U vezi zdrastvenog i mirovinskog

Meni je od drugog mirovinskog stupa do??lo izvje??će, AZ fozd, majke mi mile ja ni??ta ne razumin. Provala sam rije??it taj misterij uspoređujući uplatnice al to ni Poirot ne mo?že odgonetnit. Ni??ta se ne podudara.:udriglavom:udriglavom

I ja san tija na kraj godine upisat u knjizicu,ali rekli su mi da je nemoguce ocitat u sistemu moje uplate jer se sve zakompliciralo ? Nevjerovatno !

Pa zato i donese?? svoje uplatnice, jer oni to knji?že sa zaostatkom od 2 mj. najmanje...uplata ide u Zagreb, pa kad ovi vrate...

To je bilo moje prvo pitanje ? Jel moguce s uplatnicama. Kazu NE !
Ispostava Split

Kod mene je bilo DA, valjda je ovu moju noć prije mu?ž opalija, pa je bila dobre volje, tvoja biće ni kavu nije bila popila:udriglavom drugi put poku??aj iza marende:hihi

evo novi biser. oni koji placaju produzeno ce za kraj prosle godine (ko je bija doma iza 10 miseca) platit po osnovici iz 2010. navodno se to tek sad obracunava pa se tucu nove osnovice. nije neka razlika ali kad se zbroji koliko nas ima onda je taman za sukeru placat obid koji misec. majku in heben lupesku. provjereno u poreznoj danas

a oklen ti to? To sta i kako oni obracunavaju je njihov problem. Obveza je nastala kad je nastala,a zna se koliki je iznos za produzeno bio tada i tako te jedino mogu i teretit. Nove stope i su krenile od 1.1.2010.
Iskoristija bi priliku i pozdravija poglavicu gigija iz Splita. Upravo sam primija SMS da se sretno nasa sa manjijem u Singaporeu. Evo manji pita pare pa da iznajmimo jednu malu supicu na boat ili clarke keyu za sastanke jer mi se pari da se lakse doli pronalazimo nego u nas. Otvorit cemo poseban racun za ovu prigodu.

Last edited:
Komunikacije

Komunikacije

Evo nisam stiga ni cevape izist do kraja a vec svi zivi znaju da smo imali sastanak ispostave Singapur, uzet cemo deset kvadrata zemlje i dignit sator za prvu ruku i napisat UPH a nakon toga skupljamo za cigle

lako li je tako podruznici Singapore,a kako cemo mi u podruznica zapadna afrika,ima li koja maona da dignemo sator,sve su barze pune

Onako usput sta triba napravit kad te doktor iskraca da startas bolovanje

Sad ti nastupa diskriminacija na djelu. ZNaci moras ic u doktora medicine rada. Moras platit pregled(cca 300 kuna ako se ne varam) onda ti on kaze jebiga ovo bi Vam se bilo dogodilo i da ste bili doma, i posalje te u tvoje doktorice koja ti otvori bolovanje ali nemas pravo na naknadu. To ti je otrpilike to. Upravo mi je zakljuceno bolovanje zakljucno sa ponediljkom.

Onako usput sta triba napravit kad te doktor iskraca da startas bolovanje

Ma pusti Frankija, kod njega su uvik neke posebne ??eme...meni je kod mu?ža i??lo ovako...znači čim se iskrca??, pravac LK, prijava, socijalno-prijava, zatim ide?? kod doktorice koja ti radi za kompaniju, ako je nema?? kod Ercegovičke, bitno da ti prevede nalaz i potvrdi onda kod svoje doktorice po doznake i opet na socijalno...ima?? pravo na naknadu 900 kn, max. 1 mj. ako si ima 6 mj. navigacije onda i vi??e...
Ovde ti igra brzina, znači sve obavit u roku 24 h od iskrcaja, bolovanje se računa s danom iskrcaja...na kraju tekućeg mjeseca, ponovo po doznake za sljedeči mjesec...

Ma pusti Frankija, kod njega su uvik neke posebne ??eme...meni je kod mu?ža i??lo ovako...znači čim se iskrca??, pravac LK, prijava, socijalno-prijava, zatim ide?? kod doktorice koja ti radi za kompaniju, ako je nema?? kod Ercegovičke, bitno da ti prevede nalaz i potvrdi onda kod svoje doktorice po doznake i opet na socijalno...ima?? pravo na naknadu 900 kn, max. 1 mj. ako si ima 6 mj. navigacije onda i vi??e...
Ovde ti igra brzina, znači sve obavit u roku 24 h od iskrcaja, bolovanje se računa s danom iskrcaja...na kraju tekućeg mjeseca, ponovo po doznake za sljedeči mjesec...

