Tomo Krmek, Kapetanija Dubrovnik

Juznjak

2nd.eng.
Htio bih pitati da li netko ima iskustva sa ovon magarcinom osim mene i postoji li mogucnost pisanja njegovom sefu ili cak ministarstvu da ga se jendom zauvijek napokon rijesimo mi sto moramo sa ovakim debilom imati posla.
Mislim da je covjek spreman za ludaru ali direktno cak bez uputnice pa ovo sto ima u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik ja mislim da ovoga nema cak ni u Albaniji
Ako neko ima ideju gdjei kako se zaliti molio bih da napise
Pozdrav ma gdje bili:uzdravlje

Imo sam ja iskustva. Posto mi prebivaliste na Korculi bilo a ovu zimu ka sam se vratio sa broda prebacio sam na viroviticu a prijavu ukrcaja sam radio kad sam u Korculi bio i pomorska mi na DBK pa me smaro malo zbog toga i odradio mi je sporo tu odjavu i prijavu al navodno ima covik posla i ne stize, razumijem ga. Nije bas da je ugodan i susretljiv al ono na kraju dana sve sam rijesio, doduse ne na vrime al posto ja nisam pravi pomorac u smislu te rijeci i sto me ceka posal na korculi ove godine ne idem na brod pa ono...briga me...da sam pomorac drugi par rukavanbio bio al opet se sve da rijesit.

U cem je tocno problem?

Htio bih pitati da li netko ima iskustva sa ovon magarcinom osim mene i postoji li mogucnost pisanja njegovom sefu ili cak ministarstvu da ga se jendom zauvijek napokon rijesimo mi sto moramo sa ovakim debilom imati posla.
Mislim da je covjek spreman za ludaru ali direktno cak bez uputnice pa ovo sto ima u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik ja mislim da ovoga nema cak ni u Albaniji
Ako neko ima ideju gdjei kako se zaliti molio bih da napise
Pozdrav ma gdje bili:uzdravlje

napisi u cemu je tocno bio problem jer ja osobno s Tomom imam samo pozitivna iskustva...
kako rece on to napravi, kako meni rece ja tako napravim i nikad nijednog problema...

napisi u cemu je tocno bio problem jer ja osobno s Tomom imam samo pozitivna iskustva...
kako rece on to napravi, kako meni rece ja tako napravim i nikad nijednog problema...

Poštovani moj kolega ovako to ide.
PoÅ¡to sam se iskrcao u 9 mjesec sa broda i otisao u Lučku Ispotavu ovjeriti navigaciju gosp.Krmak mi je rekao neka sada to ve kopirano posaljem njemu sto sma jai uradio naravno poslao sam preporuceno jer me je par ljudi obavjestil oda bi taj Krmak to mogao nekako i zagubiti pa rece kako to kod njega nije stiglo i sto mislite nakon 2 dana jan jega nazovem i on mi rece kako to on nije zaprimio jer da ja nisam poslao.Nakon 5 min.prepirke ja ljepo faksiram potvrdivu od HP i njemu i njegovom sefu to posaljem da vide da je to uistunu poslano i primljeno ali gosp,je to negdje pogubio i nije me prijavio na mirovinsko,ali to nebi bilo nista da se to opeta nije dogodilo u 1 mjesecu godine 2014 gospodnje i taj isti debil opeta pogubi papire.E sada neznam jeli to ovaj oputa namjerno jer sam mu i sefu nakon malo zucnije rasprave poslao fax sa potvrdom od HP ili je stvarno toliko retardiran pa uvijek izgubi te papire ako nisu osobno doneseni,ali cak i poznam slucajeva nestanka matrikule u istoj Kapetaniji od strane istog gospodina debila Krmka.Sada vi meni recite da li bi vi poludili da Vas netko maltretira zadnjih godinu dana i da ta ista osoba ne radi svoj posao i da te iste osobe nikada poslje 10 ujutro nema na svom radmo mjestu nego se bavi iznajmljivanjem barki,motora,auta i svega sto se da iznajmit a kada zovete na telefon onda se nitko ne javlja a ako se i javi onda recu da je Krmak evo ovaj trnutak izasao vani ,a taj isti Krmak izasao ima dva sata i iznajmljuje barku u Mokosici Austrijancu a ja to gledam iz auta dok mi ta gospođa govori na mobitel kako je gospodin izasao ima par sekundi i sda se vraca za 5min.
Imam jos par primjera ali eto ovo je bilo ajmo reci ukratko
:uzdravlje

