kako to pametniji rade?????

ajmo jedno po jedno
@franc
da koliko bi ti da? nista!! a ko bi te trpija??? ....a pravi more i skoro duplo sa bonuson....

Dobro je zadovoljan sam kad vidim da bi dobija koliko i pravi.Nista meni,a njemu duplo od nista.Radje cu se ja onda drzat ladovine nego rada. Dobro se zivi i od ladovine mogu ti rec. Uspjeva mi vec godinama

Ja sve potpisujem sta ste napisali.

E sad kod mene uvik isto,straj me supaka koji govore i rade iza leda,ja nikome ne pokusavam napravit zlo pa sam osjetljiv na to,jedino me to muci u ovom poslu a to su LJUDI.

Takvih strahova nema ovdje,di sam ja,jer ima na 70 brodova samo 7 hrvata,dakle 0,10 po brodu.Osječam se jako opu??teno ovdje,vi??e manje normalni ljudi.Isti kao i ja

Mi smo nacija poznata po onoj "Dabogda susidu krepala krava", a o ljubomori, zavisti, jalu...da i ne pričam.Mali je postotak Hrvata koje ne krase ove osobine...rugamo se Hercegovcima, a taj isti Hercegovac kad uspije, jo?? dovede 10 svojih rodijaka i zaposli, i zna ko mu je rodijak u 4 kolinu, a mi nismo u dobre ni sa bliskim rođacima, od strica, tetke...jer jebemu mater, kako to kod nas ide, uvik uskoči neka ostav??tina od didova, pa se godinama vučemo po sudu...
Sve u svemu, ja sam odavno zaključila da smo mi mali i jadni, iskompleksirani narod, sa čudnim mentalnim sklopovima u glavi...

Ovo potpisujen od prvog do zadnjeg slova...

Mi smo nacija poznata po onoj "Dabogda susidu krepala krava", a o ljubomori, zavisti, jalu...da i ne pričam.Mali je postotak Hrvata koje ne krase ove osobine...rugamo se Hercegovcima, a taj isti Hercegovac kad uspije, jo?? dovede 10 svojih rodijaka i zaposli, i zna ko mu je rodijak u 4 kolinu, a mi nismo u dobre ni sa bliskim rođacima, od strica, tetke...jer jebemu mater, kako to kod nas ide, uvik uskoči neka ostav??tina od didova, pa se godinama vučemo po sudu...
Sve u svemu, ja sam odavno zaključila da smo mi mali i jadni, iskompleksirani narod, sa čudnim mentalnim sklopovima u glavi...

Ako pogledas po forumu ja sam odavno napisoa da smo sami sebi najgori neprijatelji i da smo dobi kad nas je dva na brodu a cim nas je vise odma se svade radaju.

Namjerno sam qoute-a ovi Zrilin post jer se s njim slazem od a do z

Mi smo kao individualni dobri zaposlenici ali kao kolektiv katastrofa. Hrvatski jal ili na?? mentalitet nije bitno kako se zove ali stoji činjenica da ćemo uvijek prije zajebat svoje rođake ili narodnjake nego im pomoći.
A ??to se Hercegovaca tiče oni su naučili lekciju u bosni sa Turcima . Zajedno su jači i to ih jo?? danas dr?ži.

A sta da kazem nego samo da se slozim skoro sa svim sta pise u ovoj temi. Stvarno smo zalosni i jadni narod.

Mogu evo i ja ispricat jednu situaciju koja se meni desila.

Radija sam u jednoj marini i ima sam kretena za ??efa luke.
Smjena mi je bila uvik od podne svaki dan i jedan dan je ??ef reka kako su neki korpomorti pokidani leze na dnu u marini i kako bi ih tribalo vezat.
I ja se lud i mlad ponudin da cu ja to sredit i jedno jutro prije svoje smjene krenem ja ronit i vadit konope i vezivat ih i zavrsim ja tako oko neke 11 ure i recem sefu da se idem poc oprat i rucat i da dolazim cim prije. kako mi je smjena pocimala u podne zakasnija sam mozda 10-15 min a meni ce sef da ako sljedeci put budem kasnija da se spakujem i da iden doma. WTF pa sad ti budi pametan...:udriglavom bija sam zbunjen nisan mu na to nista odgovorija jer me totalno izblesira nisan moga virovat sta cujem.

dobro je! kad si se zalija, uvest ce propuh u protokol. aj sad da opizdimo pralelu; hrvati - azijati! ja kazen; posada - filipi discipliniraniji i vridniji, junior oficiri - kako koji, ima i tamo solidnih , da se ne zavaravamo: elektricari - za kurac, nasi jaci sto puti, senior oficiri - nasi uglavnom puno bolji. njih jebe kad je stani pani i triba odlucit na - zap!! reka bi da iako imaju dobre uvjete (simulatori, etc.) ,edukacija in nije jaca strana, oni su ja kazen vise utrenirani nego skolovani. sta se sloge i utiravanja kajli tice, nismo in do kolina. triba bit stvarno govnar na kvadrat da bi oni svome okrenili ledja. ostali azijati - lose, vrlo lose, osim burmanaca koji su rame uz rame filipima, ali dosta mirniji i manji becari. aj sad, da cujemo i pocujemo, vase misljenje i iskustva.

