LNG brodovi

Ima OMI shipping LNG brodove?
danas sreo poznanika s faxa. Kaze mi da je preko zorovica na Omi-ju na tankerima.
nisam ni znao da zorovic krca na OMI., kopao sam po forumu ali nigdje nista.

]Nudila ti je za juniora 4-2 seniorima je 3-3 ugovor. S.Sawiuk je mene tamo dovela ali kad si bia preuzet iša bi ti engleski ugovor. Ne znam jeli ti plin ili oil nudila pošto je za plin imala otvaranja za stenine LPGije i Glory Ships isto pod NMM. To Stena im je nekad služilo za zamazat oči najčešče bi se ako si na oilu išlo ili na Gener8 grupu ili na Princmara kojeg je TK počinja preuzimat tj več je komplet preuzea.
U ovom slučaju kako se traži C/O mogli bi lako bit oni ali dio Nigeria LNG pošto su neskloni slat ljude sa svoje flote oila na LNG.Na steninim LNGima se dosta često vrtila ista ekipa ali i tamo su imali manjak ljudi.

Ne vjerujem da je Stena.
Nudila mi S.Sawiuk ima par god Stenu, ugovor 4-2. Osim ako nesto nisu promjenili.
Interesantno, nitko nema odgovor o kojoj se kompaniji radi?
Ajmo snjuhaci, guknite :D

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Last edited:
Ima OMI shipping LNG brodove?
danas sreo poznanika s faxa. Kaze mi da je preko zorovica na Omi-ju na tankerima.
nisam ni znao da zorovic krca na OMI., kopao sam po forumu ali nigdje nista.

Neznam ni ja kolega na koji OMI mislis? Kao sto je napisano vec TK je prije 10 godina kupija polovicu a ostalo TORM,i od tada je sve nizbrdo poslo za torm.

]Nudila ti je za juniora 4-2 seniorima je 3-3 ugovor. S.Sawiuk je mene tamo dovela ali kad si bia preuzet iša bi ti engleski ugovor. Ne znam jeli ti plin ili oil nudila pošto je za plin imala otvaranja za stenine LPGije i Glory Ships isto pod NMM. To Stena im je nekad služilo za zamazat oči najčešče bi se ako si na oilu išlo ili na Gener8 grupu ili na Princmara kojeg je TK počinja preuzimat tj več je komplet preuzea.
U ovom slučaju kako se traži C/O mogli bi lako bit oni ali dio Nigeria LNG pošto su neskloni slat ljude sa svoje flote oila na LNG.Na steninim LNGima se dosta često vrtila ista ekipa ali i tamo su imali manjak ljudi.
Lng je bio u pitanju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ispricavam se svima. Posto su jezicne barijere u hrvatskoj velike za mene.
svako selo ima svoj jezik! Covjek mi je rekao Almi valjda,ali sam ja skuzio omi.

Ispricavam se svima. Posto su jezicne barijere u hrvatskoj velike za mene.
svako selo ima svoj jezik! Covjek mi je rekao Almi valjda,ali sam ja skuzio omi.

No problem. Onda je vjerovatno Almi u pitanju. Trebali su i oni uci u LNG business,narucili su 2 broda ali su odustali i prenamijenili narudžbu u 2 VLCC-a.

Last edited:
Bilo je malo jutarnjeg alkohola, kratkog, dugo ga nisam vidio, a nasli se tamo na placu kod kapetanije u rijeci, di god se okrenes birtija...