Poštovani moj kolega ovako to ide.
PoÅ¡to sam se iskrcao u 9 mjesec sa broda i otisao u Lučku Ispotavu ovjeriti navigaciju gosp.Krmak mi je rekao neka sada to ve kopirano posaljem njemu sto sma jai uradio naravno poslao sam preporuceno jer me je par ljudi obavjestil oda bi taj Krmak to mogao nekako i zagubiti pa rece kako to kod njega nije stiglo i sto mislite nakon 2 dana jan jega nazovem i on mi rece kako to on nije zaprimio jer da ja nisam poslao.Nakon 5 min.prepirke ja ljepo faksiram potvrdivu od HP i njemu i njegovom sefu to posaljem da vide da je to uistunu poslano i primljeno ali gosp,je to negdje pogubio i nije me prijavio na mirovinsko,ali to nebi bilo nista da se to opeta nije dogodilo u 1 mjesecu godine 2014 gospodnje i taj isti debil opeta pogubi papire.E sada neznam jeli to ovaj oputa namjerno jer sam mu i sefu nakon malo zucnije rasprave poslao fax sa potvrdom od HP ili je stvarno toliko retardiran pa uvijek izgubi te papire ako nisu osobno doneseni,ali cak i poznam slucajeva nestanka matrikule u istoj Kapetaniji od strane istog gospodina debila Krmka.Sada vi meni recite da li bi vi poludili da Vas netko maltretira zadnjih godinu dana i da ta ista osoba ne radi svoj posao i da te iste osobe nikada poslje 10 ujutro nema na svom radmo mjestu nego se bavi iznajmljivanjem barki,motora,auta i svega sto se da iznajmit a kada zovete na telefon onda se nitko ne javlja a ako se i javi onda recu da je Krmak evo ovaj trnutak izasao vani ,a taj isti Krmak izasao ima dva sata i iznajmljuje barku u Mokosici Austrijancu a ja to gledam iz auta dok mi ta gospođa govori na mobitel kako je gospodin izasao ima par sekundi i sda se vraca za 5min.
Imam jos par primjera ali eto ovo je bilo ajmo reci ukratko

cudno mi je sve to skupa, ja ga osobno nisam tako dozivio a znam ga vec poduze, jos iz srednje skole...
mada ja kad imam nesto sredit nikad ali bas nikad ne saljem postom vec uvijek dolazim osobno mada imam preko 100 km do kapetanije...
a to da ga nikad nema...ako ikoga ima tamo onda je to on...svaki put kad dodjem je on tamo...jedino je njima svima od 10:00-10:30 marenda pa nema nikoga...
zanimljivo je kako s istom osobom neko ima pozitivna a neko negativna iskustva...iskreno se nadam da ce moja ostat nadasve pozitivna i zao mi je na tvojim ne tako dobrim iskustvima...

cudno mi je sve to skupa, ja ga osobno nisam tako dozivio a znam ga vec poduze, jos iz srednje skole...
mada ja kad imam nesto sredit nikad ali bas nikad ne saljem postom vec uvijek dolazim osobno mada imam preko 100 km do kapetanije...
a to da ga nikad nema...ako ikoga ima tamo onda je to on...svaki put kad dodjem je on tamo...jedino je njima svima od 10:00-10:30 marenda pa nema nikoga...
zanimljivo je kako s istom osobom neko ima pozitivna a neko negativna iskustva...iskreno se nadam da ce moja ostat nadasve pozitivna i zao mi je na tvojim ne tako dobrim iskustvima...

Dragi moj Pero 0 imam ja malo vise od 100kilometara voznje i nemam ja bas vremena svakih mjesec dana dolaziti u Dbk.zbog toga sto netko ne zna raditi svoj posao i zato sto je zasticen ko Licki medvjed.
Ja vjerujem da ti imas pozitivna iskustva sa njim ali nas velika vecina barem iz mjesta gdje sam ja imamo negativna iskustva i jos ljudi iz samog Dubrovnika sto sma upoznao tijekom naveganja ima jako losih iskustava sa doticnim gospodinom.
To da je on uvijka tamo neznam bas koliko cesto ti ides tamo,ja zovem svako 28 dana pa sam mozda malo vise upucen u to i nas par se organiziralo i malo istrazilo njegove pauze jer nam je vec po malo dosadilo njegovo bahacenje.Uostalom zasto bih ja svoje vrijeme trosio na nosenje papira njemu kad se samo salju kopije sto znaci da se nista vrijedno nemoze pogubiti jer nisu orginali i u ostalom platim 20 kuna jam islim i ide preporuceno tako da se tocno moze potvrditi u HP datum i vrijeme dospijeca kao i tko je preuzeo predmet.
Upoznat sam ja i sa njegovim mentalnim stanjem ali mene to niti malo ne interesira jer jei on kao i ja prosao lijecniski u kojme pise da je sposoban za to radno mijesto koje bi trebao obavljati.
Na primjer neznam dal isi upoznat sa radom Kapetanije Ploce gdje mogu sve reci najbolje od njima i toliko su ljudi uljudni da kao putujes iz malo daljeg oni te uredno sacekaju i na krjau njihova radnog vremena,a provaj to pitati doticnog gospodina bi li napravio.
:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Čovjek je idiot i najbolji primjer sve tuge i žalosti ove naÅ¡e države.
Dok imamo 300 000 nezaposlenih mi moramo trpit onog, a blago rečeno čovjeka sa poteÅ¡koćama u razvoju.

