UKOOA liječnički

Ekipa zanima me vase misljenje,a poslat cu upit u UKOOA da vidim koja je shema s time.
Dosta nas ovde radi sa Ljudima iz UK,e sad,sa mnom ih ima poprilicno i to svakakvih koji po mom misljenu bi tesko i nikako smili radit na brodu.
Oni kad rade lijecnicki rade UKOOA,i ama bas niko ne vadi krv jer to UKOOA ne trazi.
Sad mene zanima zbog cega kod nas vade krv i pilaju me sa sitnicama ako se to ne mora,mislim ako se radi samo UKOOA.

Evo ja i Duka bili isto jutro gori a nismo se skuzili.
Par informacija novih,cijena UKOOa je 1500 kuna i uz to dobivate shoulder measurements,potvrdu za navodni novi dio koji su uveli u FOET ili BOSIET a to je da cemo morat ronit kroz neku cijev sa maskama i kisikom,tako mi doktor kaze,ja nisam upucen u to,znam da piloti helihoptera to rade.
Takoder NIJE potrebno vadit krv,ali cijena je ista svakako,i u slucaju da se ne vadi krv ne moze se kasnije dobit prijepis lijecnickog na drugu zastavu.
Uglavnom doktor je legenda prava i gust je s njime popricat,preporucam svima

Nova pravila za letit chopper-om u UK i Danski sektor zasada, taj dio je Fit to Train.
Uglavnom na Ca-EBS moraš proc dio bazena sa opremom, to se radi povlaceci po cijevi na dubini od 70cm, za pristupit tom moraš imat taj Fit to train.
http://www.survivex.com/news/ca-ebs-update-opito-introduce-in-water-training-standard/

Uh,ja se ispricavam,to sam ja radija prosle godine u FalckNutec ali nismo ronili kroz cijev vec samo od jedne strane bazena do druge.
Sad sam se sitija kad sam procita link,sa Ca-EBS sam to radija i jos me dodatno okrenilo u helihopteru dva puta.I sad iman dva kao jedan za UK i North sea i normalan

Od 1.10 krenilo za Danski sektor
http://www.survivex.com/news/denmark-implement-ca-ebs-for-offshore-helicopter-travel/

FTT certifikat nema expiry date, pa kad jedanput ga dobiješ, miran si.

I mene si malo s tom cijevi zbunija.Ja sam ovo polaga jos prije 3 godine u Danskoj ali smo samo bili u ucionici i disali na ona sranja.Cak smo isli trcat oko zgrade i vratili se u ucionicu kao ono zadihani da naucimo regulirati disanje.Ja sam tad ima HUET iz Aberdeena star 2 godine koji to nije imao ukljuceno u sebi zato su me i poslali da ''polazem'' ovo dodatno.I da naglasim ovo sve skupa je trajalo nekih dvi ure i adio daci.
To je bilo u Maersk training centru.

Da, na dubini od 70cm se držiš za šipku i moraš tako proc bazen.
To je jedina razlika, prije se taj Ca-EBS radio u učionici, sad za UK i Danski sektor u bazenu.
Oće li druge države to isto uvest, vidit će mo.
ja san ga odradija pa san miran 4 godine

Firma mi trazi da napravim OGUK + chester step. Da li to ima kod Nikolica? Zvat cu sutra kad se vratim s tecaja ali prvo pitam tu ako neko zna.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Last edited:
Ako je chester step mjerenje sirine ramena onda imas kod Nikolica jer sam ga ja dobija.Sve je kod njega u cijeni 1500 kuna

Ako je chester step mjerenje sirine ramena onda imas kod Nikolica jer sam ga ja dobija.Sve je kod njega u cijeni 1500 kuna

Nije to sirina ramena. Taj "chester" - valjda ti gledaju koliko ti srce tuce nakon napora i koliko se brzo vrati u normalne otkucaje.

Nije to sirina ramena. Taj "chester" - valjda ti gledaju koliko ti srce tuce nakon napora i koliko se brzo vrati u normalne otkucaje.
Tako je, skakućeš na neku stepenicu u serijama po 2min sve brze do maksimuma. Zovem Nikolića ali se ne javlja. Javit cu tu kad saznam. Taj chester step traze u wind industriji.

Ja to nisam u Nikolica radija,nek se napuse s tim skakutanjem,Kad vidim ko sve radi i plovi zgadi mi se sve.
Interceptor,dredgamo za kabelo polagaca,imamo mali dreger na brodu.
Ja nisam stalna posada na Spearfisha,ovde sam na zahtjev Subsea 7 u svrhu pokrivanja projekta,a Spearfish je potpisa tri godine sa Subsea 7.
Nazalost neman stalan posa opet iza ovog tako da ce bit potraznja opet.Sve se vrti jedan dva ugovora i to je to

Evo odradio oguk+chester step. Ko sta sam i napisao, lagano skakukanje na stepenicu po 2min i mjerenje pulsa. Prvi put kod Nikolica, prva liga.

Ja sam nedavno radio OGUK za bosiet, zvao nikolica pa zvao Pro vitu i bilo mi je u Pro Viti 300-400kn jeftinije pa sam tamo odradio... Mana provite je ca je guzva non stop, izgubis celi dan za sve obavit pod uvjetom da dodes ujutro prije 7 tamo...
Vidio sam da isto imaju Chester step cini mi se.

btw. radis u wind ind.?

Evo odradio oguk+chester step. Ko sta sam i napisao, lagano skakukanje na stepenicu po 2min i mjerenje pulsa. Prvi put kod Nikolica, prva liga.

Taj ce tes chester step izbaciti vrlo brzo.
Nama dosli na brod da to radimo svi.
Najgore rezultate imali ja,kapetan i DPO.Svi troje trcimo 10 km svaki dan na traki.Dizalicar od 64 godine bolje rezultate od nas ima.
Totalna glupost oni na konto tog testa odreduju u kakvoj si fizickoj kondiciji.Da stavite Messia ili Ronalda na to bili bi jos gori od nas.
Tu se desava jednostavna stvar.Netkom tko trenira skoro svaki dan(Trci,vozi bicikli i slicno) je tjelo naucilo na taj ritam i cim dode do napora tjelo prepozna to i puls ti skoci odma na 150 da srce sto brze pump krv kroz tijelo i da mozes izdrzati te napore.U ovo mom slucaju ovom fosilu dizalicaru srce kuca ko u mrtvog konja i naravano on dobije rezulate bolje nego mi.
Doktori to znaju i odma te pitaju dali treniras kad vide ovu pojavu ali ne protive se tome jer znaju da je sve to pranje love i da imaju i oni zaratdu od toga.

Back