• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Usvojen je Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika

Druže Jose, zaboravija si spomeniti da englezi računaju 183 dana izvan njihove države - a ne mora imati toliko na brodu. Može otići u Košićan (Thailand) - jednako im se uvažava za porez. Isto vrijedi i za South Africu - baš sam prije desetak dana sreo jednog tipa iz South Africe - rekao mi je da ne mora biti na brodu da izbjegne porez - konta se jednako odsustvo iz zemlje po bilo kojem osnovu.

BTW, šta se mene tiče - mogu mi Marić i Oleg - qrac popušiti!

A ja mislim da neće još dugo biti čimbenici ta dva tovara?!!!

Da tako je.ista stvar i sa Ircima
Jedan je tako bia utisno i onda otisa malo do Sjeverne Irske par dana
O tome ja pricam
Ostavit 183 tako da nema nikakve podloge za porez na dohodak ali istovremeno olabavit uvjete za 183 dana
I naravno sta kaze antezd vratit povlastice koje vise od 183 dana vani
Ne samo na aute nego i na druge stvari
Ono recimo kupnju novog stana ili slicno
I eto drzavi love samo tako jer porasla prodaja

Sent from my internet mobile device

I naravno sta kaze antezd vratit povlastice koje vise od 183 dana vani
Ne samo na aute nego i na druge stvari
Ono recimo kupnju novog stana ili slicno

Eeee, vidiš, ja nisam pristalica tih povlastica - ne zamo za pomorce - nego NIKOME.

To nas je i syebalo, kojekakve povlastice, a posebno uhljebi kao RAUL - uživaju takve stvari na teret naroda!

To treba srezati svima u skladu one "Svoje ne damo, tuđe nećemo!" - šta je ima običaj reći Maršal.

Isto važi i za bilo kakve poticaje za biznis bilo koje vrste - jer pokazalo se da su to samo mehanizmi potkradanja države, odnosno budžeta.

jer pokazalo se da su to samo mehanizmi potkradanja države, odnosno budžeta.[/QUOTE]

Takav mehanizam je odlican ako si ukljucen u berbu...

Samo ih vi ucite kako i sta drugi rade i kako zaebat sustav,lipo obrisite ovu temu i ubuduce samo bacat link na zakon kako koji izadje ..... ima spijuni svuda :)

Samo ih vi ucite kako i sta drugi rade i kako zaebat sustav,lipo obrisite ovu temu i ubuduce samo bacat link na zakon kako koji izadje ..... ima spijuni svuda :)

Govorimo o tome da se sistem promini - a ne kako zayebat bilo koga!

Nisam zayebo nikoga - a taj sistem šta si spomenija - NISAM NJEGOV ELEMENT.

Prema tome - vrijedi ona najpoštenija >> > "SVOJE NE DAMO, TUĐE NEĆEMO!"

Nema tu ništa protu-zakonito, druže Akac - zna se koju bandieru vije ovaj brod!!!

Govorimo o tome da se sistem promini - a ne kako zayebat bilo koga!

Nisam zayebo nikoga - a taj sistem šta si spomenija - NISAM NJEGOV ELEMENT.

Prema tome - vrijedi ona najpoštenija >> > "SVOJE NE DAMO, TUĐE NEĆEMO!"

Nema tu ništa protu-zakonito, druže Akac - zna se koju bandieru vije ovaj brod!!!

Za k..c sve te izreke ,prominit ce oni kako je njih volja

Btw doma sam za misec i ocekujem da platis pivu u mom mistu kad dojdes u goste !!

Za k..c sve te izreke ,prominit ce oni kako je njih volja

Btw doma sam za misec i ocekujem da platis pivu u mom mistu kad dojdes u goste !!

Ma nisu to tek izreke - nego su to UNIVERSALNI AKSIOMI.

Šta misli hdzejska bagra da će im vječno gorjeti?! Popušit će debeli qrac!

Šta se tiče pive - yeb'ga - bio sam tamo, pitam za te - đe's' - kažu: "A na brodu je stalno, zarađuje ogromnu lovu - ne može nitko s njim ratovat'!

BTW, ondje ja dolazim na pivu pored partizanskog spomenika - svaka vam čast - jedino je tvoje mjesto koje nije uništilo svoja obeležja!

Last edited:
BTW, ondje ja dolazim na pivu pored partizanskog spomenika - svaka vam čast - jedino je tvoje mjesto koje nije uništilo svoja obeležja!

Trebalo bi ga malo obnovit kako i spada spomenik palim borcima bez obzira ko sta misli o tome i kojoj vodi pripada !!!

U slucaju da uvedu porez na dohodak pomorcima ko sto je neko spomenija od 10%, jel moguce tuzit drzavu na međunarodnom audu posto ne radimo u njoj a naplacuje nam porez?

U slucaju da uvedu porez na dohodak pomorcima ko sto je neko spomenija od 10%, jel moguce tuzit drzavu na međunarodnom audu posto ne radimo u njoj a naplacuje nam porez?