Meni nije nista skrivio. Lijepo se pozdravimo i to je to

Jedino mi smeta sto se moram po matrikulu vratit neki drugi dan, pa se moram djirat 2 puta Slano-Dubrovnik. Na kraju je skupim nakon mjesec-dva kad mi je usput :) Vjerojatno nema to nikakve veze s njim ali eto cisto da napisem nesto :D

George ne da ga moramo trpit nego nam on jos i zapovijeda kada i u koliko sati moram bit kod njega jer mi je zadnji puta rekao da nemos slucajno da dodem poslje 10:30, a ovo sto je vmozara napisa to ne da mi ide na zivce nego mui dusu cjepa kad mi rece da se vratin po matrikulu a u drugim kapetanijama se sve isti cas dobije nazad a oni kod sebe zadrze samo kopiju ali gospodin zeli orginal i sad on misli da cu ja u 28 dana dva puta dolaziti kod njega,nebi da je neka misica pa da barem imam sto vidjet a ne onu retardiranu rugobu koja cak i na zena pisati na komp.nego kad pise covjek ima osijecaj da klese kamen kako udara po onoj jadnoj tipkovnici.Prosli puta kad sam bio netko ga je prdao na mobitel od njegovih kolega iz kapetanije u vezi rentavanja barke,toliko je retardiran da je 10 puta izisao vani vidjet gde su ti gosti a oni mu za pultom nasuprot njega umiru od smjeha.
Ma ono treba pisati direkt u ministarstvo da ga smijene jer ima toliko nezaposlenih ljudi koji su sposobni za obavljanje one duznosti i sa kojima bi to islo dosta brze i jednostavnije nego sa onim debilom.
Eto npr.onaj lik sto je dosao raditi na izdavanje matrikula i svijedozbo ono je primjer uljudnosti i susretljivosti.
Meni je covjek produzio matrikulu u roku 3 sata a po pravilima se kao ceka 7 dana.
:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Lk dbk

Lk dbk

A treba sa njima tamo imat dosta strpljenja jer su neradnici od prvog do zadnjeg ali znaju izać u susret pomoć samo treba živaca i treba im dosađivat.Å¡to se tiče Krmeka a Å¡ta reći......da mu daÅ¡ dvije ovce da čuva obje bi izgubio,radi na ugovor,nema stalni posao joÅ¡ ako koga to tjeÅ¡i.....

moje iskustvo sa Tomom je pozitivno, nikad nikakvih problema ni kasnjenja, ako rece za 7 dana onda i bude za 7 dana. jest da mi nije jasno zasto treba tako dugo ali bude na vrijeme.
a i ovaj novi sto radi na brevetima je ok, za razliku od onoga Filka sto je Bogu hvala poso u penziju i nije htio rijeci reci vise nego sto pitas pa se znalo i 3 puta vracat za sitnicu.
generalno govoreci LK nam je kao i cijeli drzavni aparat leglo nerada i zabusavanja. oni cetvorica su tamo izlozeni pogledima za razliku od onih storade na poreznoj, mirovinskom i slicno. treba se samosjetiti onoga famoznog kompjutera sto je prije bio u kantunu na kojem je stalno bio otvoren facebook ili novine.
da se nadovezem na ovo sa LK ploce i recem da sam cuo isto sve nabolje o njima

