LNG brodovi

Pitanje za ekipu sa Shell-a...

Konkretno me zanima koliko se ceka, tj. kako ide postupak za promociju??

Tipa iz 3rd Engineer u Gas Engineer ili u 2nd Engineer?

Tnx.

Sent from my P027 using Tapatalk

Pitanje za ekipu sa Shell-a...

Konkretno me zanima koliko se ceka, tj. kako ide postupak za promociju??

Tipa iz 3rd Engineer u Gas Engineer ili u 2nd Engineer?

Tnx.

Na Shella je promotion nakon 3E malo drugaciji nego li na drugim kompanijama. Ako ides za 2E/Cargo eng. onda ti triba 24 miseca navigacije u ranku 3E.
A ako ides za Gas Eng. onda ti triba puno manje,u promotion matrixu pise samo 2 ugovora sto mi je malo cudno. Uglavnom nema bas puno promotiona za Gas eng. nego se triba cekati ova duza varijanta za 2E/Cargo eng. Nisam dugo na kompaniji pa prenosim samo sto sam cuja od drugih.

Isto je 4 godine cekanja(najmanje), malo previse za avancamenat.

Ako san dobro skuzija.

Fala Doture na inf. 👍

Isto je 4 godine cekanja(najmanje), malo previse za avancamenat.

Ako san dobro skuzija.

Fala Doture na inf. 👍

Zaboravija sam napisati da uzimaju u obzir prijasnje iskustvo ako si bija na slicnom brodu. Ja sam novi na firmi pa bi bilo dobro da i neko drugi sa vise iskustva napise par rici.

Last edited:
Pitanje za one koji su na FSRU-a

Kod zadnjih generacija FSRU brodova,kad je brod u regas operaciji,koji medij najcesce koristite tokom regasa,sea water,steam,propane ili kombinirano? Pretpostavljam da je "steam" skupa opcija pa se jako malo korisiti. Hvala unaprid.

Pitanje za one koji su na FSRU-a

Kod zadnjih generacija FSRU brodova,kad je brod u regas operaciji,koji medij najcesce koristite tokom regasa,sea water,steam,propane ili kombinirano? Pretpostavljam da je "steam" skupa opcija pa se jako malo korisiti. Hvala unaprid.

Na Fsru di sam ja, sea water&propane.

Kolega imali kakvi odgovor od tebe s updatom?
Nacuo sam da je gaslog ponudio nasima bolje uvjete od grka i ukrajinaca/rusa.
Bilo bi lijepo da se i to "rascisti" i stavi na vidjelo.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nacuo sam da je gaslog ponudio nasima bolje uvjete od grka i ukrajinaca/rusa.
Bilo bi lijepo da se i to "rascisti" i stavi na vidjelo.

Bit ce "suka blet" od rusa i ukrajinaca ako je istina 😂
Nevirujem da cemo imati vise od grka.

Zaspala tema a LNG kompanija di ja nasih sve vise... Evo TK trazi seniora i juniora, sljedece godine 5 novogradnji, treba to popunit. No u zadnje vrijeme imaju jedan veliki problem, recruitment procedure se promijenile drasticno, npr. ljudi sa drugih firmi u rotaciji 3:3 ne stignu proc u ova 3 mjeseca sto su doma proceduru zaposljavanja na TK.. sramota i palac dolje za TK u tom pogledu

Zna li tko up to date placu zapovjednika na MOL-a?

Last edited:
Zaspala tema a LNG kompanija di ja nasih sve vise... Evo TK trazi seniora i juniora, sljedece godine 5 novogradnji, treba to popunit. No u zadnje vrijeme imaju jedan veliki problem, recruitment procedure se promijenile drasticno, npr. ljudi sa drugih firmi u rotaciji 3:3 ne stignu proc u ova 3 mjeseca sto su doma proceduru zaposljavanja na TK.. sramota i palac dolje za TK u tom pogledu

Zna li tko up to date placu zapovjednika na MOL-a?
Istina Tommy.
Cetiri kruga postoje prije zaposljavanja.
Problem za juniore je 3-2 ugovor a €€ je ista ili 100€ veca nego kod drugih firmi koje nude 3-3. Avancat se nece sigurno u 2-3 ugovora (osim ako nisi Bog navigacije/strojarstva) a ja to nisam.
Sto se tice pisanja odje, rado bi, al ocito sam uz tebe i jos jednog kolegu jedini voljan stavit na papir informacije. Pa se postavlja pitanje zasto bi?

Last edited:
Sto je toliko "crno" na TK-a kad oce nase opet?

Treba im ljudi generalno, treba novogradnje popunit i a da ne govorim o matrixu kojeg danas iole ozbiljniji cherterer trazi, min 2 godine sea time kombinirano za Master/CO i CE/1AE.

Jedan 1AE je 5 mjeseci prolazio recruitment dok se nije ukrcao. Jedan C/O koje znam u 2 mjeseca je jedva prve testove prosao, i odustao zasad, otisao na staru firmu, tako da blago rečeno katastrofa Å¡to su napravili za nove ljude koji dolaze, kupus. I za nas koji smo tamo uveli svako 5 godina Command Assessement, ala Shell sto je uveo kad je OSG-ev brod imao collision u Mallaci, za Mastera i C/O je mandatory.

