musicstorm1
New member
Kolega koliko sam ja cuo Dynagas svako malo trazi LNG Mastere, a poznato je da oni trenutno najbolje placaju, iako ljudi sto su tamo pricaju kako zna bit oskudica sa spizom, rezervnim djelovima, a problem su i redovite smjene posade. Osim njih Globtik svako malo nudi Shell ili GasLog, iako koliko cujem GasLog bas i ne placa najbolje...Zna se otvorit misto na MOL, K-Line, Steni, Golar-u, Hoegh-u, ali to treba bas pogodit trenutak kada im netko otide sa firme ili kad dobiju neki novi brod u management. Ne znam koliki ti je matrix, ali vecina njih trazi minimum 12 miseci sea servica na LNG brodima, a neke firme ponekad traze cak i 36 miseci. Skoro sam zaboravio Flex LNG(nova firma od Fridriksena) kako su me i oni zvali na intervju, a za njih krca BSM Split. Za sada 4 konvencionalne novogradnje, MEGI pogon, a navodno uskoro i jedan FSRU. Uglavnom s obzirom na broj novogradnji cini se da je trenutno dobra situacija po pitanju zaposlenja na LNG marketu, iako naravno svi traze zadovoljavajuci matrix.