posao na brodu

skorpy1981

New member
pozz svima evo ja sam novi ovdje pa me zanima iz prve ruke da mi netko kaže šta i kako.....

uglavnom imam 30 godina,elektrotehničar,engleski govorim solidno tj mogu se sporazumiti bez problema a to je mislim najvažnije i nemam iskustva na brodovima a htjeo bih imati:hihi

zanima me dali se može ikako dobiti posao na brodu bez tih certifikata koji se spominju(radio bih bilo što nemora biti u struci)

mislim na neke tankere i slično jer na kruzere nebih iÅ¡ao ali ako niÅ¡ta i to bi bila opcija
znam da se pomorska knjižica izvadi za oko 15 dana i da to nekoÅ¡ta neku lovu ali dali je moguče da se nekako ukrcam pa da uz posao polažem neke certifikate kojima bih imao bolju plaču

zanimam se i za naftne platforme iako nisam u pravoj temi ali da nepostam dva puta i koliko sam skužio od pojedinaca treba imati pun k licenci za entry-level tipa painter ili roustabout ali nemam novaca za sve te certifikate i s obzirom da sam iz vinkovaca malo bi mi bio problem iči u trst kod kozulica(cuo sam da je preko njih najlakse upast ako uopće upadneÅ¡)samo da mi kažu kako trebam prvo položiti neznam d2 ili b2 i bosiet i slično jer to ipak koÅ¡ta a ja imam obitelj i svaki troÅ¡ak koji nema konkretnu pozitivnu posljedicu jednostavno nije moguć.a isto tako su neki rekli kako pojedine agencije ili kompanije refundiraju u slučaju ugovora novac kojim si platiÅ¡ tečajeve ili te Å¡alju u njihove Å¡kole

znam da postoji dosta agencija koje se bave ukrcajem na brodove i da početna plača nije neka i da se negdje dobrano naradiÅ¡ ali miÅ¡ljenja sam da do 40-te godine ako mogu negdje slomiti leđa samo da mi možda bude poslje lakÅ¡e da bi to bilo isplativo.

skoro 6 godina sam tražio kojekakve veze i vezice ali nikad se niÅ¡ta od vidjet ču nije realiziralo pa me isto zanima koliko preporuka u nekoj kompaniji vrijedi.

eto ako sam izostavio neke podatke tu sam pa dopunim....pozzzz

jeste da je 100 puta vec napisano al ajd...

99% nas koji smo tek poceli ili ce tek pocet nismo u bajnoj situaciji sa parama al brate isplatit ce se u 2 miseca i da u crnog vraga posudis al to su osnovne stvari bez kojih nemos (d2,matrikula)

posal elektricara je dobro plaćen i ako ga znas ili zelis naucit nevidin zasto bi bia pitur negdi kad mos jako brzo pocet zarađivat lipe pare u struci??

a sta se tice pronalaska posla da ti skratin muke i dileme, vezu neces nac ovako a ka Å¡ta kazes 6 godina "bit će" ti moze bit jasno sve iz toga da niko nece svoj status riskirat tek tako... lipo skini primjerak CV-a od caspera (ima tu negdi po forumu) i otidji na bilichevu temu o ukrcaju kadeta i pocni Å¡ibat mailove svako par dana na sve adrese koje nadjes tamo i bilo di drugo...

preporucan da pocnes slat CV-ove nakon sta si ispunia sve ostale uvjete (znaci izvadjeni breveti te matrikula) jer da budes lipo spreman ukoliko ti se neko javi da mozes odma dokazat da si spreman i da zasluzujes tu poziciju.

ja san svoj ukrcaj dobija u misec dana otkako san izvadia papire a sad je dalje sve na tebi koliko ces se potrudit i oces li odustat kad vidis da nakon 2 tjedna niko ne odgovara...

nadan se da san pomoga bar malo, a ako jos sta triba pomoc lipo mi posalji pm pa cu ti rado pomoc koliko mogu!

