Kadet

nedjjo

New member
Bok.
Mozete li mi predloziti neke kompanije za slat mail radi odradjivanja kadeture?
I sta sve u mailu moram napisati, posto to nisam nikada radio.

Bok.
Mozete li mi predloziti neke kompanije za slat mail radi odradjivanja kadeture?
I sta sve u mailu moram napisati, posto to nisam nikada radio.

Nemoj se ljutit, ali je li moguće da ideÅ¡ za kadeta , a nemaÅ¡ ideju kamo. Ovdje na forumu je milijarde tema i postova po tom pitanju.
Moj prijedlog je odi na popis naših kompanija i ovlaštenih agencija. Sastavi CV i kreni. Naglasak na našim kompanijama od Pule do Dubrovnika i bez puno biranja i picajzlenja.

Ma mema ljutnje, mislio sam ic na atlansku sve do sada, tj sve do prije 2 mj kada su mi prijatelja i cijelu njegovu posadu iskrcali nakon 10 mj i ukrcali filipince. Tako da zar se stvarno isplati ici na njih?
Gledao sam teme, svala je iz 2012-2013 godine, treba mi nešto svjezije.

Al nebitno, snaci cu se nekako. Hvala.

Ma mema ljutnje, mislio sam ic na atlansku sve do sada, tj sve do prije 2 mj kada su mi prijatelja i cijelu njegovu posadu iskrcali nakon 10 mj i ukrcali filipince. Tako da zar se stvarno isplati ici na njih?

taj sto je iskrcan radi filipinaca je prekrcan na drugi brod i to nije problem,daj boze da je to najveci problem

Koliko znam Atlanska ima za kadete/assistente neke duge ugovore tako , da bolje ići čim prije nego čekat i glumit taktiziranje. Jer kao kadet/assistent je samo cilj čim prije i kvalitetnije odradit. Briga te za internet/overtajm/porte/itd. Čim prije odradit gdje te zovu.

taj sto je iskrcan radi filipinaca je prekrcan na drugi brod i to nije problem,daj boze da je to najveci problem

Da prekrcan je na drugi brod nakon mj dana, ali mislim da s tim potezom dokazuju u koliko su banani.
I problem je sto se na atlansku ne mozes ukrcati, odraditi kadeturu i otic negdje drugo jer se potpisivaju ugovori na 5 godine ciste plovidbe, znaci 10ak godina zivota.

Nije atlanska kao prije, katastrofa su uvijeti, tako da ne namjeravam na toj firmi provesti 10 godina.

To sto su prekrcali nase na drugi brod ne mozes zvat bananom, jer imas vani firmi koje ti zahvale i ne zovu te nikad viÅ¡e. A sada o tim 5 godiÅ¡njim ugovorima, sam znaÅ¡ koliko ti je frka. A ugovor se uvijek može i razvrgnut. A s druge strane 5 ili 10 godina imaÅ¡ posao. Nikad i nigdje nećeÅ¡ naći idealnu kompaniju i da ti je sve po volji.

Ako mislis na klasicne brodove( ne offshore ili putnicke) onda gledaj napravit kadeturu na tankerima
Jesu zajebaniji ali novci su posli puno veci nego na bulku ili kontejneru

Sent from my internet mobile device

Da prekrcan je na drugi brod nakon mj dana, ali mislim da s tim potezom dokazuju u koliko su banani...Nije atlanska kao prije..

Atlantska je i dalje dobra kompanija za pocet tj ucit posao, kao i svaka domaca kompanija.

Prijo gledaj di ces posteno naucit posao, azijati i onako sve preuzimaju i nisu nista losiji od nas. Filipinci su za mene prva liga...

