kako to pametniji rade?????

... Filipinci nema bolje posade ...

Frankie,

Ne znam da li si radio s njima u takvoj situaciji kada su neki od njih iznad tebe po brodskoj hijerarhiji? Npr. da imaš pored njihove posade još filipa kapa, ćifa kuverte i ne daj Bože - zapovjednika . Treba ih doživjeti u takvoj situaciji, kada se malo 'o-sokole', pa da vidiš koliko je to podnošljivo! (Čak i u slučaju kada se u kombinaciji nađe neki naš beskičmenjak).

Sjećaš li se onog što sam ti pokazao jednom?

Last edited:
a sta da kazen,moj back to back mi ide spustit tako da pita skupa sa nasin barbon iz druge smjene poljaka moga sekonda da in potpise da san ja sjeba makinju(poljak dosa 10 dana prije radi frke sa vizom),ovi ih odjebe pa ima problema dok ja nisan dosa,dizalicu ostavin full u redu,oni prvi dan zovu servis iz kine i 5 dana kinezi nista ne naprave,dizalica ne radi misec dana,dojden ja i prvi dan dizalica opet radi,posaljen na firmu,niko ne cita,svi na godisnji i sad me taj idiot opet dolazi minjat,jedino sta mi je ostalo je da mu napravin ch over na engleskome pa neka se muci i jebat sve po spisku onome ko ga je posla nesposobnu i pokvarenu budalu

... (komad gume i probij buzu manju od i/d cijevi goriva) ...

Maninjorgo, sve je to nezgodno..,

Evo npr. ja sam toliko puta planirao da dam vježbu svom ćiif enđineru, ono da trči malo gore-dolje! Ali majku mu hebem kokošarsku nemoš ništa, jer mi je prvi makinje naš. Naši prvi se takmiče koji će se više dopasti filipinskom kokošaru. A on im kao nagradu poslije u evaluation reportu daje maksimalnu ocjenu "underaverage". I što mu možeš? Ako bih mu štogod 'ađustao' za vježbu on bi poslao našeg prvog da trči gore-dolje..,

A npr. Alex prvi iz Rusije, bili smo skupa prije nekoliko godina... Nema brale, ne hebe kokošare neanci 1 posto! Pa da vidiš kako se trči gore-dolje, a trči najprije onaj tko je u gvardiji, a ako taj ne zna onda zove supreme kokošara, a ne Alexa. Filipi sami su stručni toliko, evo npr. razdesi im onaj damper za zrak na burneru kaldaje tako da povećaš gap u poziciji palenja i pođi vani izist i popit.., neće uspjeti upaliti kaldaju za 15 dana, nebojse! A kamoli da će znati "il perche" ako kompresor od gambuže potegne malo zraka na šupernicu.., (ako se ubode đe treba).

Ostaje ti jedino - trpi i ne vraćaj se tu!

:udriglavom

Last edited:
Probajte navigat na Tankerskoj plovidbi.
Vecina oficirskog kadra je zbog tog i otisla na strance. :o

... nama niko i ni??ta ne valja, osim nas samih... sliku svoju ljubim.

Evo da osporim ovo ??to ka?že zrile,

Ja npr. volim i imam vrlo dobro mi??ljenje o talijanima. Mnogi se ovdje na forumu ?žale na njih, no ja bih s njima potpisao do?životno navegat. Ovo u prvom redu mislim o njima kao ljudima, a mislim da su i kao pomorci dobri. Posebno siciliani! No, meni u principu nije va?žno tko je tko, dok me ne počne zajebavati na bilo koji način.

Od na??ih kompanija bio sam jedino na ? ibenskoj par godina i nemam zamjerke jer je tada prevladavala dobra radna atmosfera i stalne zahebancije. No, to su bila druga vremena kada se u portima stajalo po deset dana ili vi??e. Nema toga danas! Tada se moralo ići doma s broda, a htio bi ostati jo?? koji mjesec na brodu, odnosno odmoru!

? to se tiče filipa oni funkcioniraju kao pleme, i ra??irili su se po brodima kao epidemija. Nas filipi ne cijene, nego su ljubomorni na nas. A trebate ih vidjeti kako se odnose npr. prema indone?žanima, kinezima - zamalo rasistički. Posebno mrze kineze jer ih je strah da bi se kinezi ra??irili po brodovima i ugrozili njih filipe..,

mi...

mi...

a sta da recen sta vec nije receno? ima sam priliku navigavat sa full nasin posadama ka asistent i cetvrti...islo je do toga da moj prvi put na brodu moj dicni prvi makine me nije moga u stampu od prve i jeba me sest miseci, prva tri sam mu muca i slusa a druga tri smo bili na noze tako rec!!! o klanovima na brodu necu ni pricat, od podmetanja,lazi,podjebavanja. bila je situacija da san ima full nasu posadu sest miseci zakon, odlicna ekipa,svi ka braca dok se nije prominia cif..koji je zivot i rad u makini napravia paklon..jer se njemu diga na krivu stranu...
I evo sada na gearbulka cetri godine, sad vec prvi ja,filipi, sta god o njima govorili mi mbili odlicni, sloga i strucnost u makini, ima san kapa filipinca, minja se sa prvin filipincen..o njima sve najbolje, gust mi je radit s njima...cetri godine se ja nisan naidia na nikoga od njih...a s nasima...svaki dan nebrojeno puta...

Potvrdjujen, ono sto ces dozivit na brodima sa potpuno hrvatskom posadom to neces dozivit nigdi.Ili ces se iskrcat ili ces ga nokautirat pa ces se opet iskrcat, jer jedno je kad te netko prci u vezi posla a drugo je kad te nadredjeni vridja kao osobu i misli da to moze jer je ozgor tebe, pa onda takve docekaju doma iza kantuna.:uzdravlje

Back