zivia mi i uvati procitat malo po forumu ostale teme nac ces dosta lipih stvari koje ce ti puno pomoc!

turbocincilator

turbocincilator

kad prođes po forumu javi se za 2 ,3 dana na PM imam ti priko 400 adresa i itd korisnih stvari :) Sritno

Cuj, ako zelis ici na tanker, moras poloziti Tanker Familiarization jer je po medjunarodnim propisima trazeno da svi clanovi posade imaju taj certifikat, a gledaj, s obzirom na situaciju i inflacije osoba koje zele na brod, nece te nitko primiti i jos ti reci da ce ti platiti te certifikate. Pogledaj koliko ima osoba koje imaju sve potrebne papire, a ne mogu naci ukrcaj.

Shvacam da ti je financijski tesko sad platiti te certifikate ali si tako gotovo pa onemogucavas ukrcaj na brod jer nemas osnovne uvjete (a ti razni certifikati su ti po medjunarodnim propisima zahtjevani kao dokaz o osbosobljenosti za odredjene brodove/poslove i ako mislis raditi u pomorskoj bransi, na moru, moras, one koji su zahtjevani za odredjeni polozaj imati polozene). Za prvi put, tesko da ces naci firmu koja ce ti ih htjetii platiti, a da ti za njih dodjes raditi kad ima bezbroj osoba sa tim certifikatima, a traze isti posao kao i it, odnosno imaju prednost u tom pogledu u odnosu na tebe. Meni, npr. nisu ni USA visu htjeli refundirati za prvi put.

Mozes mozda uletiti na neki kontjeneras ili bulker kao asistent struje (D2 i matrikula su ti dovoljni za njih). Ali ne zaboravi, kao asistent moras odraditi godinu dana za puno manju placu nego struja...

Cuj, ako zelis ici na tanker, moras poloziti Tanker Familiarization jer je po medjunarodnim propisima trazeno da svi clanovi posade imaju taj certifikat, a gledaj, s obzirom na situaciju i inflacije osoba koje zele na brod, nece te nitko primiti i jos ti reci da ce ti platiti te certifikate. Pogledaj koliko ima osoba koje imaju sve potrebne papire, a ne mogu naci ukrcaj.

Shvacam da ti je financijski tesko sad platiti te certifikate ali si tako gotovo pa onemogucavas ukrcaj na brod jer nemas osnovne uvjete (a ti razni certifikati su ti po medjunarodnim propisima zahtjevani kao dokaz o osbosobljenosti za odredjene brodove/poslove i ako mislis raditi u pomorskoj bransi, na moru, moras, one koji su zahtjevani za odredjeni polozaj imati polozene). Za prvi put, tesko da ces naci firmu koja ce ti ih htjetii platiti, a da ti za njih dodjes raditi kad ima bezbroj osoba sa tim certifikatima, a traze isti posao kao i it, odnosno imaju prednost u tom pogledu u odnosu na tebe. Meni, npr. nisu ni USA visu htjeli refundirati za prvi put.

Mozes mozda uletiti na neki kontjeneras ili bulker kao asistent struje (D2 i matrikula su ti dovoljni za njih). Ali ne zaboravi, kao asistent moras odraditi godinu dana za puno manju placu nego struja...
6 miseci je asistentura jos za struje ;)

Nama strujama je jos i najlakse jer u relativno kratkom roku mozemo pocet tuc solidne pare. Zato bez kukanja, nego lijepo polozi brevete i nabavi sto ti treba, i pocni trazit. Makar su danas redovi od kilometra za poc na brod, evo u nas atlantska redovito krca asistente ali brodova je ograniceno a svi bi htjeli.

ok hvala puno na informacijama...znam da ovakvih ko ja ima stotine i da svi hoče neÅ¡ preko reda ali tako je to.

