Odlazak na brod - prijava na kapetaniji

Ista situacija je sa menom bila,ukrca se direktno preko strane agencije,nisan prijavija odmah ukrcaj jer je su mi neke kolege govorile ma netrebaÅ¡ to možeÅ¡ kad se vratiÅ¡ sa broda bla bla bla,i ok ja to ne napravim nego kad san se iskrca iÅ¡a ovjerit navigaciju tražili ugovor i karte to sve prvo mi nije bila upisana diploma u matrikulu i nije mi tija ovjerit navigaciju nego san mora ić upisat,sredim to sve i iden prijvit ukrcaj iskrcaj,počeli stvarati probleme da mi neće to napravit itd da sad ne dužim ajde uspija san to nekako rijeÅ¡it,al rekla mi je ova jedna na kapetaniji da ubuduće moram napravit ukrcaj prije,donit neki dokaz,kartu ugovor i sl...samo iman ja jedno pitanje,ja sam ovjerija navigaciju,e sada poÅ¡to smo u EU,dali moram na mirovinsko i socijalno ići ili nemoram,i dali će doći uplatnice na kuću?i joÅ¡ da ne zaboravim pitat,recimo ako je brod pod EU zastavom,jeli isto moram plaćati mirovinsko i zdravstveno ili postoji kakvo izuzeće?Hvala svima :)

Last edited:
Ako imas dan ukrcaja odnosno okvirni dan ukrcaja, ispunis na kapetaniji prijavu ukrcaja sa tim datumom i predas. Mozes sve preko neta, ne moras niti ici na Kapetaniju. Ako ti se dan ukrcaja odgodi, mozes ih nazvati i reci ili kad se iskrcas, pri prijavi iskrcaja kazes da si se ukrcao kasnije od dana ukrcaja na prijavi ukrcaja pa da ti to isprave.

Ja tako radim vec par godina (sam se ukrcavam, ne preko agencije). Sad sam se zadnji put ukrcao mjesec dana nakon datuma sa prijave ukrcaja. To sam rijesio kod prijave iskrcaja i nema problema. Nemoj samo zaboraviti kopije avioniskih karata - svaki put te pitaju neku potvrdu jer samo matrikula im nije dovoljna. Ili traze putne isprave ili mailove poslane sa adrese kompanije gdje te obavjestavaju o datumu ukrcaja. Barem je tako meni svaki put bilo ...

Sent from my iPad using Tapatalk

Meni su one 2-3 nervozne žene u kapetaniji rekle da mogu pri povratku prijavit ukrcaj i iskrcaj da netriban dolazit prije...
Tako san i napravia pa san se posvađa sa njima, takav bezobrazluk da to u zivotu nisan dozivia, na kraju su to napravile bez ikakvih problema, bez avionskih karata i slicnih sema, samo matrikula.

Ja san od kolega čuja isto da mogu to napravit,al evo napravili su mi problem skoro u kapetaniji,plus sta su uzasno bezobrazni bili,al nema veeze eto sada znamo za ubuduće

@Pelorus,kako se može to preko interneta napraviti,nisam upoznat sa time?

Imas obrazac u digitalnom formatu na steanici mmpi.hr. Ispunis i posaljes na adresu tvoje kapetanije. Ako si iz Rijeke i okolice onda ukrcaj-iskrcaj.ri@pomorstvo.hr. Ja tako to rijesavam i uvijek ljubazno odgovore.
Na kapetaniji u Rijeci to nije posao gospodja sa prizemlja vec na prvom katu, prva vrata lijevo. Tamo to vode i moram priznati da sam imao samo ugodna iskustva sa njima ...

Ako se dobro sjecam, propis je da se mora prijaviti ukrcaj prije ukrcaja, a iskrcaj unutar 10 ili 14 dana od iskrcaja (nisam siguran u ove podatke, zaboravih vec) i ja se drzim toga. Ako znam unutar 10ak dana kad bih trebao ici, ispunim prijavu, posaljem i ne brinem se jer sam svoj dio obavio ...