Meni nije nista skrivio. Lijepo se pozdravimo i to je to

Jedino mi smeta sto se moram po matrikulu vratit neki drugi dan, pa se moram djirat 2 puta Slano-Dubrovnik. Na kraju je skupim nakon mjesec-dva kad mi je usput :) Vjerojatno nema to nikakve veze s njim ali eto cisto da napisem nesto :D

strašno je šta je sve normalno. u Danskoj kad ideš u inozemstvo i shvatiš da ti je pasoš istekao, odeš i napraviš ga u pola sata. ali Danska je zemlja najsretnijih ljudi na svijetu.
to nije doÅ¡lo po duhu svetome, već su se Vikinzi izborili za to. a ti si sretan ako ti timbra pečat joÅ¡ ove godine (samo primjer, nemoj ovo uzet osobno).
ovce se strižu, ne jer imaju vunu, već jer su ovce. joÅ¡ nikome nije palo na pamet napravit džemper od grive lava.
trebat će vremena, ali proces treba pokrenuti. pomorac.net neÅ¡to Å¡uÅ¡ka (pa se otvorio topic o Zlatku, pristojnom čovjeku,profesionalcu koji zaslužuje svaki respekt) oko svega toga. sindikat pomoraca spava svoj vjekovni san (a pojedinac u akciji je napola redikul). nama je svaki minut kući dragocjen, neprocjenjiv. da su pojedinci Å¡ta timbraju pečate (i žive od toga) ikada navigali - znali bi cijenit ljude koji u zemlju donose živu lovu, zarađenu na najpoÅ¡teniji mogući način.

Last edited:
strašno je šta je sve normalno. u Danskoj kad ideš u inozemstvo i shvatiš da ti je pasoš istekao, odeš i napraviš ga u pola sata. ali Danska je zemlja najsretnijih ljudi na svijetu.
to nije doÅ¡lo po duhu svetome, već su se Vikinzi izborili za to. a ti si sretan ako ti timbra pečat joÅ¡ ove godine (samo primjer, nemoj ovo uzet osobno).
ovce se strižu, ne jer imaju vunu, već jer su ovce. joÅ¡ nikome nije palo na pamet napravit džemper od grive lava.
trebat će vremena, ali proces treba pokrenuti. pomorac.net neÅ¡to Å¡uÅ¡ka (pa se otvorio topic o Zlatku, pristojnom čovjeku,profesionalcu koji zaslužuje svaki respekt) oko svega toga. sindikat pomoraca spava svoj vjekovni san (a pojedinac u akciji je napola redikul). nama je svaki minut kući dragocjen, neprocjenjiv. da su pojedinci Å¡ta timbraju pečate (i žive od toga) ikada navigali - znali bi cijenit ljude koji u zemlju donose živu lovu, zarađenu na najpoÅ¡teniji mogući način.
Ma sta da Vam kazem,ja njemu recem proslo lijeto sijecam se je to bilo da mi matrikula treba u dva dana jer da sam dobio promaknucei da idem odmah na brod a on meni na to kaze da neka javim firmi da mi produze jos 7 dana jer da po zakonu on smije zadrzati matrikulu kod sebe 7 dana ukoliko je ne izgubi po njegovom dobrom obicaju.I sada ja da ne budem lijen previse odose ja iz kapetanije skupa sa matrikulom ,mobitel u ruke i okrenem ja ministarstvo i pitam ja njih jeli istina da mi no ne moze ovjeriti matrikulu isti dan jer da idem na brod,i znate kojoi je odogvor bio,da Gosp.Vama se matrikula mora i moze ovjeriti isti dasn pogotov ako je u pitanju posao i za to smo mi i zaposlili covjeka da usliga bude brze i jednostavnija.I ljepo na krjau tog pripcenja gospođi sam malo objasnio kako je ovaj njihov radnike ottalno retardirana osoba koja cak nebi mogla cistit pecat a ne da sa njim ovijerava.
Ploce,Zlatko iz Splita i ovaj novi u Dbk.e to su ljudi koje mi trebamo.
Ja bih jedino volio vidjeti Krmka jendom vani i da bude vecer ako je moguce zimska vecer pa da mu malo ovijerim lijecnicki karton
:uzdravlje :uzdravlje

dragi kolega, ni u kom slučaju ovo zadnje. stvar je da se sve stavi na svoje mjesto, nismo barbari. iako se civiliziran čovjek teÅ¡ko snalazi u neciviliziranim okolnostima, ono Å¡to nama treba je profesionalan odnos prema poslu. onakakav kakav mi imamo na svom poslu. kao Å¡to nije dovoljno imati klavir da bi bio pijanista, tako ni zemlja koja ima more nije nužno pomorska zemlja. to ide na duÅ¡u političarima, ali joÅ¡ i viÅ¡e virtualnom sindikatu pomoraca.
danas, kao nikad dosad, mi smo jedna od posljednjih Å¡ansi, koje održavaju ovu zemlju u životu i sabotirati nas je glupo, autodestruktivno, neÅ¡to skoro u rangu veleizdaje. da to ti ljudi mogu shvatiti, ne bi im ni trebalo objaÅ¡njavati. uvijek sam govorio da mi je draže kad me tuče 10 bofora , nego neki lijeni glupan. prvo je svečano, drugo ponižavajuće. pa ipak, nikada ne bi sebi dozvolio da se spustim na taj nivo. ima pametnijih načina da se izađe na kraj sa ljudskom glupoÅ¡ću.