Kada ti covjek koji je proveo 20 godina na atlanskoj i koji je jos uvijek na njoj kaze da slucajno ne ides na nju jer su postali katastrofa, onda ti je sve jasno. Njemu je problem sto nema skolu, da ima sigurno bi trazio drugu kompaniu a i kasno mu je vec, stari se... Prije je Atlanska bila jedna od jacih, al kurac sada, 4 prijatelja su mi se vratila sa kadeture i rekli su da nema sanse da se vrate.
Mislim, meni je isti kurac za kadeturu, mogu ja i na njoj, samo da nema tih ugovora, govore da se ti ugovori mogu pobiti na sudu ili da se mozes sa njima dog, da odradis 2 broda i da picis dalje, ali ne vrijedi mi riskirati jer nisam jos cuo da je itko taj ugovor pobio na sudu, cuo sam da se jedan momak dogovorio s njima ali da je morao imati vezu, a ja to nemam.

Realno idem na brod zaradit, kao 90% vas, pricu da se ide na brod jer volis more je isto kao da kazes da si drvosjeca jer volis drva, znaci laz totalna. Tako da 10 godina na njoj je previse, jer se ne mislim ovim poslom baviti cijeli zivot.

Ode ova temu u daljinu a nema pomoci, tako da opet pitam, ima li netko neke kontakte gdje da saljem, koga da zovem?!

Kada ti covjek koji je proveo 20 godina na atlanskoj i koji je jos uvijek na njoj kaze da slucajno ne ides na nju jer su postali katastrofa, onda ti je sve jasno. Njemu je problem sto nema skolu, da ima sigurno bi trazio drugu kompaniu a i kasno mu je vec, stari se... Prije je Atlanska bila jedna od jacih, al kurac sada, 4 prijatelja su mi se vratila sa kadeture i rekli su da nema sanse da se vrate.
Mislim, meni je isti kurac za kadeturu, mogu ja i na njoj, samo da nema tih ugovora, govore da se ti ugovori mogu pobiti na sudu ili da se mozes sa njima dog, da odradis 2 broda i da picis dalje, ali ne vrijedi mi riskirati jer nisam jos cuo da je itko taj ugovor pobio na sudu, cuo sam da se jedan momak dogovorio s njima ali da je morao imati vezu, a ja to nemam.

Realno idem na brod zaradit, kao 90% vas, pricu da se ide na brod jer volis more je isto kao da kazes da si drvosjeca jer volis drva, znaci laz totalna. Tako da 10 godina na njoj je previse, jer se ne mislim ovim poslom baviti cijeli zivot.

Ode ova temu u daljinu a nema pomoci, tako da opet pitam, ima li netko neke kontakte gdje da saljem, koga da zovem?!
samo nastavi bestimati i kurcavati pa ces na todorica odraditi kadeturu

Do god ti ne shvatiÅ¡ da kadetura nije u vezi zarade , nego sticanja znanja i učenja , neÅ¡ se usrećit. Pitao si kamo na kadeturu....imaÅ¡ par naÅ¡ih firmi , agencija, hiljade postova ovdje pa stetno sa traženjem. Ali pravilo foruma je da NEMOJ srat po kompaniji na kojoj nisi plovio..eto

Jeli vi uopce citate sta ja pisem?
Rekao sam da mi nije problem bilo gdje odraditi kadeturu, stvarno nikakav problem, nego je problem u atlanske taj ugovor koji te veze da moras ploviti na njihovim brodovima nakon kadeture.

Nisam ja srao po nikome, nego sam, ajmo reci, citirao covjeka koji mi je to rekao.

Na forumu se svaÅ¡ta može naći, samo prolistaj. Ima i ona tema sa popisom agencija/kompanija i samo Å¡alji, zovi. Čisto sumnjam da će ti netko ovdje pisati kontakte i nabrajati kompanije koje traže kadete.

I sam ću uskoro biti u sličnoj situaciju u kojoj ću tražiti ukrcaj po prvi put, al niti očekujem odma dobiti ukrcaj, niti mi se hebe za pare koje ću dobiti kao asistent. Bit će vremena za novce.

Stare sve teme, barem tako mislim, kontao sam da netko slucajno ima neke informacije pa da ce ih podjeliti, to je jedini razlog zasto sam otvorio ovu temu.
Eo plavac495 je ok momak, napisao post i objasnio neke stvari, za vas ostale stvarno ne kontam zasto ste toliko neprijateljski nastrojeni?
Nisam neki terorist koji pita da se ukrca na brod i raznese nego sam vas buduci kolega koji se jednostavno jos ne snalazi dobro u ovim vodama. Mislim da ste i vi nekada bili kao i ja, pa vam je netko pomogao, ne znam cemu tolika oholost i mali stupanj bezobrazluka, al eto.

