LNG brodovi

Prvo isprika na off topicu, nije baš o LNG brodovima.
Å to se tiče iskustva profesora u Å¡kolama i fakultetima, mislim da za plaću od 5-6000 kn će se teÅ¡ko javiti netko iskusan.
Ne znam zaÅ¡to bi jedan barba, čif ili kapo sa LNGa ili VLCCa otiÅ¡ao predavati u Å¡kolu ili na fakultet za taj novac + Å¡to na fakultetu joÅ¡ mora magistrirati u međuvremenu i mislim da bi trebao i doktorirati kako bi bio nositelj kolegija, objavljivati znanstvene radove itd.

Ajmo to gledat ovako, mozda ima neki barba il kapo koji se "naplovija", pa sad eto odraduje navigaciju samo da skupi staz ili sto ja znam sto. pa ajmo takve zaposlit pa nek covik radi doma tih par godina do penzije , ajmo recimo nekom (natjecaj) cifu ponudit da odnaviga 3 mj godisnje, a dat mu oslobodnje od poreza ako odradi par mj. godisnje kao predavac na kakvom faxu ili sveucilistu il da mu to ulazi u staz i da mu idu doprinosi.
osim toga ima bi stalnu rotaciju ljudi, jer bi takavi radili svega par godina do penzije, a ne da neko sidne na drzavnu grbacu iducih 40 godina i tamani sve sto mu pridje na 100 metara.
sto je npr sa ljudima koji radi zdravstvenog stanja vise nisu sposobni na brod, jel takvima mozemo ponudit "posa u struci" na kakvom faksu ili sr skoli?
kvalitetnih rjesenja je stotine, jedino je pitanje koliko ima volje za rjesenjima, a ocito nema.

Last edited:
upravo tako, a po meni bi pomorci sa nekom manom ili zdrastvenim problemom zbog cega ne mogu na more, trebali automatski imat prednost kod zaposljavanja na kopnu, bilo skola, kapetanija, ministarstvo, i sta ja znam,kao u normalnim zemljama, a ne vezisti i uhljebi, zdravi ko dren.

Ajmo to gledat ovako, mozda ima neki barba il kapo koji se "naplovija", pa sad eto odraduje navigaciju samo da skupi staz ili sto ja znam sto. pa ajmo takve zaposlit pa nek covik radi doma tih par godina do penzije , ajmo recimo nekom (natjecaj) cifu ponudit da odnaviga 3 mj godisnje, a dat mu oslobodnje od poreza ako odradi par mj. godisnje
...

Dobra ideja

ima li tu od kolega netko na nakilata onaj fleet odvojen od shella, za par informacija (nije lova!), kakva je situacija generalno (smjene, rotacija, maintenance) jel se sto prominilo sa novim managementom. jel to jos drzi globtik, jel crewing i dalje shell ili je potpuno odvojeno. thks!

Crewing je i dalje pod shellon( mozda dogodine predu na BS, tako su bar rekli da postoji ta opcija), i sve ide preko globtika. Uvjeti i sve drugo vise manje isto ka i sta je bilo pod shellovim managementom, jedino se vise radi na maintenancu jer su to brodovi u njihovom vlasnistvu pa ce malo vise drzat do njih nego sta je to shell radija. Generalno malo je opustenija atmosfera, lakse se dolazi do rezervnih djelova, a nama su juniorima obecali da ce provat napravit back to back i smanjit ugovor.

Crewing je i dalje pod shellon( mozda dogodine predu na BS, tako su bar rekli da postoji ta opcija), i sve ide preko globtika. Uvjeti i sve drugo vise manje isto ka i sta je bilo pod shellovim managementom, jedino se vise radi na maintenancu jer su to brodovi u njihovom vlasnistvu pa ce malo vise drzat do njih nego sta je to shell radija. Generalno malo je opustenija atmosfera, lakse se dolazi do rezervnih djelova, a nama su juniorima obecali da ce provat napravit back to back i smanjit ugovor.

Ovo za smanjivanje ugovora znaci da ide manje od tri miseca?

Ne, sada je 4, a islo bi se na 3....tako su nam bar obecali kad smo nakon tranzicije imali meeting sa glavonjama iz ureda.....to mislim na juniore, seniorima je ionako 3...

ima li tu od kolega netko na nakilata onaj fleet odvojen od shella, za par informacija (nije lova!), kakva je situacija generalno (smjene, rotacija, maintenance) jel se sto prominilo sa novim managementom. jel to jos drzi globtik, jel crewing i dalje shell ili je potpuno odvojeno. thks!

Zadnje informacije od prije 5 dana nakon razgovora sa glavnim u MPD Nakilat , Leonardom Hardbottleom.Narednu godinu dana nece se minjati nista,nece biti nikakvom misanja posade ni kracih ugovora,problem im je uskladit stasco i nakilat ugovore i otprilike za godinu dana svi idemo pod nakilatov management,osim 4 q-flex broda koja ce ostati pod BSM isle of man,hamla,gattara,gharaffa i tembek,sta se tice posla...posla uvik ima ali support iz ofisa je odlican i dosta servisi dolaze u zadnje vrime,super mi neki dan govori da ce se uskoro realizirati ugovor sa MDT-om da preuzmu pomocne i sav maintenance na njima.Rotacija mi je 3-3 ima 3 godine,skoro u dan tocna a ako se uspijes dogovorit sa smjenom moze to i krace ici i ured ne pravi probleme

Crewing je i dalje pod shellon( mozda dogodine predu na BS, tako su bar rekli da postoji ta opcija), i sve ide preko globtika. .