Mene zanima ono sa početka teme...
Ukrcan sam na brod direktno preko strane kompanije, znači ne preko nekih naÅ¡ih agencija.
Sada me zanima kako to ide sa prijavom na kapetaniju, dali ima neki rok do kada se mora prijavit (npr. nakon max. 10 dana) ili se može prijavit kada se iskrcam.
Može li to neko umjesto mene prijavit i na koje se načine to može prijavit (internet, telefonski...???)
Neznam kako idu sve te procedure jer sam se prije ukrcavao preko naših agencija i sve su to onda radile agencije.
....a zakoni se svako toliko mjenjaju, ono Å¡ta je bilo jučer, ne važi danas....
Hvala na pomoći i mirno more!

Obicaj se prijavit sedam i manje dana prije ukrcaja i do sedam dana poslije iskrcaja.To sve moze neko uraditi za tebe,ali samo ako si ga opunomocio za to.Eventualno ako nisi stigao prijaviti ukrcaj igra internet prijava direktno s brodske mail adrese...

Imas obrazac u digitalnom formatu na steanici mmpi.hr. Ispunis i posaljes na adresu tvoje kapetanije. Ako si iz Rijeke i okolice onda ukrcaj-iskrcaj.ri@pomorstvo.hr. Ja tako to rijesavam i uvijek ljubazno odgovore.
Na kapetaniji u Rijeci to nije posao gospodja sa prizemlja vec na prvom katu, prva vrata lijevo. Tamo to vode i moram priznati da sam imao samo ugodna iskustva sa njima ...

Ako se dobro sjecam, propis je da se mora prijaviti ukrcaj prije ukrcaja, a iskrcaj unutar 10 ili 14 dana od iskrcaja (nisam siguran u ove podatke, zaboravih vec) i ja se drzim toga. Ako znam unutar 10ak dana kad bih trebao ici, ispunim prijavu, posaljem i ne brinem se jer sam svoj dio obavio ...

Hvala Pelorus jos jedna informacija nakon ovjerene navigacike i prijavu ukrcaja iskrcaja sta dalje raditi ako sam direktni ukrcan?ili je to to

Nakon ukrcaja, to je to. Sad ostalo ovisi o tome koja ti je zastava broda jer po tome ovisi sto ces sa mirovinskim i zdravstvenim doprinosima. Kod iskrcaja, nakon sto ti ovjere navigaciju isto si rijesio kapetaniju ali ostaje mirovinsko i zdravstveno sto opet ovisi o zastavi broda kako dalje ...

Kad prijavis iskrcaj, odi na poreznu i pitaj tamo da ti izracunaju koliko moras platiti za razdoblje koje si bio na brodu. Takodjer, vise ne ide automatizmom na kapetaniji pa se moras sam ici prijavit odnosno odjaviti na mirovinsko/zdravstveno (svaki put). Takodjer, ovisi i koja ti je zastava broda odnosno da li je u EU, kao i sjediste pravne osobe sa kojom si potpisao Ugovor ...

Prijava i odjava ukrcaja

Prijava i odjava ukrcaja

Postovani pomorci gdje god bili,

pozdrav iz gibraltara

Ukrcao sam se prije pola mjeseca na brod u sluzbu palube te me zanima sta moram napraviti da bi mi kapetanija priznala navigaciju kada npr.zavrsim ugovor i dali mogu otvorit racun van drzave i da sa njim pravdam primanja poreznoj ( offshore racun) te me zanima i porez na dohodak nakon 183 dana provedena na moru.
Citao sam postove od prije, ali nigdje nije detaljno specificirano sta se mora napraviti.