Normalno da jw moguce samo ako te nebrane odvjetnici ko sta brane Todorica tesko da ces dobit, zapamti njima je posao da nam zagorcavaju zivot a ne olaksaju kako bi tribali,

a nasi su prvaci u zajebu

Na medjunarodnom sudu opet za slucajeve iz Hr sjede suci iz Hr a nadgledaju ih medjunarodni. Sto znaci sviraj kurcu pjesmu

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Trebalo bi ga malo obnovit kako i spada spomenik palim borcima bez obzira ko sta misli o tome i kojoj vodi pripada !!!

ma kojim palim borcima??? misliš bagri neškolovanoj, seljacima i opančarima kojima je drug tito omogučija nacionalizacijom legalnu pljačku?? onima koji su punili jame po ciloj jugi hrvatima pa kad im nije bilo dosta slali još udbaše da ubijaju po inostranstvu?? ta banda čobana i seljaka nije mogla ništa bez rusa i britanaca a danas nam još prodaju bajke o svojim antifašističkim uspjesima..
ja mislija ode ljudi ozbiljni i činjenično potkovani, al očito nigdi bez partizančina i jugonostalgičara.lakrdija

ma kojim palim borcima??? misliš bagri neškolovanoj, seljacima i opančarima kojima je drug tito omogučija nacionalizacijom legalnu pljačku?? onima koji su punili jame po ciloj jugi hrvatima pa kad im nije bilo dosta slali još udbaše da ubijaju po inostranstvu?? ta banda čobana i seljaka nije mogla ništa bez rusa i britanaca a danas nam još prodaju bajke o svojim antifašističkim uspjesima..
ja mislija ode ljudi ozbiljni i činjenično potkovani, al očito nigdi bez partizančina i jugonostalgičara.lakrdija

Povijest je povijest i neka tako i ostane ,ja nisam jugonostalgicar jer se toga i ne sjecam ..
Samo nek se spomenici ne diraju i ne ruse iz obijesti ,taj spomenik je tu otkad ja pamtim za sebe,premda su ga vec htjeli liberat odavna.. Lp

Last edited:
akac, mislim da si prvi ukrcaj napravia na mojoj firmi. ako si taj onda je riječ o poštenom, vridnom i dobro oodgojenom čoviku/momku. ne ispričavaj se kad si u pravu, posebno ne gorima od sebe.
onaj post u meni izaziva gađenje i uvik se borim da li se osvrnit ili ne. to šta pošten svit muči nas je i dovelo do point of no return.
čitajući tvoj post pala mi je na pamet Palmina.......

Uspomenu na nju dugo je čuvao i dječji vrtić na Marjanu. A onda je došla mlada demokracija. Kad bolje razmislimo, Palmina je u novom poretku dobro i prošla. Spomen-ploču na njezinoj rodnoj kući nitko nije minirao. U danima kada su splitski antifašisti letjeli u nebo, onda je ostala na svome mjestu. Do ploče nisi mogao ako ne otvoriš kapiju i uđeš u mali, tijesni dvor, a noćni bombaši su bili, valjda, klaustrofobični ili naprosto pičke uplašene mogućnošću da im domaćin zvekne jednu preko ušiju. Tete iz vrtića koji je instantno preimenovan, skinule su staru tablu s imenom i Palminin portret koji su potom pristojno vratili obitelji. Tko se htio obavijestiti, toliko je o Palmini Piplović odavno mogao saznati.

No, da se mi vratimo njegovoj teti i vrtiću koji se ponosio njezinim imenom. Na čijoj je zemlji on podignut? Nećete vjerovati… „Jednega dana tamo nike teške godine“, kako bi to rekao Toma Bebić, drugovi su posjetili tužni dom obitelji Piplović i domaćinima se požalili kako pritiče dice, a fali mista za njih skućit. Eto, Varoš je pun malešnih djevojčica i dječaka, a nigdi lipe particele da se izgradi jedan šesni dičji vrtić.

Mile Piplović, zanimanjem mesar, nastavljač uhodanog obiteljskog obrta, imao je pet sinova i tri kćeri. Svi su bili partizani ili, kao Palmina, ilegalci. Špira su pojeli vukovi na Zelengori. Karla, nogometaša RNK Split i člana Prvog splitskog partizanskog odreda, Talijani su u zatvoru toliko prebili da nikada više nije došao sebi. Umro je u duševnoj bolnici. Za Palminu znate. Kad su drugovi navratili u dom Piplovićevih, Mile je već bio pokojan. Njegovi sinovi nisu se, međutim, ni najmanje kolebali. Što je bilo familiji koja je toliko dala, odreći se još i pišljive parcele ispod marjanske vidilice, koja je stoljećima bila u njihovom vlasništvu?! Zemljište koje je i onda, a kamoli danas, vrijedilo cijelo bogatstvo, oni su velikodušno darovali za opće dobro, ništa ne uvjetujući, čak ni ime budućeg vrtića. I nikada nisu požalili. Jer, gdje ćeš veće sreće od spoznaje da si tolikoj djeci uljepšao nježne godine?! Ljude ispunjava ponosom spoznaja da su jednoj jedincatoj osobi darovali osmijeh, a zamislite koje je to postignuće tisućama klinaca priuštiti veselje....

crno bili, nemoj mi odgovarat stavljen si na ignore.

Dali je usvojen zakon ako otvoris doma bolovanje da ti se to računa u dane,a da ga nisi otvorio prvi dan nakon iskrcaja?

Dali je usvojen zakon ako otvoris doma bolovanje da ti se to računa u dane,a da ga nisi otvorio prvi dan nakon iskrcaja?

Ukratko nije.

Nacrt zakona je prihvacen ali nije jos prosla procedura u Saboru nakon koje ce se novi zakon pocet primjenjivat.

Vrlo je izgledno da ce se u poreznoj godinu 2018. primjenjivati odredbe važećeg zakona u kojem se dani liječenja zbog bolesti ili povrede nastale nakon iskrcaja ili prije ukrcaja koje bi onemogućile ishođenje uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti za plovidbu ne priznaju za 183 dana za oslobođenje od porezne obveze.

Nakon sta zavrsi procedura u Saboru dani bolovanja koji nisu vezani za rad na brodu ili putovanje na ukrcaj/iskrcaj sa broda ce se priznavati za 183 dana za oslobođenje od porezne obveze.

Last edited:
Back