Pozdrav ljudi , Rijeka done...
Prvo što moram reći je da s Frenkijem u auto
više ne sjedam. Ima Boga , da ga nema stavio bi ga za nautičara umjesto strojara pa bi bilo sranja. Umal ne izginih 3 puta dok se ovi blesavo smije i psuje sve po spisku
E pa evo i kakva je situacija u Rijeci...
Alpex - ne krca struju uopće....
Zorović - recruting manager se oduševio kad sam mu reka da sam doša iz Split , vrlo profi , puno infa.. slaba potražnja ali moglo bi se nešto i u ušuljat...
DGS - dobar manager , profi , moglo bi bit nešto ali tek iz 3 mjeseca...
Lošinjska - uopće ne primaju asistente struje
Columbia - krcaju samo na 2 broda , imaju 2 asistenta koji će to ostati prema njima do 3.mj 2012 te
VShip - ''Doša si iz Splita u kurac ??''

Slaba potražnja , aplikacija ovo ono...
Suisse Atlq. - ''Ispuni , javim ti se''...
CMA CGM - nikakva potražnja za asistentima...
Uljanik - direkt slabo , ima ovo ono ... preko Zorovića - gužva za popizdit kako kažu...
Acomarin - krcaju na plinaše , za to nemam brevet
CBMaritime - jako , jako , jako neprofesionalno.. nemaju čak ni aplikaciju svoju...

ništa
I onda odlazim u nekoga Boga u selo pored Rijeke , našli broj u oglasniku. Najneuredniji dnevni boravak koji sam vidio u životu

je ujedno i ured... ispred nas žena čeka za posao čistačice u Švedskoj , iza nas lik za kredit , iza njega lik za radit na platformu... sve sređuje ovi...
Pola ure najveće seračine koju sam vidio u životu. Daj 200 kn , poštanskom uputnicom

i nema problema.. oćeš stendu drilling , oćeš kruzer , oćeš ovo ono... 2000€ plaća ka asistentu
Ali treba čekati do 15.1 jer je sad krug ispunjen... vidim da je to seri seri hard core i nudim mu 4000€ ili 2 te plaće

da me stavi u prvi krug , lik ne zna šta će.. skeniram najjaču vizitku koju sam vidio u životu i uputnicu tijekom dana...
Nakon toga UTA , ili ti ga famozni kapetan Stiv. Lik kožna jakna , optiruana kosa..

oduševio sam se... dok je nama kolega upisivao podatke ovi je 4 puta nazvao žensku u neku firmu da mu uvali nekoga od kandidata

Lik u kafiću do na pitanje di je agencija UTA odgovara s ''jesi doša da paltiš ili maltiš''

Sve otvoreno i s moje i s njegove strane , rečeno u kojoj sam situaciji i da ne mogu ja platit neke pare.. dogovor koji je predložio je ok pa ćemo vidit oće bit šta od toga... nema asistenturu ali more nešto drugo da se piše ka asistentura....
Agemar - ništa
Do Trsta ćemo teško , morat ću se oslonit na skype.. zadržali smo se dulje od planiranog i jedva smo skupili za kartu nazad ( 300 kuna jedan smjer , 306 povratna

) i to do Trogira pa upilali vozača da nas baci do Splita.. kad smo došli do Splita lik traži lovu...

nakon čega je reka da su svi pomorci smradovi i da lovu ne damo ljudima koji zbilja rade
Uglavnom , mislim da se isplatilo jer ipak kad dođeš iz Splita ljudi vide da ti je do posla a ne do avanturica i da se boriš za to.. A sad ako ništa kad zovem mogu reć ''Bilić je, kako ste''
Ništa , nastavljam dalje , zvat , slat , pilat ... valjda će bit štogod