U vezi zdrastvenog i mirovinskog

Ja imam specificnu situaciju.Jos od 12 mj se vodim tamo prijavljen i ko nezaposlen.Svaki put kad dodem doma i kad ih zovnem kazu da se vodim ko nezaposlen.Sustav im je totalno ajme ti se majko

Je je Malta.A uzas mislim ja nazovem doli jer mi je zena rekla da ne trebam vise dolazit jer nema smisla.Uvik ista spika.
Samo opet glupo za nas na kraktim ugovorima prakticki kad ti istekne rok za prijavu mi idemo na brod.

Je je Malta.A uzas mislim ja nazovem doli jer mi je zena rekla da ne trebam vise dolazit jer nema smisla.Uvik ista spika.
Samo opet glupo za nas na kraktim ugovorima prakticki kad ti istekne rok za prijavu mi idemo na brod.

zasto to uopce radis. ja to ne radin ima vec 3 god.

Telefonom.
Ja nazovem na tel., pitaju me OIB, i hvala lipa, gotovo u minut. Samo je često zauzeta linija.

Vidis opet, svaki grad druga shema, kao da je druga drzava. Po zakonu bi trebao svaki put kupit formular, ispunit i predat na salteru, da oni lupi pecat. koji apsurd birokracije!

pozzz..dica su drzavi na sisi do 18. a jedino Å¡ta nije loÅ¡e je da ih staviÅ¡ sebi na poreznu karticu jer ti nose veliku poreznu olakÅ¡icu u slučaju da nemaÅ¡ dovoljno dana.

Ja imam specificnu situaciju.Jos od 12 mj se vodim tamo prijavljen i ko nezaposlen.Svaki put kad dodem doma i kad ih zovnem kazu da se vodim ko nezaposlen.Sustav im je totalno ajme ti se majko

Ja sam isto nezaposlen od 12/2016 al to mi je trenutno jer cekam da protokoliraju A1 formular (Norveska zastava)

pozzz..dica su drzavi na sisi do 18. a jedino Å¡ta nije loÅ¡e je da ih staviÅ¡ sebi na poreznu karticu jer ti nose veliku poreznu olakÅ¡icu u slučaju da nemaÅ¡ dovoljno dana.

Jedino sto moras na pocetku godine da bi ti vrijedilo za tu godinu
Ne mozes u 12mj za tekucu godinu jer ce ti racunat samo za taj mjesec
Da se nebi neko zajebo
Uglavnom istina je da su velike olaksice ako nemas dana
Ja sam 2013god radi toga dobro prosao sa porezom

To je za sitnu raju
Po mom izracunu je bilo oko 75%

Aaa, jes' me prepade! Vidio te tamo da si stavija post u ovoj rubrici o zdravstvenom - velju, idem pogledati Å¡to javljaÅ¡ - i da nijesi Å¡to slabo.., pao na krač i slično.., al' kako vidim nije ti ni đavo :uzdravlje

Last edited:
Aaa, jes' me prepade! Vidio te tamo da si stavija post u ovoj rubrici o zdravstvenom - velju, idem pogledati Å¡to javljaÅ¡ - i da nijesi Å¡to slabo.., pao na krač i slično.., al' kako vidim nije ti ni đavo :uzdravlje

:) :) :)
Kako bi rekli u ST
Puka si brale ;)
Sve ok,malo me jebu % ,al proć će i to kad Ante kupi novi novi novi A6

Plovim pod Ciparskom zastavom i molim vas ako netko zna da mi odgovori dali moram placati m/z u Hrvatskoj posto je Cipar zastava pogodnosti i morao bi pisati zahtjev za izuzece odnosno da mi Cipar to dozvoli. Pitao sam na vise mjesta ali sam dobio razna tumacenja. Unaprijed zahvaljujem.

Trebas ispuniti A1 i traziti izuzece od placanja Cipru ako zelis placati mirovinsko /zdravstveno u Hrvatskoj. Svakakva su tumacenja treba li ili ne. Svatko za sebe donosi odluku. Ja npr. placam. LP

Plovim pod Ciparskom zastavom i molim vas ako netko zna da mi odgovori dali moram placati m/z u Hrvatskoj posto je Cipar zastava pogodnosti i morao bi pisati zahtjev za izuzece odnosno da mi Cipar to dozvoli. Pitao sam na vise mjesta ali sam dobio razna tumacenja. Unaprijed zahvaljujem.

Zbog toga sta ti ne zelim odmoc pa procitaj odgovor od usera korny, ali te istovremeno molim da se predstavis nakon sta ovo procitas

Hvala na razumjevanju

Ima li netko informaciju, ako je ukrcaj i iskrcaj u Hrvatskoj, brod je strana zastava ali cijelo vrijeme je na vezu u Hrvatskoj ,služi kao accomodation, kako stoji stvar s plaćanjem mirovinskog i zdravstvenog. Prije nekoliko godina bila je situacija gdje je brod Panamske zastave plovio između Italije i Hrvatske , nije napuštao Jadran, pa pomorci nisu plaćali davanje već je to bila dužna platiti kompanije jer se to nije vodilo kao međunarodna plovidba. Ima li netko kakvih sličnih iskustava.

Back