• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

raniji iskrcaj

Magna

SETO
u temi o MSC san opisa nedavni događaj. ukrcan sam s ugovorom na 6 mjeseci iako je kompanija otpočetka imala plan da me drži 20 dana. iskrcan sam s papirom o iskrcaju u kojem se ne navodi razlog iskrcaja. razlog nije bio nikakvo kršenje ugovora, loše ponašanje, loše znanje ni ništa slično, jednostavno su stavlili pogrešno trajanje. u ugovoru postoje dvije strane poslodavac i radnik tj ja
da sam ja tražio iskrcaj u pola ugovora trebao bi sam platiti repatrijaciju i svoju kartu.
mene zanima što kad te kompanija pošalje kući bez razloga. imam li prava potraživati nekakvu naknadu

skuzaj tek sam se sad upozna sa tvojom situacijom, znaci nisi ima pojma, zalosno.
U ovoj situaciji kojoj si se nasa znas ko bi treba uzet stvari u svoje ruke SINKAD POMORACA , ali nazalost znas i sam bez da ti pricam u kakvoj drzavi zivimo a o sindikatu ne zelim ni trosit rici.
Ti kao individua mislim da nemas nikakve sanse jer to bi trebalo tuzbu a samo zamilsi koja je to procedura ako bi se neko i uvatia toga i kolko to sve kosta, mislim da ti je jedno iskustvo, nazalost lose, vise u zivotu te ces dalje opreznije

e da NAUTILUS iz UK s3e bavi takvim stvarima normalno moras ostat njihov clan i onda se oni brinu malo vise o tvojim pravima, iako ni to nije garancija

Bogaremi ovo jos nisam cua, u ugovoru navedeno 6 miseci tj potpisano tako ?? A oni te iskrcali nakon 20 dana ?

Mozda da das ugovor nekom pravniku da vidi sta se moze napravit

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

u temi o MSC san opisa nedavni događaj. ukrcan sam s ugovorom na 6 mjeseci iako je kompanija otpočetka imala plan da me drži 20 dana. iskrcan sam s papirom o iskrcaju u kojem se ne navodi razlog iskrcaja. razlog nije bio nikakvo kršenje ugovora, loše ponašanje, loše znanje ni ništa slično, jednostavno su stavlili pogrešno trajanje. u ugovoru postoje dvije strane poslodavac i radnik tj ja
da sam ja tražio iskrcaj u pola ugovora trebao bi sam platiti repatrijaciju i svoju kartu.
mene zanima što kad te kompanija pošalje kući bez razloga. imam li prava potraživati nekakvu naknadu

Iskreno mislim ds nemozes nista napravit osim ako ti Cedo Prodanovic nije odvjetnik.

koji je razlog iskrcaja navela firma?

Na iskrcajnoj listi stoji razlog iskrcaja End of contract
inace svi iz te skvadre imaju ugovore od 6 miseci ali isto tako svi znaju da su na brodu samo za trajanje dry docka. Jedino mi hrvati to nismo znali. Najveci problem u svemu tome je sto san zbog toga ukrcaja povuka nekoliko poteza koje ne bi povuka da san zna o cemu se radi. Npr da san otkaz u firmi di san bija zaposlen za stalno. Da san zna uzeja bi godisnji 20 dana

Na iskrcajnoj listi stoji razlog iskrcaja End of contract
inace svi iz te skvadre imaju ugovore od 6 miseci ali isto tako svi znaju da su na brodu samo za trajanje dry docka. Jedino mi hrvati to nismo znali. Najveci problem u svemu tome je sto san zbog toga ukrcaja povuka nekoliko poteza koje ne bi povuka da san zna o cemu se radi. Npr da san otkaz u firmi di san bija zaposlen za stalno. Da san zna uzeja bi godisnji 20 dana

e jedino ti ostaje da ih molis da te vrate nazad, a drugi put ka sta sam ti reka sigurno ces pametnije kako ti tako i mi koji smo se upoznali sa tvojom situacijom, ako te imalo tjesi mozda si pomoga nekom kolegi u buducnosti

Ha ha ha.., aaaaah!

Eeee, moj briški-friški da mrtvi prde ne bi Jozići napravili kuće kod groblja!