Mislim da je onda najbolje da owneri ovoga forumu, sam forum lockaju na neki nacin jer cemu otvarat nove teme kad imaju stare sto su se pisale od prije 500 godine, ne kontam koja je bit foruma.

Uzivajte i budite mi pozdravljeni.

Stare sve teme, barem tako mislim, kontao sam da netko slucajno ima neke informacije pa da ce ih podjeliti, to je jedini razlog zasto sam otvorio ovu temu.
Eo plavac495 je ok momak, napisao post i objasnio neke stvari, za vas ostale stvarno ne kontam zasto ste toliko neprijateljski nastrojeni?
Nisam neki terorist koji pita da se ukrca na brod i raznese nego sam vas buduci kolega koji se jednostavno jos ne snalazi dobro u ovim vodama. Mislim da ste i vi nekada bili kao i ja, pa vam je netko pomogao, ne znam cemu tolika oholost i mali stupanj bezobrazluka, al eto.

Mislim da je onda najbolje da owneri ovoga forumu, sam forum lockaju na neki nacin jer cemu otvarat nove teme kad imaju stare sto su se pisale od prije 500 godine, ne kontam koja je bit foruma.

Uzivajte i budite mi pozdravljeni.

momak smanji malo dozivljaje, niko ovde nije ratoboran osim tebe....

http://www.pomorac.net/forum/vjezbenici-stroja/2483-vodi-za-asistent-od-odluke-do-ukrcaja-4.html

na ovaj link ma koliko kod bija star sve ti je objasnjeno i u medjuvremenu nije se nista prominilo, dakle sljedi upute i budi uporan...

Kolege ti zele reci da nije bitno gdje ce kadeturu odraditi jer sa njom ionako nece nista zaraditi. Situacija je takva da treba sreca, veza i poznanstva u danasnje vrijeme da se uopce ukrcas kao asistent/kadet, a nazalost, isto poslije i kao casnik bez iskustva.
Zele ti reci da nije (vec podosta dugo) vrijeme vise da se bira gdje bi vec ides gdje nadjes, obavis sto moras i gotovo.

Na mojoj trenutnoj kompaniji ima nasih ali npr. kadete i asistente vise uopce ne primaju - odustali su od istih. Prije je bilo. Ima tako vise kompanije koje su ukinule tu poziciju (koja je za njih trosak) nazalost. Gledaj da negdje odradis sto moras jer ces i nakon polaganja klase, ako ne bude bilo velike srece, opet kao i sad za kadeturu traziti okolo mjesta za casnika bez iskustva.

Takodjer, neistina je da se plovi iskljucivo radi novca. Znam vise ljudi koji vole ovaj posao (novac igra ulogu ali nije iskljucivi faktor), a ja sam takodjer jedan od njih. Imao sam na kopnu firmu, sve sam prodao i otisao na brod i ne mislim prestati navigati do penzije ...

Svatko ima svoje razloge ...

Sretno u potrazi za pozicijom. BTW, ima (barem je bilo) dosta ovih manjih njemackih kontjener/general cargo firmi koje su uzimali nase kadete/asistente. Direktni kontakt, ne preko agencija. Ima na forumu u par tema informacija o njima ...

http://www.crosma.hr/hr/agencije

Kolega, evo ti stranica sa provjerenima agencijama za ukrcaj pomoraca u Hr.
Odi na svaku od ovih stranica.. vecina agencija ima svoju excell ili online aplikaciju koju ispunis sa svojim podacima i onda kliknes posalji ili posaljes kao attachment na mail agencije.
Nakon sto posaljes aplikaciju, nazovi ili ako ti je agencija blizu, osobno otidji i prestavi se.

Moje osobno misljenje o ugovorima gdje se nekog veze za nesto je.. no thx..

Back