Kadetura 2 godine

Slipi Putniče.., ne bih se u cijelosti složija s ovom vaÅ¡om izjavom.

Å ta se tiče logike valja prije razmotriti premise, pa onda donijeti sud ima li smisla ili nema.

Eo, npr. ja bija asistent na Å ibenskoj i ima plaću 98 dolara. Tražija da me stave na kuvertu ponekad za čistiti Å¡tive i lashing kontejnera i da mi dadu 100 dolara dodatno da imam za pivu! Charterer je davao 800 dolara po članu posade kuverte za te poslove, a mimo firme. Moj zahtjev spremno odbijen s obrazloženjem - "Aaaaa, moÅ¡ se ozlijediti.., vako-nako.., nije to davaj Mare pojahati" itd. slične gluposti.

Eeee, onda zavrÅ¡io čarter, i nije bilo viÅ¡e 800 dolara po glavi. A isti poslovi za raditi su i dalje ostali na brodu.

I kažu poslije.., npr. meni je ćif kuverte doslovno rekao - "ajde Gavro.., pička mu materina.., moraju svi..."

:cool:
Eto gavro sve si sam reka i potkrijepija ono sto san ja napisa bez konkretnog primjera.

Da je taj lik kojeg si pita bija normalan i nije komplicira razumija bi sto si ga ti posteno pita i ne bi kasnije bilo to sto je bilo.
Zdrav razum prije svega, a toga najvise fali na brodovima nazalost zato se najcesce pizdarije dogadjaju a i ljudi budu nezadovoljni.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Baš ste se uhvatili pituravanja i piketavanja!!!!

A ako želimo biti poÅ¡teni, najviÅ¡e Å¡ta se kadetima "uvali" je papirologija. Prvo mu ćif Å¡ibne svoje, pa mu barba Å¡ibne svoje, pa ga sekondo u cilju "izobrazbe" ulovi da mu ispravi "koju" kartu i publikaciju i na kraju sa trećim malo piÅ¡e inventuru safety opreme.
Kasnije dobije malo vremena na mostu.
Svaka , malo uređenija kompanija ima svoje programe za kadete i moraju napisati 10-tak zadaća dok su na brodu. GLe, za divno čudo joÅ¡ piskaranja. A kao Å¡ta je netko gore rekao, ne smije im se dati niÅ¡ta iole posebno ili komplicirano da rade. Kako se ne bi ozljedili To na malo uređenijim kompanijama. Tako da im se kadeture svede na papirologiju.
Ali kad se malo bolje pogleda, Å¡to nije ni lijepo ni za se pohvalit, ali je u duhu vremen, posao časnika je 75% papirologija i check liste.....
Tako da se u načeli i spremaju za ono Å¡ta ih čeka.
A piketavanje....... davno prošlo vrijeme.

Sekondo dat mu da uspravlja kartu
Ne razumin
Kakvu kartu

Jose.., nu, a po čemu ćeÅ¡ navegati npr. da se desi "black out".., koji može potrajati i nekoliko sati?! A uz'to emergency diesel ne'moÅ¡ zalaufat' da ga yebeÅ¡, iz bilo kojeg razloga. Aj da vidim otvet..,

samo mi nemoj reći (ko' AljoÅ¡a J., prijatelj od Bradzzodura)

- da znaš navegati po maretama!

;)

I zamisli jos padne komet pored mene i magnetizira cili brod i jos radijacije pa probudi godzillu

Molim sa se veatite na temu,ovdje se raspravlja o svemu samo ne o onome sto pise u naslovu

Back