dragi kolega, ni u kom slučaju ovo zadnje. stvar je da se sve stavi na svoje mjesto, nismo barbari. iako se civiliziran čovjek teÅ¡ko snalazi u neciviliziranim okolnostima, ono Å¡to nama treba je profesionalan odnos prema poslu. onakakav kakav mi imamo na svom poslu. kao Å¡to nije dovoljno imati klavir da bi bio pijanista, tako ni zemlja koja ima more nije nužno pomorska zemlja. to ide na duÅ¡u političarima, ali joÅ¡ i viÅ¡e virtualnom sindikatu pomoraca.
danas, kao nikad dosad, mi smo jedna od posljednjih Å¡ansi, koje održavaju ovu zemlju u životu i sabotirati nas je glupo, autodestruktivno, neÅ¡to skoro u rangu veleizdaje. da to ti ljudi mogu shvatiti, ne bi im ni trebalo objaÅ¡njavati. uvijek sam govorio da mi je draže kad me tuče 10 bofora , nego neki lijeni glupan. prvo je svečano, drugo ponižavajuće. pa ipak, nikada ne bi sebi dozvolio da se spustim na taj nivo. ima pametnijih načina da se izađe na kraj sa ljudskom glupoÅ¡ću.

Poštovani kolega potpuno ste u pravu ali znate kad Vam ukuha krv onaj trenutak bi nekoga u njamnaju ruku ubili,ali kao sto ste rekli nema potrebe se spustati na nivo jedne poremecene osobe.
trebalo bi motzda napisati neku zajednicku peticiju i uputiti je prvo njegovom sefu iako to nema po meni velike koristi i onda tu istu peticiju proslijediti do ministarstva jer ovo sto on moze da radi to ne moze ni jedna nevera na moru,ali nevere barem produ ali ovaj retardinjo je i dalje dole i klese po onoj tipkovnici kao da su ga tati ucili tipkanju i kulturi.

Lk dbk

Lk dbk

Svaka čast doli gospođi Dubi i kapetanu,a jadan Tomo Å¡ta ćeÅ¡ s njime i on je kruha gladan jbg ali je bolji nego onaj kreten iskompleksiranibÅ¡tobje sad fala bogu u penziji...Filko,jeba mu pas trag.Ovaj novi Å¡to mjenja Filka je dobar ali trom,ljen,usporen u tri p.m.Ali učinit će,isto ko i Tomo samo treba bit dosadan....

Nikad nikakvih problema s Tomom, uvik mi sve lipo objasni i napravi te prijave i odjave bez greske otkad god je pocelo sve to oko mirovinskoga...savjetuje, ukaže na moje krive poteze...stvarno nikad problema s njime

Nije sve bajno, ali ni ja nisam imo problem sa matrikulom ili brevetima u LK Dbk.Dakle obojica su prema meni fer.

Sa Tomom Krmekom nikad nisam imao problema, sto mi bi mi reka tako bi i bilo, ali ocigledno da ima i nezadovoljnih u svakom slucaju: Tome legendo ako citas ovo imas pozdrav:uzdravlje

Neda mi vrag mira pa da nista ne napisem. Od kada je poceo s radom, najmanjih ili skoro nikakvih problema nisam imo s Tomom. Kako rece tako ucini kako je vec neko bio napiso. Jes da mu nekad treba malo duze vremena ali ja mislim da ni njemu nije lako dole sa svima nama. Svi mi kad idemo na brod ili se iskrcavamo ravno smo u njega. Samo mu donesi letter of employment ili iskrcajno pismo, a on sam sredjiva prijavu, koliko ja znam u Splitu je imas sam ispunjavati. I jos nesto. Uvijek je bio tamo. Nidje nikoga, svi pultevi pusti, ajde Dube je bila tamo u kancelariji, ali Tomo je svaki put bio na svome mjestu. Dok sam novoga gospodina koji je za brevete i koji je koliko vidim dobio sve pohvale, ja osobno ceko 45 minuta, s time da ga je Tomo dva puta zvo i jos ga pokrivo da ima puno posla.

Back