da li je netko radio asistenturu iz dva puta, za struju.
ako ne nadjes uskori i ic ces 2 puta jerbo se po STCW 10 , kadetura za struju dulji na godinu dan
Od kada to stupa na snagu, bilo je govora da onaj ko ima faks kao neće morati nego 6 miseci. Sutra ću malo prosurfati. Sve bolje od boljeg.
Ne zna se od kad stupa.
Svi ce morati 6 mjeseci.
Firma u kojoj sada radim masovno gura svoje kadete struje na brodove kako bi ovi sredili kadeturu jer nam fali struja a i nece da ih placaju 12 ako sad mogu 6.
IMO, bolje bi ti bilo slati mailove firmama sta proizvode lokomotive , tramvaje , vlakove ili sta ja znam sta i ostat u tome sta jesi. Sumnjam da ces bez preporuke nac posal , tj da ce te neko uzet s tracnica na more. Al sritno ti, ko i svkaome..
I BTW , ne vidim nikakvu logiku u tome da bi oni s faxom isli 6 miseci a ovi bez 12. Kao Kadeta struje sumnjam da ce te neko ucit teoriji i principu na kojemu radi tranzistor. Naucit ce te neke sheme i cake koje je steka iz iskustva , ubrat ces ko je ko i sta je ko , naucit ces se budit u 7 i po potrebi , naucit ces se sta radit na manovri i kako sam sebi stvorit okruzenje u kojemu ces moci brzo i efikasno rijesit problem.. nece tebe niko cekat da procitas nacrt , nadjes zamjenski kontaktor , iskljucis struju , zamines ga , testiras bez napona , okines napon .. ukoliko ne radi el.winch.. bolje da te struja nauci da ga prokines sarafcigerom kad ne radi i sam zategnes brod a zaminit ces ga kad bude.. samo nemoj da ti pukne cima inace ces u 2 djela radit kadeturu , i to doslovno
I dalje mislim da je kadetima struje relativno lako nac posal. Kad je Araneusu pala kisa na kumpire onda moze svakome.. nakon skoro 2 godine![]()
Prijatelju Bilichu ajde ti nama asovima struje reci di se mi mozemo to javit![]()
usput da kazem da su me zvali iz BSM iz Splita i pitali dali sam voljan doci na ispit iz Engleskoga u Split .Moj problem je sta bi me ako budem isao sam dole i natrag lupilo puno po dzepu pa ako ima netko ko je dobio istu ponudu od njih ili pak nek im se javi pa ce im najvjerojatnije reci isto sta i meni , pa da sjednemo lijepo nas par u auto o podijlimo troskove mislim da nam je svima to u interesu ustedit koju kintuVec sam jednom to pitao na forumu i nitko nis sta mi je bilo cudno
![]()

Prijatelju Bilichu ajde ti nama asovima struje reci di se mi mozemo to javit![]()
usput da kazem da su me zvali iz BSM iz Splita i pitali dali sam voljan doci na ispit iz Engleskoga u Split .Moj problem je sta bi me ako budem isao sam dole i natrag lupilo puno po dzepu pa ako ima netko ko je dobio istu ponudu od njih ili pak nek im se javi pa ce im najvjerojatnije reci isto sta i meni , pa da sjednemo lijepo nas par u auto o podijlimo troskove mislim da nam je svima to u interesu ustedit koju kintuVec sam jednom to pitao na forumu i nitko nis sta mi je bilo cudno
![]()