imam tetka u splitu i dugo je imao firmu u Å¡kveru pa če mi on probati neke Å¡njure osigurati uz uvjet da položim to Å¡to treba.

možete li mi reći koliko koÅ¡ta d2 i matrikula-----negdje sam pročitao da je oko 2000 kn

evo primjer za ovaj oglas iako nepreferiram kruzere nepiše ništa od kvalifikacija osil engleški:p i više od 21 godine

Hotel staff (m/f) - Inozemstvo - Carnival Cruise Lines and Royal Caribbean Int. - MojPosao.net

a po vama Å¡to treba imati da se uopče može kod njih konkretno aplicirati....

molim one zlobne da nekomentiraju kako ima milja postova o tim temama jer ako neće dati informaciju neka se drže po strani.............unaprijed hvala

Pa to je aplikacija za hotelsko osoblje. To nema veze sa samim brodom, to ti je posao konobara ili cega vec. Znaci, nemas nikakve veze sa samim upravljanjem odnosno funkcioniranjem broda. Nema veze sa engine ili deck departmentom. Shodno tome, i ne trebaju ti nikakvi certifikati. Osim pomorske knjizice, druge potrebne kvalifikacije su ti iste kao da ides za konobara, pomocnog kuhara i sl. na kopnu...

Neznam koliko ti je pametno s cruiserima odma startat. Ja sam poÅ¡ao na atlantsku i uvijek sam se nadao kako ću ja jedan dan na cruisera ić, to mi je bio pojam. ali nije sve tako bajno. na atlanskoj sam drugi ugovor imao 3300 i 4 mjeseca ugovor a kad je konačno stigao odgovor od celebritija da bi me uzeli kao trećeg struju, oduÅ¡evljenje je splaslo kad su otkrili svoje karte. A to je lihvarski ugovori za niti 4000 dolara i jos podjeljena kabina a makinu i ne bi vidio nego bi skakao po hotelu po cijele dane. Sto bi tu naucio? Sigurno nije na cruiserima lose i ekipa koja tamo navega ima dobre razloge zasto je tamo, nemoj da ti to bude ogranicavajuci faktor nego kopaj svugdje.

ma ok.....i mislio sam da tu nema nekog iskustva jer to uglavnom ko da na moru konobariš i pereš lonce u kuhinji nego me zanimalo od certifikata što je potrebno......

nisam dobio odgovor za d2 i matrikulu

evo ja san jedan od tih zlobnih i mislin da mene osobno smatras za idiota. tebi je tesko pogledat okolo po forumu pa mi svi ne valjamo a ti si jedini dobar

ajde lipo kupi kravu i ostavi se broda. u ovome poslu nema mista za one koji oce sve na gotovo. eto ti savjet

over & out

evo ja san jedan od tih zlobnih i mislin da mene osobno smatras za idiota. tebi je tesko pogledat okolo po forumu pa mi svi ne valjamo a ti si jedini dobar

ajde lipo kupi kravu i ostavi se broda. u ovome poslu nema mista za one koji oce sve na gotovo. eto ti savjet

over & out

pa naravno umjesto da napiÅ¡eÅ¡ primjer 5000kn ti ideÅ¡ đonom.....bravo majstore faca si

i gledam okolo po forumu ali jbg ima postova puno da bih doÅ¡ao do informacije koju ti pretpostavljam znaÅ¡ ali hočeÅ¡ da se ljudi pate jer ti je lakÅ¡e nekoga omalovažavati nego mu ruku pružiti.....sigurno su te tukli dok si bio klinjo pa se sad iživljavaÅ¡ preko foruma:hihi:hihi:hihi

osim toga ako nisi znao mljeko neide dobro ovih dana u rvackoj a ako si mislio da su vinkovci selo vrati se u osnovnu jer osim kulture imaÅ¡ joÅ¡ puno toga za naučiti.

