Naredba o mjeseČnoj osnovici za obraČun doprinosa za obvezna osiguranja Člana posade

Pozdrav kolege. Zna li netko jel za asistente/kadete se plaća mjesečno za mirovinso/zdravstveno 2780 kn ili 1200 kn koliko sam proÅ¡le godine plaća? Danas sam dobio dva papira od porezne ispostave, i tamo piÅ¡e mjesecna obveznica od 2780 kn....?

Pozdrav kolege. Zna li netko jel za asistente/kadete se plaća mjesečno za mirovinso/zdravstveno 2780 kn ili 1200 kn koliko sam proÅ¡le godine plaća? Danas sam dobio dva papira od porezne ispostave, i tamo piÅ¡e mjesecna obveznica od 2780 kn....?

Bit ce ti vjerovatno 1200 kuna.Ne znam sad tocno zaboravio sam.To sta si dobija je mjesecna obveznica,ali moras pomnoziti doli one cifre, mada bi kroz par dana trebao dobiti uplatnice na kucnu adresu.

Na ministarstvu pise da vjezbenici palube i stroja imaju osnovicu od 2779,35 ali to nije iznos za placati nego je to tvoja placa na koju placas doprinose. Znaci da ces placati i dalje tih 1200 kuna (za vrijeme kada si bio na brodu) - osim ako nisi na permanentu jer onda placas svih 12 mjeseci

Uvik se placa samo za vrijeme koje provedes na brodu i kad si na permanent,jedino ako ne stojis cilu godinu dana u komadu na asistenturi.

Uvik se placa samo za vrijeme koje provedes na brodu i kad si na permanent,jedino ako ne stojis cilu godinu dana u komadu na asistenturi.

Kao prvo ne pisi gluposti i provjeri taj podatak jer bis se kasnije mogao cesati bez razloga.
Ja sam na permanentu i placam doprinose svih 12 mjeseci (ne zato sto ja to hocu,nego zato sto moram). jer ti to na mirovinskom tretiraju kao stalno zaposlenje a ne privremeno kada svaki put potpisujes ugovor pa placas od dana ukrcaja do dana iskrcaja.

Ne pisem ja gluposti sokole nego govorim onako kako radim ja i svi Hrvati na mojoj firmi.(nas oko 200)
Znaci placamo samo ono sta nam salju iz porezne za mirovinsko i zdravstveno u obliku uplatnica.To je vrijeme provedeno na brodu.
Vrijeme koje doma provodimo ne placamo,ali se moze i mislim da je nekih 500 kuna na mjesec dana.

Ja san isto na permanent ugovoru i placam samo za vrime provedeno na brodu.Cak sam na racun ovih forumskih patki pita gospodje iz LK SPLIT jel triban placat svih 12miseci i rekle su mi ne tj. da placam samo za vrime provedeno na brodu .To je bilo 25.08.ove godine.Jedino ako se sta nije prominilo u zadnjih misec,dva

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zakon je malo nejasan i onda ga svak tumaci kako hoce. Clanak 129 (7) pom. zakona kaze da ako covik ima ugovor na dulje od boravka na brodu da je tada duzan placat cilo vrime. Ja ne znam kakav ko ima ugovor, a konkretno bio sam jedno vrijeme na permanentnoj placi ali ugovor nije bio permanentan nego svaki ukrcaj novi na period od tri miseca. Tako da nema smisla placat uhljebe vise od ovog minimuma

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Ja imam ugovor na godinu dana i svaku godinu ga potpisujem.Samo sam duzan placat vrijeme provedeno na brodu.Kuci se moze placati kao sto sam prije rekao ali nitko vas na to nemoze natjerat.

Kao prvo ne pisi gluposti i provjeri taj podatak jer bis se kasnije mogao cesati bez razloga.
Ja sam na permanentu i placam doprinose svih 12 mjeseci (ne zato sto ja to hocu,nego zato sto moram). jer ti to na mirovinskom tretiraju kao stalno zaposlenje a ne privremeno kada svaki put potpisujes ugovor pa placas od dana ukrcaja do dana iskrcaja.
Prijo a ko je tebe laga?koji perm.ugovor?jel meni mores to objasnit posto ja placan koliko san na brodu...duka ti je lipo napisa ka i strojar...nerazumin koja van je svrha bacanja nekih bombi po forumu...a drugo kako se ti mores dati da ti neko dize lovu kako oce?

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Last edited:
Back