• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Obnova breveta

ne priznaju ni obnovljeni ni novi brevet polozen vani trcimo u uk
bez obzira sta je to uk I euro

navodno moze se to rijesit ali triba preko konzulata nesto prevodit pa pisat zamolbu ma sto cuda
tako da barem meni nisu priznali basic safety stcw iz aberdeena niti iz new orleans

Nažalost ne priznaju. Ja sam i Falcku u Rotterdamu morao napraviti refreshment basic safetyja i firerfightinga jer kompanija to zahtijeva i onda sam naknadno u Rijeci morao raditi refreshment hr breveta. Toliko o EU i HR...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

NAravno da nece priznat, jer da priznaju onda nas nebi mogli hvatat na racun poreza i doprinosa. Samo bi obnavljao strane brevete i vozi misko!
Ofkors, da je po zakonu EU obvezno priznavanje EU breveta koji su izdani po STCW konvenciji, al koga briga za neke pomorce u HR, koje se moze *zit kako se zamsli. Nitko ne stiti nase interese, niti zastupa nase interese, tako da, *uzi drzavo, do jaja!

pozdrav,
zanima me zasto se razlikuju propisi za obnovu braveta, I zasto neke kapetanije inerpretiraju na razlicit nacin of onoga sto je propisano... zanima me obnova braveta za off preko 500 u kapetaniji kaze sefica da je potreban nekakav ◾Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina - D47A (1.700,00 kn)
e sada imam sve osim toga... zanima me je li potrebno za obnovu ili za onoga kome se prvi put izdaje taj endorsement? nije li to isto kao da bilo kojem vlasniku fakultetske diplome nedaju zaposlenje jer se neka budala sjetila nesto dodati na fakultet ili jos bolje preimenovati... kako bi se izmislio tecaj I naplatio pod ucijenom da nece dobiti obnovljenu diploma...

To je po STCWu zahtjev. Nema veze sa samovoljom lokanih "serifa". Na snazi je vec par godina (manje od 5 mislim pa zato nije prije postojao).
Ne mozes vise dobiti ni npr. obnovu Master breveta, ako si npr. barba vec godinama i hoces obnoviti, sad ti treba i taj brevet ... Vec je neko vrijeme uvjet za izlazak na klasu odnosno za obnavljanje breveta ...

Do konca 2013 se moglo na porucnicki bez tog breveta, od 1.1.2014 je obavezan za produzivanje ili polaganje novih CoC, takoder vrijedi za makinu.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Pozdrav svima!

Prema vazecem zakonu, za obnovu breveta treba nam izmedju ostalog i strucna osposobljenost:

• Stručna osposobljenost iz prethodne točke dokazuje se:
- potvrđenom plovidbenom službom tijekom koje je pomorac obavljao dužnosti Å¡to odgovaraju svjedodžbi koju posjeduje i to najmanje u razdoblju od ukupno jedne godine tijekom proteklih pet godina neovisno o kategoriji plovidbe broda. U najmanje razdoblje plovidbe od godinu dana u proteklih pet godina ne uračunava se plovidba ostvarena u kategoriji plovidbe 8 ili u vremenu koje je brod proveo u raspremi, osim kod svjedodžbi u nacionalnoj plovidbi

Prema gore navedenom brevet upravitelja stroja 3000 kw+, moze se obnovit samo ako smo u 5 godina obavljali najmenje godinu dana duznosti upravitelja, ili je dovoljno da smo bili ukrcani u svojstvu bilo kojega casnika stroja....

Ima li mozda neko iskustva sa ovim?
Hvala!

Pozdrav svima!

Prema vazecem zakonu, za obnovu breveta treba nam izmedju ostalog i strucna osposobljenost:

• Stručna osposobljenost iz prethodne točke dokazuje se:
- potvrđenom plovidbenom službom tijekom koje je pomorac obavljao dužnosti Å¡to odgovaraju svjedodžbi koju posjeduje i to najmanje u razdoblju od ukupno jedne godine tijekom proteklih pet godina neovisno o kategoriji plovidbe broda. U najmanje razdoblje plovidbe od godinu dana u proteklih pet godina ne uračunava se plovidba ostvarena u kategoriji plovidbe 8 ili u vremenu koje je brod proveo u raspremi, osim kod svjedodžbi u nacionalnoj plovidbi

Prema gore navedenom brevet upravitelja stroja 3000 kw+, moze se obnovit samo ako smo u 5 godina obavljali najmenje godinu dana duznosti upravitelja, ili je dovoljno da smo bili ukrcani u svojstvu bilo kojega casnika stroja....

Ima li mozda neko iskustva sa ovim?
Hvala!
za obnoviti taj brevet treba ti 3 miseca staza ka upravitelj ili 12 miseci ka 2nd eng ilitiga prvi makinje u periodu od pet godina....tako je meni receno na kapetaniji u splitu prije pola godine

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

A dobro zna li ko Jel se mogu ti breveti odslušat u Zagrebu??? Team work leader shop skill i engine room resurce....D47-a i D46
Hvala!!

Pozdrav.
Da li je za produženje breveta oficira preko 500BT na temelju navigacije neophodno da sam plovio na brodu većem od 500BT? Pretpostavljam da je to slučaj.
Da li ima neko ko je u skorije vrijeme radio rifrešment poručničkog da me malo uputi. Pročitao sam ranije postove i vidio primjer ispita od 20 pitanja na zaokruživanje, ali reko da vidim je li se šta mijenjalo?

Back