pa naravno umjesto da napiÅ¡eÅ¡ primjer 5000kn ti ideÅ¡ đonom.....bravo majstore faca si

i gledam okolo po forumu ali jbg ima postova puno da bih doÅ¡ao do informacije koju ti pretpostavljam znaÅ¡ ali hočeÅ¡ da se ljudi pate jer ti je lakÅ¡e nekoga omalovažavati nego mu ruku pružiti.....sigurno su te tukli dok si bio klinjo pa se sad iživljavaÅ¡ preko foruma:hihi:hihi:hihi

osim toga ako nisi znao mljeko neide dobro ovih dana u rvackoj a ako si mislio da su vinkovci selo vrati se u osnovnu jer osim kulture imaÅ¡ joÅ¡ puno toga za naučiti.

Ja bi ti za ovaj post udrija lajk ali je Uprava ukinila tu mogucnost. Pozdrav Slavoniji i podrska mljekarima zelim im da ostvare svoje zahtjeve,a da pomorci imaju pameti i oni bi blokirali tunel Sv.Rok u jeku sezone ka sta sam nekoc predlaga i bili jednistveni u svojim ciljevima i zahtjevima.
Sto se tice tvog pitanja puno novaca i neizvjesnosti. Mislim da za to mnogi nemaju zivaca.Sto se tice platformi jedini skolovani drileri u nas su ekipa iz Slavonije(Nasice,Slavonski brod...) i ima ih na puno kompanija. Pokusaj nac nekoga od njih da te pogura ako moze mada drzim da ce to bit jako tesko ako ne i nemoguce.

Last edited:
Thank for support:uzdravlje

nisam ja neki koji je mislio doči ovdje na forum i da če mi netko odmah ponuditi posao samo ja se vodim za onom da nepostoje glupa pitanja nego samo glupi odgovori.

probat če mi tetak u splitu vidjeti sa nekim njegovim kolegama/poznanicima dali ima mogučnosti da ako položim taj d2 da me se negdje ubaci jer znam da ima ljudi koji imaju sve to položeno plus iskustva na brodu i joÅ¡ gomilu certifikata pa opet im je frka za ukrcaj jer je opča kriza a platforme sam tek tako spomenio usput jer ih ganjam već godinama al sve je ostalo na vidjet čemo.imam nekih poznanika koji radi u iraku za 806 dolara dnevno ali kaže kako asistente neprima njegova firma nego za to uzimaju lokalce i osim toga treba pun k viÅ¡e love za certifikate.

jbt napišeš 300 postova i odma misliš kako si vlasnik foruma.........pozzz

pozdrav skorpy

pozdrav skorpy

Prika SCORPY ti si stvarno legenda u 2-3 dana si se uspija zavaditi na svim forumima sa svima!
stvarno si čudo! :udriglavom

KažeÅ¡ da tebe neko želi ovdi mučiti na način da te prisiljava da čitaÅ¡ 100-200 stranica o stvarima koje
bi te danas sutra (daj Bože) trebale hraniti, a Å¡ta misliÅ¡ ako je tebi mučenje čitati za tvoje dobro,
koliko je tek mučenje bilo čoviku koji je mora napisati 100-200 stranica do sada na forumu i to ne za njegovo
dobro već za tuđe dobro!!! i stalno iznova takima ka Å¡ta si ti pisati ponovno to sve isto svako malo!

Do sada sam pročita 1000 -će stranica na ovome i drugim forumima, i ovom prilikom želim zahvaliti se
svim tim ljudima Å¡ta se muće i piÅ¡u sve ovo za tuđe dobro, a ne svoje dobro! (joÅ¡ ih zna i bolit glava od takvih)
A ti si uletija ko kauboj i misliš da je to daj Mare one stvari!
Malo si nervozan! Smiri se i ajde polako ispočetka!
Prvo odredi di bi iÅ¡a platforma, brod ili u Đure Đakovića!?