Doktorica koja ti radi za kompaniju???? Kad kompanija nema doktora/cu koja radi za nju(uglavnom kompanije koje dobro placaju se ne hebu puno sa nasim doktorima/cama jer su fokusirane na core business) onda ti je to bilo koja medicina rada pa aj vidi oce li ti to ucinit besplatno. Rijecani neka provjere u Medica koliko to kosta jer sam i gore vidija da za to tuku 3 stoje.

Doktorica koja ti radi za kompaniju???? Kad kompanija nema doktora/cu koja radi za nju(uglavnom kompanije koje dobro placaju se ne hebu puno sa nasim doktorima/cama jer su fokusirane na core business) onda ti je to bilo koja medicina rada pa aj vidi oce li ti to ucinit besplatno. Rijecani neka provjere u Medica koliko to kosta jer sam i gore vidija da za to tuku 3 stoje.

Pa evo Antunovička radi za kompaniju mog mu?ža ili ako oće?? kompanija je plaća...liječnički uvik ide radit u Ercegovićke pa mu oni naknadno plate, jer im je reka da kod Antunovićke neće iz nekih svojih razloga, medjutim kad je bilo za bolovanje mora je ići kod nje, prevela, potvrdila i ni??ta nije naplatila...pa jebiga valjda mi mu?ž ima lo??u kompaniju kad ona radi za njih...

Evo jedan primjer , kako funkcionira zdrvstveno za pomorce !
Dosa sam doma sredinom petoga miseca uvjeren da iman cir na bozemeprosti straznjici ali jedna moja prijateljica medicinska sestra mi kaze da se iden prigledati jer moze biti nekakva cista ! Dobro ali sad triba cekat oni papir sta predstavlja knjizicu koju dobijen nakon 7-8 dana ! Ucinin pregled i je to triba odstranit i tu izgubin nekoliko dana za nalaze krvi , i sve pretrage te se uspijen operirati cca 12ak dana prije negoli moran ici na brod ! Doktor svaka cast lipo sve napravija i napisa da nisan spreman za na brod barem 10-15ak dana i ja to prosljedin kompaniji koji odgovaraju da je sve OK i da se odmorin i da je sve placeno !E ona dolazu nasi biseri i famozna 183 dana jer nasi ne priznaju lijecenje i trenutnu nemogucnost odlaska na brod kao ubrojive dane u ona 183 !
I ja umisto da se odmaran koliko mi to dopusta kompanija moran ih ponovo zvati i traziti ukrcaj ASAP nakon dva miseca doma !
Da stvar bude jos i gora spojilo se uz to jos i jedan ugovor di je brod bija bija u brodogradilistu i vrime provedeno u hotelu te na brodu prije primopredaje nije zavedeno ka navigacija jer niko se nije moga sluzbeno ukrcati dok kompanija ne postane sluzbenoi vlasnik broda !
Sada je voda u usi te friziranje navigacije !

Da sam zna da je cista lipo bi trazija iskcaj 2-3 dana prije kraja vijada , i vodija se kao pomorac koji je iskrcan zbog zdravstvenih tegoba !

Last edited:
Evo sam tek sad prvi put od kad san na forumu pročita cili ovaj thread o zdrastvenom i mirovinskom.....

MOGU VAM REĆI DA MI NIŠTA NIJE JASNO U VEZI OVOG NAŠEG SISTEMA ?????

A i šta je to sa radnom knjižicom.....meni su rekli u LK da je ona u njih, pa ko mi onda upisiva radni staž ?????

Last edited:
Pozdrav svima!

GREEN-GO

Prijatelj mi je is ST i ima je slican slucaj samo druga operacija.
Covik je operira stitnjacu. Porezna mu je priznala sve dane ljecenja bez problema.
Budeli ti tribalo mogu s njin stupit u kontakt ili ti poslat na PM njegov TEL pa vidi sta ti je cinit.
U pravnom sistemu se odredeni pojmovi tumace kako kome pukne i tamo nije 2+2 = 4 nego koliko sef kaze.
Virujen da su u pitanju 2 stvari.
Ovi kojima si se obratija nemaju veze i tumace zakon po svoju.
Dobili su instrukcije od Suki and Co da deru di sstignu jer je voda prisla glavu odavno ostaje samo zrak u prsima.....

pozdrav i nedaj gubi krvavo zaradjeno!

Pazi vako,

Evo sredio sam sve papire cak stovise priznata mi je ozljeda na radu s tim da sam bio sluzbeno na bolovanju od 13.08.2010 do 13.10.2010.
Svi doprinosi su placeni drzavi pa me sad zanima imam li ikakvo pravo da dobijem naknadu od drzave za ova dva mjeseca dok sam bio na bolovanju i ako imam jel itko zna koliko.

Back