gavro
Korabljoni Sekretar
Po??tovani kolege,
[ Da li se ovdi radi o dogovorenom projektu građanskog neposluha od strane nekoga ili su ljudi spontano sku?žili da se triba spasit od pljačke rođene domovine koja nije sposobna izač iz ekonomske krize na zdravim ekonomskim postavkama i teorijama, a ne pljačkajući i muzeći lovu jednoj skupini svojih građana koji niti rade ni privređuju u RH, ali realno imaju vi??e â???živogâ?? novca od ostalog stanovni??tva?
Na kraju se samo mo?žemo pitat koliki je broj pomoraca u RH koji ovo več rade, a da sustav mirno ??uti i broji neposlu??ne građane do zavr??nog udarca?
Kako komentrirat ovaj slučaj i kakve su posljedice za kompletan korpus pomoraca u RH?
Evo malo ću komentirati ovo na temelju osobnog iskustva:
Ovaj tzv. sistem koji su uveli nije sistem nego jedno obično sranje, a i cijela dr?žava i dru??tvo ima to obilje?žje. Drugačije i ne mo?že biti dok se govna koja vode dr?žavu i dru??tvo bave krađom i to im je glavni motiv. ? to se tiče plaćanja - ja sam plaćao sve, dakle i produ?ženo. No, početkom ove godine izgubio sam kontrolu jer se u tom sistemu ne zna ni tko pije, ni tko plaća! Evo naprimjer zadnje novce sam platio u četvrtom mjesecu po onim računima na svaki par tisuća kuna. Početkom jedanaestog mjeseca dolazim iz broda i odem u poreznu da očistim sav dug i ostatak do kraja godine, jer nisam tu i ne mogu plaćati na kraju svakog mjeseca. No, kada sam stigao u lokalnu poreznu - ??traca mi ka?že: "Nemate vi duga, sve ste platili." A ja sam siguran da nisam. Tada sam odlučio "hebite se" i nisam vi??e ni??ta plaćao. Znači za 2010 godinu sam platio do četvrtog mjeseca i fertik!
Dakle, ja kao ja nemam uvid i kontrolu nad tim. Mo?žda bih imao kada bi trčao svaki dan u poreznu, ispravljao ih i pitao svaki dan ista pitanja.., A novce ne ?želim bacati bez da znam gdje i kuda, jer ih nemam u izobilju.
? to se tiče breveta, predao sam prije mjesec dana četiri breveta za obnoviti i danas dolazim u Lučku Split - jo?? nisu gotovi. Sada kad sam ovo pročitao pomislio sam mo?žda su doista provjeravali stanje preko porezne pa sad odjednom vidjeli da imam duga (kao ??to sam rekao da ga mora biti) i odlučili da mi ne naprave brevete. To ću izvidjeti sutra, jer čini mi se previ??e čekati na hebeni brevet mjesec dana.
Sada pogledajte "snip" iz mog mirovinskog fonda pa ocijenite sami - obratite pa?žnju na stupac datuma, trebao bi na vrhu biti datum zadnje uplate, a ispod prethodni datumi - ja u ovom obračunu ne razumin ni qrca!