Nemoj misliti da te provociram i da želim svađu, samo ti želim skrenuti pozornost na ponaÅ¡anje,
jer budeÅ¡ se tako ponaÅ¡a, nećeÅ¡ se nikad ukrcat a i ako se ukrcaÅ¡ neko će te bacit sa tog broda di se budes ukrca!

Živija i želim ti iskreno svako dobro!

copy paste sa forum.hr Rad na naftnoj platformi - Stranica 188 - Forum.hr
Quote:
crane op kaže:
to scorpy 1981

znaci svi lazemo ali ti se ipak nadas ?

ps
ne lade ti jaja u avionu ali ako imas srece onda u cateringu i praoni
rade munjene Skotlandjanke,a sta to znaci morat ces sam saznati
neznam gdje piše da sam rekao da lažete.....rekao sam da se samo jedne te iste informacije pišu u nedogled a u 180 stranica postova neznam jer 5 ljudi dobilo posao.a da se nadam.......pa nada umire zadnja
a za ove munjene nisam baÅ¡ siguran jer ko zna kad če naglo htjeti zube spojiti

copy paste s foruma Rad na naftnoj platformi - Stranica 189 - Forum.hr
@skorpy1981

pogresno postavljas stvari totalno pogresno ako mislis da ce ti netko dat ime i prezime osobe koja mu je pomogla za ukrcaj to nemoj ocekivat a nije ni profesionalno...

u ovom slucaju google ti je najveci i najbolji prijatelj...

a ljecnicki d2 i matrikula ti je pocetak bez toga nemas sta trazit a da ce ti to netko platit obisi macku o rep... znaci spremi 500 eura i to podji obavit...

Last edited:
i dobro si me našao to je ok jer nisam neki fejk koji ima 100 profila na forumima samo kako bi zajebhavao.

i istina je sve Å¡to sam tamo pisao jer sam tamo vjerovao ili ne pročitao ne sve ali 85% stranica Å¡ta piÅ¡e a kako su jedni pisali jedno a drugi drugo odlučio sam se javiti i tražiti konkretne informacije.

osim toga taj dio foruma je za platforme tako da tamo nisam razglabao o brodovima
a ovih 500 eura možda nekom platformaÅ¡u izgleda mačji kaÅ¡alj ali meni je to 60% mjesečnih primanja da bih to uzeo kao gotovu cijenu naravno da trebam to joÅ¡ negdje provjeriti.

neznam jesi ti mene uhvatio u nekoj laži ili slično al ja mislim da je moje postanje skroz opravdano Å¡to se tiče navedenog foruma jer ponavljam čitao sam Å¡to piÅ¡e.

na kraju kolega koji je pomorac možda ga netko zna ivan panjičko mi je rekao da se registriram ovdje jer su tu ljudi puno stručniji jer je i forum vezan samo za određene stvari.

i sad da nečitam ponovo 200 stranica ovog foruma idem pitati pa ako netko može odgovoriti neka kaže ja dobijam odgovore kupi si kravu i slično.

ljepo je sa visoka gledati i pametovati drugima,a ja se ovdje bez uvrede nisam obratio postom ko na onom forumu nego fino i kulturno dobar dan jasam tralalala i kako šta.

ak pogledaÅ¡ moje postove onda čeÅ¡ vidjeti da sam se na temu platforme tek javio pred kraj jer do tada sam obilazio rigzone i slične servise,slao mailove na bog zna kake adrese a usput vijao neka poznanstva koja ju ko fol neÅ¡ta obečavala.

i sad me se tu gdje pitam proziva i kopiraju se moji postovi ko da ja nudim poslove za naknadu pa da ljudi vide scam.

pišem ovoliku litaniju bezveze a moglo je biti samo jedan post od mene i dva do tri posta nekog sa konkretnim kako i šta ALI ovog puta vezano za brod................

uglavnom hvala na informaciji za d2 i matrikulu pa ako mi tetak neš bude riješio idem to polagati

... imam nekih poznanika koji radi u iraku za 806 dolara dnevno ...