Znaci nazad na temu.Aj dobro.Filipinci nema bolje posade.Poslusni,dobri,solidarni i ugodni za radit. Nikad ne proturjece sto je kod zapovjednog kadra mana bar po mom misljenju. Uvik mi je bija najveci gust sa njima. Bija sam godinama samo sa njima dok se nisam poceja muvat okolo i minjat firme svakih par miseci.
Burmanci generalno odlicni radnici ali ustraseni do zla Boga ili sam ja bas naletija na ekipu od kojih je od 5 ljudi 3 mucalo kad bi razgovarali sa mnom. Ni s njima nikakav problem. Sta mi je ostalo u sjecanju je da su mi jednom poslali ogrlicu od zada na kucnu adresu nakon sta sam isa ca.

ovo gore navedeno za filipe sve stoji...a nasi... a ca rec...ima zaista fajn dobrih judi okolo isto ka i lopina i bandita..svugdi se provlaci ista storija, manjka tog zajednistva i cuvanja skine, dapace nazalost, skina prva nastrada sa nasima...
meni je osobno lakse radit kad nas je manje na brodu a vise stranaca, neznan,mozda je stvar va jezicnoj barijeri pa si samim tim malo distanciran..

(kao primjer cu navest komentar jednog mog kolege na brodu, prekcera je covik reka da se ekipa iz UPH bori samo za svoje dupe i da zato nece platit clanarinu a kao gost je saki dan na forumu)

ima jos jedna stvar, ca san osjetija na brodu vise puta, ja to zoven primitivizmom vise kategorije, a to je taj regionalizam koji zna stat na put normalnoj atmosferi....neman nista protiv pozitivnog lokal patriotizma ali kod nas se to zna izvrnut u debilanu...ka i sve na kraju kod nas doma...

ali protiv ljudske gluposti se covik ne more borit...ona je nepobjediva i konstantna...jedina prava sila va svemiru ka rusi se pred sobon...

pozdrav

E, ja san već napisa ??ta san ima vezano za temu. Jo?? da samo dodan, meni vi??e nije bitno s kojom nacijom radim, sve dok je komunikacija ok i dok se posal odrađuje po pe-esu. Osim na??ih, koji su me u 50% slučajeva razočarali ko ljudi, evo nisu ni nordijici ni??ta bolji, već 3 godine se minjan sa istin norveđinon i gledan kako prekinit taj začarani krug jer u dva miseca ??ta buden doma, rođak uzgaja blitvu na Fejsu, i tamo u AMOS-u reportira da su poslovi učinjeni, ima kapa Rusa kojega san tija nokautirat iz istog tog razloga prije misec dana, ali san se suzdr?ža zbog familje.
Strikane, ima bit da je u meni problem, jel tako... :confused:

pa nije ovo netjace modra lasta - i ono: lastane poljubila san se sa mladicon, jesan li noseca??? u tome je susta - znat zastitit svoju guzicu, a opet nikome nabit cavlinu ako nije zamirita. ja san ka prvi istira kapa engleza iz makinje par puti, a onda je ukakija i isa on doma. engleska firma , englez inspektor. ako ces igrat, triba igrat, a ne ka pizda odma u jaja , pa karta doma - nizerazredni vratnik.zato ja govorin da skola ulice puno pomaze u ovome poslu i u principu mi odlikasi uvik fulaju, ko prije ko posli. ti je imas... razbudi mastu!

eee,pametno, narocito kontra norvedjina. ali... da se. i ja san uspija dokazat norvedjinu koje je pizdarije cinija (bija mi sef), pa kad je izaslo na vidjelo.... uz pomoc jos jednoga mu patriote, izletija posli 20 godina na kgjs

Ma dobro, iman ja njega ??ta se toga tiče u ?žepu (wildenica na pajolima i manige) a ovi se u firmi kunu u neki MARPOL compliance, ali ako krenen odma po kolinima zna?? i sam koja će to frka ispast u Bergenu...
To mi radi već par ugovora pa onda mi ostavi Bilge tank pun ulja pa se ja jeben sa OWS-on i filterima... A moj potpis je u ORB, a ja jako volin svoj brevet... :cool:

