LNG brodovi

Kolega koliko sam ja cuo Dynagas svako malo trazi LNG Mastere, a poznato je da oni trenutno najbolje placaju, iako ljudi sto su tamo pricaju kako zna bit oskudica sa spizom, rezervnim djelovima, a problem su i redovite smjene posade. Osim njih Globtik svako malo nudi Shell ili GasLog, iako koliko cujem GasLog bas i ne placa najbolje...Zna se otvorit misto na MOL, K-Line, Steni, Golar-u, Hoegh-u, ali to treba bas pogodit trenutak kada im netko otide sa firme ili kad dobiju neki novi brod u management. Ne znam koliki ti je matrix, ali vecina njih trazi minimum 12 miseci sea servica na LNG brodima, a neke firme ponekad traze cak i 36 miseci. Skoro sam zaboravio Flex LNG(nova firma od Fridriksena) kako su me i oni zvali na intervju, a za njih krca BSM Split. Za sada 4 konvencionalne novogradnje, MEGI pogon, a navodno uskoro i jedan FSRU. Uglavnom s obzirom na broj novogradnji cini se da je trenutno dobra situacija po pitanju zaposlenja na LNG marketu, iako naravno svi traze zadovoljavajuci matrix.

Ako je coviku dobro na tk al mu neki detalji pocinju ici na k... Neka druga firma ce imat druge detalje, a tamo nece mozda imati prednosti koje ima na tk tako da oprez.

Ako je coviku dobro na tk al mu neki detalji pocinju ici na k... Neka druga firma ce imat druge detalje, a tamo nece mozda imati prednosti koje ima na tk tako da oprez.

Svakako, to je ala kupovina kuce od 500000 eura na kredit, 33 puta promisli prije nego kupis. Odmah u startu odbacujem sve one firme sa kojih ljudi dolaze na TK, u prvom redu Dynagas, Shell, Golar i slicni. Nije na TK lose, daleko od toga, ali evo 9 godina tu, kad bi stavio sve na trend onda bi lagano padao. HR je bio jak department u TK dugi niz godina, ali ovo sto se desava zadnjih pola godine-godinu, ne sluti na dobro, nikako.

A skupio evo taman 12 mjeseci sea time-a, vidjet cemo.. Ajmo kad ce malo up to date uvjeti krenut... :D

Čuj samo mala digresija na ovo, kako sam bio na shellu i tk samo mogu reć da je shell jedna druga dimenzija o kojoj tk može samo sanjat. Trebao bi provat pa vidit ono o čemu ja piÅ¡em. A da nebi pisao o ljudima na tk, većinom naÅ¡ima koji misle da je to top firma. Možda na papiru ali u stvarnosti je to jedna velika laža. I da, ne mjeÅ¡ati tk devedesetih s onim Å¡to je danas.

Dimenzija se odreduje godisnjim ugovorom i koliko moras bit na brodu godisnje
Nicim vise a ni manje

Sent from my internet mobile device

Pozdrav svima, prvo da napisem par rjeci o sebi, dolazim iz Rijeke imam 24 godine i vec 5 godina plovim, bio sam na kargu ali kontenerasu jedan ugovor i onda se vratio na kruzere ( RCL),di sam zadnje 3 godine treci makine,nemam faks i skupljam navigaciju za onaj tecaj..Interesiralo bi me od iskusnijih kolega sta misle o mogucnosti prebacivanja sa kruzera na mozda lng brodove,isao bi kao 4i posto nisam nikada bio na takvome brodu..Kazu mi kolege ovdje da ako zelim probat da je sad vrijeme jer sto duze cekam manje su sanse da cu se prebacitRazmisljam mozda o TK posto imam neke ljude tamo,ali neznam nsita previse pa ako ko moze napisati par rjeci..Lijepi pozdrav !

Čuj samo mala digresija na ovo, kako sam bio na shellu i tk samo mogu reć da je shell jedna druga dimenzija o kojoj tk može samo sanjat. Trebao bi provat pa vidit ono o čemu ja piÅ¡em. A da nebi pisao o ljudima na tk, većinom naÅ¡ima koji misle da je to top firma. Možda na papiru ali u stvarnosti je to jedna velika laža. I da, ne mjeÅ¡ati tk devedesetih s onim Å¡to je danas.

Ako cemo Shell vs TK, to je jasno, service provider ne moze nikad u nekim sferama bit jaci od oil majora tipa Shell, Chevron, BP. Ali i TK nije isti TK crude oil flota i LNG. Na nekim firmama tipa Chevron ulje i LNG isti uvjeti, TK em placa veca em uvjeti generalno na LNG bolji. Evo nakon 9 godina ja bi TK opisao kao komaniju srednjak, ni u cemu najbolji, ima bolji ima i gorih. O LNG brodovima govorim, na TK oil floti nisam nikad bio.

Nego kad ce malo up to date uvjeti?? Ali ovo vise nitko ne cita?

Last edited:
...Razmisljam mozda o TK posto imam neke ljude tamo,ali neznam nsita previse pa ako ko moze napisati par rjeci..Lijepi pozdrav !

Cekaj malo, imas neke ljude na TK, pa sto ti ne mogu oni dat sve informacije sto trebas? Zasto mislis da ce ti ovdje netko dat vise i bolje informacije?