La ilahe ilallah za vas ima mjesta kod nas u ovom naÅ¡em džematu, ja sam ubijeđen da će naći neko rijeÅ¡enje za vas, inshallah. Å to se tiče dunjaluka na brodu trebaÅ¡ imati pomorsku knjižicu bez koje te nitko ne može ukrcati. Matrikula ili pomorska knjižica se ishoduje u lučkim kapetanijama, a za nju treba donijeti:

- liječničko uvjerenje ne starije od 6 mjeseci
- dvije slike odgovarajućeg formata
- državna taksa (ne znam koliko iznosi sada)

- i treba to što si sam spomenuo kao D2 ili B2,

Ne znam otkuda potječe terminologija D2 ili B2, pravilan naziv je: Svjedodžba (STCW oznaka VI/1) - Temeljna sigurnost na brodu (basic training). Polaže se u ovlaÅ¡tenim Å¡kolama i agencijama za izobrazbu pomoraca. NiÅ¡ta straÅ¡no za položiti, pripremni seminar za to traje tri-četiri dana u agenciji. Nevolja je u tome Å¡to za polaganje te svjedodžbe i dok je dobijeÅ¡ treba izdvojiti - Å¡to krpe, Å¡to konca - 5.000,00 kuna. STCW je skraćenica (english) za međunarodnu konvenciju koja propisuje standarde o zvanjima i osposobljenosti pomoraca u svijetu, Hrvatska je potpisnica te konvencije i mora je provoditi.

Ako se odlučiÅ¡ za ST, raspitaj se kod mlađih kolega kako i Å¡to. Ima sve već napisano o tome na forumu. ImaÅ¡ ovdje na forumu preduzeće koje je specijalizirano upravo za ukrcaj i traženje dunjaluka za početnike. Preduzeće se zove PRANČIOK, a menadžer je mladi kolega Bilich, inače dobar čo'ek i vrijedan radnik pa mu se moÅ¡ javiti kada bude na vezi, tj. online. Možda te on uspije ubaciti na neki dunjaluk i bez ove svjedožbe koju sam gore spomenija. Eo, link:

http://www.pomorac.net/forum/konoba/3081-pranciok-je-online.html

Eto, rekao sam ti dovoljno za početak.

Tekbir!

:confused:

Last edited:
a ovih 500 eura možda nekom platformaÅ¡u izgleda mačji kaÅ¡alj ali meni je to 60% mjesečnih primanja da bih to uzeo kao gotovu cijenu naravno da trebam to joÅ¡ negdje provjeriti.

ne msiliÅ¡ valjda da su ovi na platformu odma doÅ¡li. ili bilo gdje drugo. svi su počeli sa radacom i jedenjem gov...a. a ako te tjeÅ¡i ja 110% svojih mjesečnih primanja davam za tuđe dugove i neću svoj novčić imat idućih desetak godina. i Å¡to sad. borba je, živi se. ako hoćeÅ¡ na brod stisni se i plati Å¡to ti treba, jer ako te i na platformu zazovu, Å¡to ćeÅ¡ im reć, da ne možeÅ¡ sad nego za mjesec dana dok ne rjeÅ¡iÅ¡ sve? To ti je otprilike kao da dobijeÅ¡ na lotu ali izgubiÅ¡ listić :D pozdrav

Nakon nekog vremena,i pecanja samo kontejnerasa, skuzio sam da su sanse za ukrcaj gotovo nikakve ( samo sa D2 i nista vise )
vec sa Tanker familizaciom dalo bi se pricat sa zorovicem ili nekim ( trazi se kadar ali za tankere ).
Samo D2 i matrikula je pocetna, ALI TEK SAMO NULA s kojom nemozes ni na koji brod:(:udriglavom:uzdravlje

Back