• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Obnova breveta

Jedan upit vezano za Tanker Familiarisation Brevet koji je polozen još 2013. kad je objedinjavao sve tri vrste - ulja,kemiju,plin. Kakva je situacija sa produžavanjem, jel se dobiju oba D13A (ulja i kemija) i D13B (plin)?

Pozdrav,
zna li netko di se moze nac raspored ispita za obnavljanje breveta?
Trazim na stranicama ministarstva po kapetanijama, ali nema nista.

Valjda se nisu sitili imenovat uhljeba koji uploadira raspored na net, a uhljeb koji obisi papir na hodnik je prezaposlen...

ispiti su na tjednoj bazi,samo triba telefon u ruke u nazvati.... npr u sibeniku su ponediljkon u 3 sata

Last edited:
Cuo sam da za produzenje EOOW 750kw zahtjevaju izricito d47a unapredjenje timskog rada na brodu radna razina, listao sam narodne novine i forum ali nisam naisao na tu info.. ima li netko iskustva sa produzivanje ove klase?

Inace imam d47b i planiram izac na prvu klasu krajem godine ali vjerovatno cu trebat onda polagat i ovaj d47a da u slucaju okidanja klase ili popravnog imam barem trecu klasu.

FYI ako nije prisa, breveti se mogu obnoviti i postom...stavite sve u kuvertu (stari brevet original,taksu 70kn,kopiju lijecnickog,kopiju osobne,zahtjev za produzenje breveta,,kopiju matrikule-navigacija,uplatnicu 20kn,sliku...),ako nesto fali nazovu iz kapetanije pa se to posalje naknadno i nakon 10-15 dana dode doma postom...pogotovo korisno ljudima na otoku za ne izgubiti cili dan+zivce u kapetaniji...naravno ovo vazi za brevete koji se obnavljaju na osnovu navigacije...provjereno radi za DU kapetaniju :-)

Last edited:
Vjerujem da već znate ,ali za one koji ne znaju.... kod promjene breveta kao.kapetanski, ch.off, ch.eng itd. Za odalusane tecajeve kao ECDIS, D47A, D47B, BRM i ostale koje ste sluÅ¡ali kod Adrialibra i ostalih, na kapatanijama ne uzimaju i ne žele nikakve diplome i raznorazne forme istih , već forme potvrda o sluÅ¡anju. To već znaju u učiliÅ¡tima ,ali ako netko ima staru (kao ja) godinu dana ili malo manje svjedožbu od učiliÅ¡ta nek je u istom zamjeni ( odmah će vam isprintat potvrdnicu) jer inace na Kapetaniji to nece uzet. Evo iskustvo od jučet u LK Rijeka. Znači samo sluzbene potvrdnice....nikakve svjedozbe ili razne forme.

Pozdrav mcdreamz

Da li bi mogao dati vise informacija o polaganju refresmenta naon 5 god.
Naime ja sam na jahtama zadnjih godina te mi ne priznaju navigaciju za refresment te cu morati izlaziti na ispit.
Da li se polaze samo pismen dio ili ima i usmeni dio ispita.
Ako mozes dati par informacija o svemu.
Hvala i pozdrav

A refresment za koju poziciju? Ja prije par dana radio za Zap.preko 3000bt...ista pitanja kao na službenoj stranici ministarstva...samo zaokruživanje a b c odgovora

Poslano sa mog Lenovo S1a40 koristeći Tapatalk

POzdrav svima,

Imam nedoumicu pa da pitam vezano uz brevet. Imam brevet III/3 upravitelj stroja do 3000kW koji je važeći, a brevet III/1 mi sad istjeće.
Trebao bih se zaposliti na poziciji EOW ili 3rd eng(unlimikted) pa me muci dal ovaj veći brevet pokriva ovu poziciju ili moram obnovit III/1?
Logično mi da viÅ¡i brevet pokriva manji al nikad neznaÅ¡ tko Å¡ta iÅ¡će. Jel ima tko takva ili slična iskustva.Unaprijed zahvaljujem.

POzdrav svima,

Imam nedoumicu pa da pitam vezano uz brevet. Imam brevet III/3 upravitelj stroja do 3000kW koji je važeći, a brevet III/1 mi sad istjeće.
Trebao bih se zaposliti na poziciji EOW ili 3rd eng(unlimikted) pa me muci dal ovaj veći brevet pokriva ovu poziciju ili moram obnovit III/1?
Logično mi da viÅ¡i brevet pokriva manji al nikad neznaÅ¡ tko Å¡ta iÅ¡će. Jel ima tko takva ili slična iskustva.Unaprijed zahvaljujem.

Po meni , ako usporedim s palubom , ako te zapoÅ¡ljava ozbiljna kompanija tražit će te "unlimit" brevet koji pokriva poziciju koju pokrivaÅ¡.

Evo pitao i firmu isto pitanje i firma mi rekla da im ne treba III/1 ako imam III/3. Tako da mi isli vadit Edorsement za III/3. Valjda znaju bolje...( radi se o cruising firmi!)

Poz svima,

Jel zna neko jel se moze radit refreshment breveta u nekoj drugoj drz. Naime firma salje u Rotterdam ljude na refreshment naravno STCW priznato sve, a kako mi istice OOW licenca krajem god tribam to obavit. Pitanje je da li nasi u kap priznaju refreshment breveta ako radis van?

Back