Do sad je bilo govora mozda ce uvesti, ali evo nam je dosao zvanicni mail da na sve brodove od Nakilata(ne znam za ove sto su joa pod shell managementom) ce staviti CCTV na mostu, da kao nece biti povezan sa office ali da ce po potrebi moci biti online. Eto i to smo decekali, sta je sledece, u kabine?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

ajde ne placi

cctv je standard i onda svaki tjedan stigne mail daj po ure s te kamere daj po ure s te kamere a ima ih priko 30...
pravi big broder a menager stoji u uredu i samo kameru gleda di ko sta radi i onda dejstvija ...

ja imam kontrolu u uredu pa kad su koji poslovi di triba zavuc rukave malo se kanali pomisaju i kamere prekonfiguriraju da se svaki vrag ne vidi
ako sve triba s PPE nece nikad posal bit gotov..

a sad je third parti radi po derriku kabele ,cable staze pa ih je dobro gledat iz katrige....

ma ovi pivasi tj plinasi se uplakali do bola
a jos na yubitube imaju kako jance na rzanju vrte i piva leva leva ide
a o ribolovu da ne govorimo...

ja imam kontrolu u uredu pa kad su koji poslovi di triba zavuc rukave malo se kanali pomisaju i kamere prekonfiguriraju da se svaki vrag ne vidi
ako sve triba s PPE nece nikad posal bit gotov..

a sad je third parti radi po derriku kabele ,cable staze pa ih je dobro gledat iz katrige....

ma ovi pivasi tj plinasi se uplakali do bola
a jos na yubitube imaju kako jance na rzanju vrte i piva leva leva ide
a o ribolovu da ne govorimo...
Ja ne znam dje slusate te fantazije. Ja sam juce popio prvo pivo posle 4 mjeseca koliko sam skoro na brodu i to vani naravno jer nema alkohola na brodu. BBQ je isto ukinut... Koju sliku vi imate nije mi jasno.
Razlika je gledat i bit sniman po citav dan, ko drzi gvardije 8 sati dnevno. Mozda nekome ne smeta ali nikoga jos ne cuh e super sto to stavljaju...

8 h dnevno zahebamna stvar
sva srica da nije 13h dnevno min
a da usput nisi i supervisor i potpises 5,6 PTW i moras otic na mjesto rada i vidit dali je sve po papirima
dali ljudi imaju cili pe i radi se po zanatu klijenta i firme ,sam znas da ti, barem ja nisam u stanju tako radit a hebes ljude da moraju bit 1/1 po propisu firme,i naravno oni su snimani big brother sve gleda
to mi je najteze od svega(i sad vi placete zbog duvana i big brother camera)
a nesto ce i ozbiljno zazujit di ces bas ti morat stavit sapu da se to pokrene..

ako se sta desi vrati se film i big brother kaze nisi bio na mjestu radze nbisi kontrolirao i ti kao supervisor si kriv..

ajde nemojte plakat i cinit monade,na tim otocima o brodi malo ce firma uzimat i gledat snimke
ili gledat s kojim postolama i koje rukavice ste imali kad ste dosli namost..

idem vidit sta moji navigatori rade jesmo na dva sidra ali nisu oni vicni tome da se ne pomaknemo triba bacit oko...

Srelec ti imas volje za poduze postove pa sve objasnis kako je... eno jadroplov trazi ljude nema cctv i pusi se po kabinama isto tako ima i alkohola pa ne vidin da tamo trci svit :D

Do sad je bilo govora mozda ce uvesti, ali evo nam je dosao zvanicni mail da na sve brodove od Nakilata(ne znam za ove sto su joa pod shell managementom) ce staviti CCTV na mostu, da kao nece biti povezan sa office ali da ce po potrebi moci biti online. Eto i to smo decekali, sta je sledece, u kabine?

2013 moj brod je bija pilot projekt za instaliranje CCTV kamere na mostu. Ispocetka nam je bilo vrlo cudno, no brzo smo se navikli. Na kraju krajeva, zbog cega se ja moran bojati kamere na mostu? Nije mi drago iz principijelnih razloga, ali s druge strane firma ima pravo zastititi se na ovaj nacin (tu je puno legalnog sranja u slucaju nesrece kod kojih kamera kao dodatak VDR-u moze pomoci vlasniku i/ili manageru). No, kad se sve skupa stavi na gomilu; alkohol, duvan, sloboda kretanja, nemogucnost izlaska vani, stres sa smjenama, nerazumijevanje ekipe u officu itd, itd, zakljucio sam da je pametnije skupit tunju i ostaviti se corava posla, nije to za stariji svit:-)

Back