Atlantska Plovidba

evo ga na. isa se po ure utocat u bazen -klik - atlanska raskida sve ugovore s juniorima. e jebi ga!

Pa to je stvarnost sta mislis da ce biti kaznjeni zbog toga? Pa uzece filipe i ove jeftine i bog te veselia razumis stas kad je tako jer drzava ne radi kako bi tribalo. Stari srica da nam Sindikat cuva leda pa su ti ljudi sad zbrinuti :udriglavom :udriglavom

... paz vako ...

Dobro kažeš maninjorgo,

Svaka ti je na mistu u prethodnom postu. Što se tiče Atlanske i ovog slučaja otpuštanja ljudi ne bih ništa prejudicirao jer ne znamo detalje. Možda se neki od tih momaka javi na forum, pa će nas izvijestiti o tome što je bilo. No, nekakav ugovor između tih momaka i Atlanske Plovidbe je morao postojati. Ugovor stvara prava i obveze za obje ugovorne strane. Za sada ne znamo zbog kakvih argumenata se raskida ili se već raskinuo. Pod pretpostavkom da je bilo primljeno više momaka - teško mi je povjerovati da su svi napravili neku glupost koja bi imala posljedicu raskida ugovora između njih i kompanije. Nešto tu smrdi!

Moje iskustvo s Atlanskom Plovidbom:

Jednom sam trebao poći na njihov brod. Prošao sam sve uobičajene 'provjere' i rečeno mi je da je sve OK, itd. No, tada su mi rekli idi sad napravi liječnički KOŠTAT će te 1000 kuna. Rekao sam da imam važeći liječnički i da sam upravo prije par dana obnovio matrikulu novim liječničkim i dodatno izvadio liječnički u medicini rada za rad na brodu u strojarnici. Na to su rekli: "Ne važi to, imamo mi svoga liječnika!"

Naravno tog njihovog liječnika sam ja trebao platiti iz svog džepa i to duplo skuplje u odnosu na ostale medicine rada. Tako, nisam imao izbora - uljudno sam ih pozdravio i sjeo u prijevozno sredstvo 'bound Split'. Za nekoliko dana sam se ukrcao na drugu kompaniju, dohodak tri puta veći..,

Last edited:
Ja cekan ukrcaj za kadeta elektronike na Atlanskoj... Ima 5 dana mi kazu da bi se tribalo otvorit misto za jedno misec dana, a sad procitan ovakvu vijest :(

Ja cekan ukrcaj za kadeta elektronike na Atlanskoj... Ima 5 dana mi kazu da bi se tribalo otvorit misto za jedno misec dana, a sad procitan ovakvu vijest ...

Ibanez, ne treba te ni??ta obeshrabriti,

Neće stalno trajati ova kriza. Iza nas je bio boom, pa sada malo krize - to je tako. Ja se uključujem u ovu raspravu pomalo da vas obodrim, ali i da KRITIZIRAM odnos tih 'na??ih' kompanija prema vama mlađim pomorcima. Npr. kada sam prvi put tra?žio brod najvi??e ignorancije sam susreo u Jadroplovu i Tankerskoj iz Zadra. Slovenci su me primili i za sedmicu dana od prvog kontakta sam već bio na brodu...

Na??i uglavnom stave ruku na srce, zatim tepaju domovini 'Lijepa na??a' i hvale se juna??tvom u istoj pjesmi. No, za ljude ih zapravo boli falos!

eto!

Ne triba toliko ?žalit onima ??to se nisu uspili ukrcat na Atlantsku, nisu puno propustili, plaće su im donji rang, a i uvjeti ni?ža razina. Tako da nije svako zlo za zlo.

neki dan sam vidio crew listu sa jednog broda AP.Cetiri kadeta i jedan asistent filipinci i na tom brodu su sve nasi osim njih.A nasi momci djabe isli samo da mogu odraditi j... kadeturu.Situacija je drama ja sam doma vec 5mjeseci i jos cu 2 sigurno :mad::mad::mad:

izgleda da ovaj tekst u slobodnoj nema veze s mozgom.koliko cujem ne radi se o nikakvim mladim casnicima ni juniorima nego o 3 ili 4 1.casnika palube kojima su se zahvalili zbog losih ocjena od strane vise zapovjednika,na nekoliko uzastopnih ugovora.

Ja cekan ukrcaj za kadeta elektronike na Atlanskoj... Ima 5 dana mi kazu da bi se tribalo otvorit misto za jedno misec dana, a sad procitan ovakvu vijest :(
kao vjezbenik za elektronicara sigurno ces se ukrcat,mozes bit miran..

Last edited:
neznam za to al sam čuo da su odlucili ne krcat časnike bez vi??e ??kole, al nisam sto posto siguran u to pa me ne dr?žite za riječ

Ante je takav igrač, i članovi Uprave, puno njih briga za mlade časnike i posadu. Kao što on ima školovati pomorce,pa da mu pobignu na drugu firmu. A sebi i svojoj šačici podanika znade isplatiti miljunsku premiju u dionicama što ga kao po zasluzi pripada njega i ekipu po menađerskom ugovoru. Ali zse najbolje govori kakva je situacija danas u Atlantskoj, ukopana s laganom tendencijom pada.

Atlantska plovidba mo?žda nije najpovoljnija opcija za pomorce,ali to ti je ko Hajduk,ne dobiva sve utakmice,ali opet navijamo za njega.Ima tu tradicije,emocija,lokal patriotizma,povijesti,lijepih uspomena...Kao i sve ostalo-ko voli nek izvoli.:uzdravlje

Koliko i ja znam radi se o proči??ćavanju kadra, obzirom da je i tamo odredjeni pritisak sto se tice broja ljudi.Mozda kada stvore"kvalitetan kadar" pocnu davati i kvalitetne uvjete,prvenstveno smanjiti ugovre za juniore,a naravno i povecati placu.Traze ljude da im budu vjerni, a davaju slabe uvjete.Ni filipinci vise na navegaju po ??est mjeseci.
Znam casnika kojeg su nedavno zvali nakon mjesec dana, a covjek je odradio 6mj ugovor,navodno za??kripalo.

ima od toga i koji mjesec, nije bas fresko fresko.Nije bitno jeli gori oli doli bitno je da se navegava i radi.:)

Evala ljudi.

Triba bi kontaktirat Atlansku (na preporuku) u vezi asistenture stroja pa bi zamolia ako neko zna da mi kaže sta pitaju i kako bi razgovor izgleda.

Back