Tako kažu stari ljudi u mom selu.., nemoj bit' dite!!!

pa sve je jasno postovani Gavro.
Nazalost i moja post je bia sarkazam, NAZALOST, ali budimo realni oni su ti koji bi trebali stati iza nas, naravno da smo u normlanoj drzavi.
Meni je najzalosnije sta je nama svima sprdnja i zezancija taj sindikat, ali da mi nesto napravimo po tom pitanju?? najlakse je u stratu reci nista od toga i bok, nastavit cemo ovako i trpit njihova sranja i nerad jos godinama, mi mladi kao i svi prije.
Ali ne zauvik dovest ce njih Briski-Friski u red jednog dana cim osjetim da mogu nesto prominit i kad financijska strana bude osigurana od navigacije heheheh

Cilj ove teme ka i uostalom i svih ostalih nijje da se kuka nego na osnovu jednog iskustva sprijece iste situacije
ja znan da se tu ne moze napraviti skoro pa nista ali jbga mozda ni ja neznan sve
a sta se tice tog trazenja nazad nema ni od toga nista. Bude li mista mozda ce zvati nebude li uija vuk magarca. Topovsko meso je prposluzilo svrsi vise im ne treba

ako ti je pisalo u ugovoru da je skver onda je skver,iz sinja salju za skver redovito i koliko znam placa je oko 3000 eura...

Niti je posalo niti je usmeno mapomenuto. Prica je bila o 6 miseci. Jos se nadoveza kako je to u danasnje vrime previse i da im zato ljudi odlaze. Na razgovoru i pri potpisivanju ugovora je sve bilo razjasnjeno. Cak i iznos koji ce biti uplacivan na racun i iznos koji cu dobivati na brodu

Niti je posalo niti je usmeno mapomenuto. Prica je bila o 6 miseci. Jos se nadoveza kako je to u danasnje vrime previse i da im zato ljudi odlaze. Na razgovoru i pri potpisivanju ugovora je sve bilo razjasnjeno. Cak i iznos koji ce biti uplacivan na racun i iznos koji cu dobivati na brodu

Firma te trebala zadrzat do kraja ugovora ili prebaciti na drugi brod ako na ovom nije bilo vise posla za tvoju poziciju, sto si ti vec na brodu trebal trazit od firme buduci da ti je ugovor bio 6mj. Zasto nisi isto vec na brodu zatrazil, spomenul barbi,...?

Barbi?? Na putnickom brodu obicni smrtnik uglavnom nikad i ne vidi barbu. A i da ga vidi to nije njegov posal. Za to postoji purser i human resources. Bio sam i kod jednih i kod drugih. Oni samo slijede upute iz kompanije.
Takvi ugovori se potpisuju i sa svi ostalim clanovima skvadre. Medjutim svinoatali su i znali da su skvadra osim nas hrvata. Skvadra je uglavnom sastavljena od ljudi koji nikad nisu bili u navigaciji. Oni samo idu po skverovima. Manji dio skvadre se nafopunjuje s kadrom koji je inace i posada. Ali i oni su znali da idu tri tjedna. Znali su datum iskrcaja prije nego su se iskrcali a svejedno su potpisali ugovor na 6 mj.

prika, savjet jedan, jer san i sam bija nedavno na brodu i uvjerija se da kompanija uvik misli samo na sebe, ne na ljude, zaboravi šta se dogodilo i kreni dalje u životu.nemoj se uvlačit dalje u negativno raspoloženje i kukat i mislit se šta.kreni dalje, sa pozitivnim stavom i virom da će biti bolje.

prika, savjet jedan, jer san i sam bija nedavno na brodu i uvjerija se da kompanija uvik misli samo na sebe, ne na ljude, zaboravi šta se dogodilo i kreni dalje u životu.nemoj se uvlačit dalje u negativno raspoloženje i kukat i mislit se šta.kreni dalje, sa pozitivnim stavom i virom da će biti bolje.
Koliko vidim, kolega je vec nasao novi i bolji posao :)

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Yeap. Srecom je ta naizgled losa situacija ispala da ne moze bolje. Prvo sam dobio unapredjenje na istoj firmi. Kako je razgovor s agentom nakon tog iskrcaja bio na granici incidenta, poslusa san savjet agenta da trazim drugu firmu isto sam uspjesno i ucinio.
Za tu pricu vridu dvi poslovice
nije svako zlo za zlo
pazi sta zelis moglo bi ti se i ostvariti

Back