Jel bi to znacilo da recruitment na nakilat i dalje ide po shellovim principima, induction i sve drugo s tim. Jel se uopce onda moze aplicirat nakilatu ili ide shellu pa kako se ovima prohtje s obzirom da ovi imaju razne fleetove

Last edited:
Zadnje informacije od prije 5 dana nakon razgovora sa glavnim u MPD Nakilat , Leonardom Hardbottleom.Narednu godinu dana nece se minjati nista,nece biti nikakvom misanja posade ni kracih ugovora,problem im je uskladit stasco i nakilat ugovore i otprilike za godinu dana svi idemo pod nakilatov management,osim 4 q-flex broda koja ce ostati pod BSM isle of man,hamla,gattara,gharaffa i tembek,sta se tice posla...posla uvik ima ali support iz ofisa je odlican i dosta servisi dolaze u zadnje vrime,super mi neki dan govori da ce se uskoro realizirati ugovor sa MDT-om da preuzmu pomocne i sav maintenance na njima.Rotacija mi je 3-3 ima 3 godine,skoro u dan tocna a ako se uspijes dogovorit sa smjenom moze to i krace ici i ured ne pravi probleme
Smjena ti je 3-3 jer si senior i tu nema nikakve razlike kao i dok je bio pod shell management-om. Juniorima je zvanicno 4-3 to je ono cemu se nadaju da ce mozda doci isto na 3-3, narocito kada se uzme da je ovim 4 flexa sto su bila pod OSG ranije a sad su isto pod nakilatom juniorima 3-3 (zvanicno 3-2.5 ali idu back to back svi, znaci 3-3). Dosao je skoro cirkukar u kome kazu da su odustali da ide pod BSM i da ce razviti svoj crewing ali da im za to treba vremena, tako da sto se tice flote koja je bila pod shellom manning ce i dalje raditi ssml do 2019 kada bi oni trebali imati spreman svoj crewing. Kazu da rade na alignment contract izmesju ovih sto su na ova 4 flexa i ovih sto su dosli sa shella, sta pod time misle ne znam jer jedino sto se razlikuje je ugovor juniorima. Ja licno sumnjam da ce juniorima ista zvanicno biti mjenjano dok god je manning preko ssml.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja i jesam na ta 4 ex OSG broda,prvi rvat kojeg su uzeli nakon promjene magnagementa pod Nakilat(inace je forza Polska rasturala tamo i 99% oficira su bili poljaci,gledali su na mene ko na svemirca koji im je sjeba koncepciju),jedino je crew manning osta pod BSM isle of man i to ce tako i ostati.Nisam ni senior i nikad nisu pravili probleme za smjenu,ni kad bi sa kolegon dogovorija 2 miseca.Pod shellovim krovom nikad nisan bija i nezz kakva je tamo situacija.U pravu si,nista se nece minjati dok je ssml u igri a to istjece slijedece godine.iz mog iskustva mislin da stvari mogu ici samo na bolje za ljude sa shell,sta se tice place i ugovora jer vec vas sisamo u obe stavke

Last edited:
Ja i jesam na ta 4 ex OSG broda,prvi rvat kojeg su uzeli nakon promjene magnagementa pod Nakilat(inace je forza Polska rasturala tamo i 99% oficira su bili poljaci,gledali su na mene ko na svemirca koji im je sjeba koncepciju),jedino je crew manning osta pod BSM isle of man i to ce tako i ostati.Nisam ni senior i nikad nisu pravili probleme za smjenu,ni kad bi sa kolegon dogovorija 2 miseca.Pod shellovim krovom nikad nisan bija i nezz kakva je tamo situacija.U pravu si,nista se nece minjati dok je ssml u igri a to istjece slijedece godine.iz mog iskustva mislin da stvari mogu ici samo na bolje za ljude sa shell,sta se tice place i ugovora jer vec vas sisamo u obe stavke
Vidim na crew listi da su prebacili vec par seniora i struja tamo kod vas. Po tom istom cirkukaru plan im je da se izjednaci ugivor kako bi mogli ljudini ici na sve brodove, al eto kao sto rekoh ovo za juniore tesko dok je pod ssml. Mislim da su plate seniorima iste, pa i juniorima godisnja zarada je ista samo sto mi naravno sa 4-3 radimo vise nego vi...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

[h=3]Clyde Marine Recruitment25,076 followers54m[/h]
Deck Officers required for expanding fleet of LNG Tankers. We are looking for all ranks of Deck Officers to join an expanding fleet of LNG Tankers - Masters, Chief Officers, 2nd Officers and 3rd Officers. These are permanent positions. Trips are 3 months, 30 days leave per month served for Masters and Chief Officers, 22 days leave per month served for 2nd Officers and 3rd Officers. LNG experience is required. Our client offers many benefits such as pension contributions, private medical care, there are many more. Please apply via https://lnkd.in/dA6fFiW

NMM i njihov dio sa LNG. Sad može ti bit Stena koja ima samo 3 LNGa pa tamo se rijetko ta pozicija otvori i drui dio firme ti je Nigeria LNG di imaš evropski top 4 nigerijci ostatak ekipe.
Ne vjerujem da je Stena.
Nudila mi S.Sawiuk ima par god Stenu, ugovor 4-2. Osim ako nesto nisu promjenili.
Interesantno, nitko nema odgovor o kojoj se kompaniji radi?
Ajmo snjuhaci, guknite :D

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Back