuvremenu nije uletija interview za shell-a. Nakon sta san prosa shell-ov intervew kroz 7 dana san bija u Indiji na induction course-u.
Moj savjet ne dr?ži se samo njihovog obećanja kopaj dalje...
Ako u međuvremenu zovu otiđi.

Pozdrav iz Fujire sa LNG-a Al kharaitiyat!

A blago tebi meni je najveČi problem ? to nemam zavr? enu vi? u ? kolu a i engleski mi nije najsjajniji...

BTW, evo atrakao je Gundulic pored mog broda..,

Posao sam do njih vidit kakva je situacija, ali gle - sve kinezi na brodu - od barbe do mozza! Nije mi jasno nista.

U ovom vremenu ekonomske krize i sveopce brige za hrvatskog pomorca zacudilo me da na brodu nema ama bas niti jednog hrvata. Vidio sam im na brodu posvuda sporko i garbage, tako da je moj brod apoteka u poredjenju s Gundulicem. Nije mi jasno kako ih ne hebu razne inspekcije po lukama, a nama su nedavno u U.S. dolazile razne inspekcije nekoliko dana, unatoc tome sto je brod isplovio iz skvera tek prije dva mjeseca...

Osim toga namece mi se pitanje - DA LI KINEZI PLACAJU POREZ HRVATSKOJ!?

Da li je Atlanska vlasnik Gundulica?

Je pa to je njihov brod, poceli su i s kinezima a nasih na listi cekanja koliko oces. Barem mi je to rekao prijatelj koji se prije par mjeseci ukrcao. S druge bande hvale se kako imaju samo takvu likvidnost, i prije par dana u Slobodnoj je Ante dao intervju sa savjetima Kosorinki i vladi sto treba cinit u ovo doba recesije...Svasta a nase sad bez vise i ne pomisljaju krcat...nadam se da grijesim.

Atlanska

Atlanska

Kolege drage,ja sam se iskca s atlankeprije misec dana i neznam sta da vam napisem.prvo su me privarili za placu,obecavali cargo ure a kad skupis 150e to je lutrija,na svakom brodu ima posla dovoljno,a ako nisi iz dubrovnika gledaju te ko filipinca,nemam nista protiv dubrovcana ali pomalo me iznenadija menzalitet,sad su dali dosta otkaz chivovima koji su po 20god kao razlog dolaze mladi obrazovani ljudi,a to je sve igra i onda ce opet molit ljude da se vrate,sve ukupni dojam mi nije bija naj bollji,ali valj provat.ako nekoga zanima detaljnija informacija imam toga dosta za rec.
pozdrav ??vadro!!

Back