Čuj prvo moraÅ¡ sam sa sobom odlučit Å¡to želiÅ¡ u svojoj karijeri. Imaju minusi i plusevi za LNG isto tako za Cruise. Ako želiÅ¡ bit donekle normalan, tj osijećat se normalno di ima viÅ¡e svita onda je sigurno bolje ostat tamo di si sada. Virujem kako ćeÅ¡ i tamo moć napredovat i doesgnut seniorske pozicije pa će vjerojatno i plaća, zbog koje najvjerojatnije momentalno želiÅ¡ minjat smjer karijere, doć na svoje. Ako se želiÅ¡ probacit na LNG onda ti je sad momenat jer si joÅ¡ junior i neće ti se bit teÅ¡ko vratit rank nazad. Iako se dosta teÅ¡ko pribacit jer svi traže neko iskustvo na vrsti tankera pa to može bit mali problem.

istina da,nekad i sebe ulovim u razmisljanju kako mozda moram dat mozda jos sansu,ali ne izgleda mi kako firma ide napred jer stvarno pocinju radit neke glupe stvari,placa je jos ok ali jednostvano psihijatrija oko glupih stvari,nema ono pusti me da odradim svoje i idem spat..svakako hvala na odgovru ! :)

Pa zar ne postoje ovdje na forumu platne liste od skoro svih LNG companija? Mislim da se malo toga promijenilo zadnje 2-3 godine, a pogotovo seniorske pozicije. Kako je Flex LNG nova firma moguce da uvjeti nisu navedeni, ali meni je BSM nudio oko 20,766 USD, ugovor 3on/off. Takoder su mi rekli da je placa C/O 16,020 USD. Tada jos nisu pricali o osiguranju, pension fondu i sl.

Mislim da je na Dynagas placa Mastera oko 11,400 USD permanent, a C/O i 2/E su na oko 9,300 USD, ugovori 3on/off. Mislim da imaju i re-joining bonus.

Ukoliko se sto nije promijenilo mislim da je LNG Master najlosije placen na Cardiff Gas, kako sam cuo da je misecna placa oko 14,700 Eura, a nema nikakvog osiguranja niti mirovinskog fonda.

Ako cemo Shell vs TK, to je jasno, service provider ne moze nikad u nekim sferama bit jaci od oil majora tipa Shell, Chevron, BP. Ali i TK nije isti TK crude oil flota i LNG. Na nekim firmama tipa Chevron ulje i LNG isti uvjeti, TK em placa veca em uvjeti generalno na LNG bolji. Evo nakon 9 godina ja bi TK opisao kao komaniju srednjak, ni u cemu najbolji, ima bolji ima i gorih. O LNG brodovima govorim, na TK oil floti nisam nikad bio.

Nego kad ce malo up to date uvjeti?? Ali ovo vise nitko ne cita?

Place od Cardiffa su po ranku oko 100€ vece nego na Golar lng/c fleet, osim carga koji ima oko 300€ vise.
Treba zaracunat rejoining i jos 3-4 bonusa..
Flex je meni placu nudio u €, prosle godine, i nikakve benefite. Plus ne znam koje su nacionalnosti casnici. Neda mi se ponovo uljetat u boliwood movie...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

2-3 godine je prilicno vremena... Kako stoji Azalea i MOL? Azalea NLNG me ne zanima bas. Tamo u zadnjoj tablici su neke cudne place, previsoke. Netko je rekao da se radi o placama za njihov FSRU koji ce na kraju izgleda u Tursku..

Flex je meni placu nudio u €, prosle godine, i nikakve benefite. Plus ne znam koje su nacionalnosti casnici. Neda mi se ponovo uljetat u boliwood movie...

Za sada Poljaci, Rusi, Rumunji i par nasih. Psihijatara iz bollwood-a nema jos.

3-3 rotacija, 4/E cca 6450$ na brodu, 3/E cca 7300$. Kompanija se vodi pod Frontline-om.

Evo methane spirit do nas bacio ankoru, nazvo da vidim kakva je situacija.
Eno igraju kriket i jedu biryani...
Nas kapetan.

Last edited:
Slazem se da je bolje izbjec radit sa nekim nacijama o kojima se toliko puno prica, ali moram priznat da se meni prava Indijska spiza malo prilagodena europljanima ili amaerikancima u dobrih Indijskim restoranima po svitu i te kako svidila. Volim malo pikantniju spizu, tako da mi ta njihova spiza ponekad bas odgovara.
Ne znam da li ko naviga sa Grcima jel bi se i o njima kako cujem od kolega dale napisat storije...Bija sam u Charteru od Grka i moram priznat da mi je to do sad od razno raznih Chartera daleko najgore iskuvstvo.

Evo methane spirit do nas bacio ankoru, nazvo da vidim kakva je situacija.
Eno igraju kriket i jedu biryani...
Nas kapetan.

TeÅ¡ko je na taj način suditi. Ja ne volim ta generaliziranja. Npr.bio sam s Grcima, Å¡to na brodu , Å¡to s ljudima iz chartera ili officea, i ne mogu reći ama baÅ¡ niÅ¡ta loÅ¡e, dapače. Kao Å¡to netko ne može Hrvate suditi po meni, ali ne mogu ni ja po pojedincima s kojima sam bio. Mogu reć da su meni bili Englezi pojedinačno najantipatičniji, ali to su pojedinci.

Edvin ovo si dobro napisao, nemoze se nista generalizirat, pojedinacno svuda ima svakakvih. otac mi bio s grcima i znam jednog covjeka sto je godinama plovio s grcima, bio vecinom sam s njima, a de je njemu bilo fenomenalno, od spize do posla, lezernosti, cuge na brodu i sve ostalo. I meni englezi antipaticni, u nekim stvarima gori od indijaca, a generalno najgori belgijanci sto sam vidio.

Back