Hvala svima na pomoci i mirno vam more ;)

Kako ne pise? Pa ja sam vec je o tome pisano vise puta. Ako ides sam, bez agencije, morao si na Kapetaniji ispuniti Prijavu ukrcaja (moze se i on-line). Kad se iskrcas, moras unutar 10 dana na Kapetaniji ispuniti Prijavu iskrcaja. Sacuvaj avionske karte i sve sto imas vezano za ukrcaj i iskrcaj jer ce te to pitati kao potvrde da dostavis sa prijavom. Sto se tice dohotka i to je vec jako detaljno opisano na forumu. Za tvoje pitanje, ako imas preko 183 dana, moras ispuniti prijavu poreza ali nisi duzan platiti porez ...

a dali mogu otvoriti racun van hr da mi se uplacuje placa, tipa offshore i dali bi to stvaralo kakve probleme ???

Ne znam. Ako ne moras platiti porez na dohodak onda ne bi trebalo biti problema. Ako moras platiti porez na dohodak, pitaju te u obrascu banku i broj racuna kao i dohodak (platnu listi ili slicno dostaviti zajedno sa prijavom). Ne znam ti tocno reci. Kolege sa racunom izvan RH ce znati bolje odgovoriti ...

Nedavno sam pribacio prebivaliste iz du u st. Matrikulu sam napravio u du. I sad idem na brod i moram prijavit ukrcaj. Posto sam do sad isao priko agencije oni su to sve rjesavali. I zovem ja u splitsku kapetaniju da ih pitam sta triba donit za prijavit ukrcaj jer idem na brod za 7 dana. Covik udje u podatke i odjebe me jer kao nemogu prijavit ukrcaj u splitskoj kapetaniji jer mi je matrikula izdana u dbk!!!! Govori da moram minjat matrikulu ako hocu se prijavljivat u st. Nema mi to logike, prijavio sam prebavilste u st, dobio novu osobnu koja je dokaz prebivalista. Nisan triba minjat pasos, vozacku jer to sve jos nije isteklo, a moran minjat matrikulu koja mi vridi jos 6 godina. Nisu normalni

Sent from my iPhone using Tapatalk

Obavi prijavu on-line i posalji na mail za prijave splitske kapetanije. Imas obrazac i mailove na stranici MMPI-ja ...

Nedavno sam pribacio prebivaliste iz du u st. Matrikulu sam napravio u du. I sad idem na brod i moram prijavit ukrcaj. Posto sam do sad isao priko agencije oni su to sve rjesavali. I zovem ja u splitsku kapetaniju da ih pitam sta triba donit za prijavit ukrcaj jer idem na brod za 7 dana. Covik udje u podatke i odjebe me jer kao nemogu prijavit ukrcaj u splitskoj kapetaniji jer mi je matrikula izdana u dbk!!!! Govori da moram minjat matrikulu ako hocu se prijavljivat u st. Nema mi to logike, prijavio sam prebavilste u st, dobio novu osobnu koja je dokaz prebivalista. Nisan triba minjat pasos, vozacku jer to sve jos nije isteklo, a moran minjat matrikulu koja mi vridi jos 6 godina. Nisu normalni

Ne moras mijenjat matrikulu...ja sam prebacio prebivaliste sa Crikve na Zg,pa su mi na kapetaniji u Ri rekli da ne treba mijenjat...putovnica i osobna je na Zg...taj koji ti je rekao je neupucen...

Tptlk 2 via Desire 816

Posla san im mail s nekim upitom ali nisu uopce odgovorili. Cita li ko te mailove u splitskoj kapetaniji i ima li itko na forumu da je napravio prijavu na taj nacin. Kad sam zvao dbk reko mi je lik da mu posaljen postom ugovor i letove i to je to

Ja godinama saljem prijave ukrcaja on line i nikad problema. Kompliciras si situaciju bez veze. Posaljes mailom na ST kapetaniju i miran si ...

Posla san im mail s nekim upitom ali nisu uopce odgovorili. Cita li ko te mailove u splitskoj kapetaniji i ima li itko na forumu da je napravio prijavu na taj nacin. Kad sam zvao dbk reko mi je lik da mu posaljen postom ugovor i letove i to je to

Ja san prijavija ukrcaj 25.09.Potvrdili mi tek krajem 10og da su sve primili.Danas bija osobno prijavit iskrcaj.Kazu da je sve ok.Iskrcaj moras doci osobno prijavit.

Back