Ma dobro, iman ja njega ??ta se toga tiče u ?žepu (wildenica na pajolima i manige) a ovi se u firmi kunu u neki MARPOL compliance, ali ako krenen odma po kolinima zna?? i sam koja će to frka ispast u Bergenu...
To mi radi već par ugovora pa onda mi ostavi Bilge tank pun ulja pa se ja jeben sa OWS-on i filterima... A moj potpis je u ORB, a ja jako volin svoj brevet... :cool:
pazi netjace! nemas onda njega u zepu, nego kapa. zna se ko potpisuje log book na dnu iko ce prvi u bajbuk ako se sta dogodi. ako prvi vuce wildenice po makinji i kapo to gleda ka pizda u sarene mudante... koga onda za jaja drzis?? btw, zva me nekidan remi (bivsi sef tankera sks) da bi isa doma a da bi ovi tili da se lesi vrati kuci i promini ga, sta se dogodit nece. nikad se ne vracan na misto zlocina.ako su se stvarno rusi izjednacili... a kojega boga cekas?? je da tu mozes stat do penzije ako ne ucines major sranje..ali sta??

... (wildenica na pajolima i manige) a ovi se u firmi kunu u neki MARPOL compliance, ..

Imas ti sebe u zepu,a ako to vec radite onda ima pametnijih nacina od toga.Zahtjeva 2 minute da se sve postavi i da se vrati u normalu u slucaju zipe.

Zove ovi iz Norveske ponovo za kvarat ure i govori mu na prvu da "ne voli aroganciju kod nasih ljudi".

ja bas mislim suprotno, oni VOLE aroganciju kod nasih ljudi, cvrst stav sa dobrim knowledge backgroundom...

ono sta nas upropasti su mlatimudani medju nama koji bi polizali svaku guzu koja nije hrvatska...takvi beskicmenjaci redovito spletkare i bave se svacim osim onim za sta su placeni

poslovicno najtezi za navigat, englezi, su me najbolje prihvatili kad sam na prvi balun pokaza sta znam, koliko mogu napravit i kako se nedam zajebavat...

nije tajna i mali misevi znaju da su 3 hrvata kriticna masa i da puno lajemo kad nas je puno

Nisan mislija ni??ta pisat na ovu temu ,ali kako se ono ka?že nije mi da vrag mira.

Ja san mi??ljenja da svaka nacija ima tih pizda od ljudi. U nas čak i manje nego kod drugih i nije toliko problem u njima jer oni rade svoj posao.
Veći je problem kad normalan čovik ne pomogne i neučini. To je za mene veča ??teta nego kad se pizda od čovika pona??a ka pizda ka ??ta i je.
I stoga mi se čini da večina primjera koja je u ovoj temi navedena se odnosi na te normalne ljudi koji iz vlastite malodu??nosti nisu tili pomoč a u biti nespadaju u one pizde od ljudi.

Ima jo?? jedna stvar po čemu smo mi hrvati poznati i koja se mo?žda brka u ovo podvaljivanje. Ba?? je jedan barba talijan o tome pričao tako da je ovo mi??ljenje jednog stranca.
Eto na ovog MSC-a di san ja tri nacije su u večini Talijani ,Hrvati i Crnogorci.
I poznato je da crnogorci pokrivaju svoje neznalice i neradnike kaoko god mogu i veoma rijetko će ih iskrcat.
Talijani nepokrivaju svoje osim ako nisu u kakvoj rodbinskoj vezi ili ako nisu iz istog mista, a to se ode ipak zna dogodit.
A za hrvate se zna da nikad neće pokrivat svog čovika. Znači ako ovi zajebaje ili neradi veoma brzo će odletit.

P.S. Jednom mi je jedan no??tromo rekao ovo: Za mene postoje samo dvije nacije. Ljudi i bul??it ljudi.

Zasto bi on meni sutra uzea posal

Zasto bi on meni sutra uzea posal

To dodje na to bio sam u situaciji da je osoba unaprijedjena iz razloga sta nije imala brevet mastera da ne bi dosa neki koji ima jer bi taj sutra uzea posal meni. To sam dozivia i eto to su nasi ljudi. Prosle godine sam preporucio jednog momka u firmi na annual meetingu za unaprijedjenje i eto sad je covik dobia sansu, dok je meni trebala teska preporuka dvoje Nijemaca da me uopce uzmu u razmatranje dok nas mi je u karakteristike bia stavio nema sanse u 15 dana sta smo bili skupa dok poljak mi napise unaprijedjenje sta je prije moguce. Eto toliko o nasima trenutno je jos jedan sa mnom na brodu i mogu rec da nam je na brodu idila.
Dokle god ne pocmemo uskakat jedan drugome i hvaliti se da nismo obukli trlis tesko cemo na zelenu granu

Back