Master je trenutno na 8700 eura, kapo malo manje, prvi oko 7100-7200. Za juniore sam pogubio brojke, odkad su ove godine poceli dizati placu individualno po ranku, nekim rankovima je isla placa gore, nekima nije, isto tako razlicito u %.

Ja sam neki dan dobija ovaj dole mail, ali sam se zahvalija kako imam posal. Trazili su Mastera sa najmanje 24 mjeseca sea servica na LNG brodima. Poslali su mi da je ovo prvi dio recruitment procesa. Predpostavljam da je nakon toga SETS test, intervju u Glasgow-u ili preko skypa, iako je ovo neka vrsta intervjua.

Congratulations! You have been invited to video interview for the position of Master . Please note your deadline for completing the video interview is Thursday 09th November 2017 - 23:59 (Timezone - London, Dublin, Lisbon).

Before you start the interview process please carefully read and follow the instructions below.

WANT TO USE YOUR MOBILE DEVICE?

For iPhone and iPad users, download the App from the App Store by clicking on the link below:

https://itunes.apple.com/gb/app/needle-recorder/id883143534?mt=8

For Android users, download the App from the Play Store by clicking on the link below:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.theneedleonline

LOGGING IN WITH THE APP

After you download the App, launch the app and cut and paste the following unique code into the Login page. Then follow the onscreen instructions:

live_9a7caa25c0a4496bd99

WANT TO USE YOUR LAPTOP?

1. Make sure you have closed down all other applications that are using your webcam like Skype, Facetime etc.
2. Please use a private Wi-Fi / Broadband connection. DO NOT USE a work WI-FI / Broadband connection or 3G to avoid adverse results.
3. We recommend that you use either Internet Explorer or Google Chrome browsers for your video interview

Now click on the link below and you will be taken to a login page. If you have used The Needle before, just enter your e-mail and password then progress through the video interview process. If you’re using The Needle for the first time, just enter a memorable password before continuing. It’s that simple!

https://goo.gl/wUDUJT

You’re good to go on the device of your choice now. Good luck!

Kind Regards

jenna hardie

Apsolutna katastrofa, definitivno poslije ovoga intervju plus za Master-a je obavezan Command Assessment na simulatoru, 3 dana tecaj prije nego uleti na firmu. Dok je bila Marine HR zenska dugo godina ajde neka manje vise jednostavna procedura, ali otisla ona i sad za Marine HR glavu je tip, ex zapvjednik Britanac, BP Å¡kola, okrenulo se sve naopačke. Samo neka traže, već sad imaju priličnih problema za smjene, a 2018/2019 sa ovim sistemom kakvav su započeli imat ce ih i puno viÅ¡e.

Toliko da sam nakon 9 godina tu poceo razmiÅ¡ljat polako kamo poć dalje. Ne pada mi puno firmi na pamet kamo je bolje nego TK, evo otvoren za prijedloge i argumente...

O tome koliko je dobro u vas na oil floti osvjedočia sam se kad mi je na NMM jedan indijac 3rd eng Å¡taje doÅ¡a od TK reka da mu je ode milina radit spram TK. Radi sam s par protjeranih s BPa malo je reč da su oprani mozgovi. Probaj na chevrona neko s tvojim backgroundom bi tamo triba upast bez greÅ¡ke. Clyde marine stalno traži mastere za LNG pa provjeri o kome se radi znam da je NMM ima potražnju za masterima za Nigeria LNG ali kakvi su uvijeti bili ne sičam se.

Apsolutna katastrofa, definitivno poslije ovoga intervju plus za Master-a je obavezan Command Assessment na simulatoru, 3 dana tecaj prije nego uleti na firmu. Dok je bila Marine HR zenska dugo godina ajde neka manje vise jednostavna procedura, ali otisla ona i sad za Marine HR glavu je tip, ex zapvjednik Britanac, BP Å¡kola, okrenulo se sve naopačke. Samo neka traže, već sad imaju priličnih problema za smjene, a 2018/2019 sa ovim sistemom kakvav su započeli imat ce ih i puno viÅ¡e.

Toliko da sam nakon 9 godina tu poceo razmiÅ¡ljat polako kamo poć dalje. Ne pada mi puno firmi na pamet kamo je bolje nego TK, evo otvoren za prijedloge i argumente...

Ovaj mail ti je automatik reply na aplikaciju koja zadovoljava njihovo trazeno lng exp.
Nakon toga ide psihotest 6 ili 8 brzinskih pitanja, pa ako se to prodje ide drugi krug marlins test, pa treci krug behavioral assesment pa cetvrti krug- intervju preko skypa.
Onda recu bravo - evo ugovor. U kojem stoji u € ista placa koju imam samo umjesto 3-3 davaju 3-2 i zele asap odgovor kad sam spreman za ljecnicki i brod.
Eto, to je to ukratko.

Back