Holland America Line

"zveknit po tikvi" "sve dobro izbubetat" :rolleyes:

S Leferingom zna doć i jedan naÅ¡ kapo s HAL-a (mislim da je iz Dbk) koji drži stručni dio intervjua.
Čovik možda baci oko na forum i ovu temu.

Valjda će nać kojeg normalnog kandidata. :rolleyes:

Last edited:
Ja sam se diga i nisam bia bas pristojan jer smatram da omalovazavaju kandidate jer u mailu pise jedno a kad dodjes tamo govore totalno nesto drugo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ni prvi ni zadnji put. Vidili smo i ovdi na forumu da se puno puta ne zna ko pije a ko plaća.
Zato treba imat živce i računat s tim da ima nereda i izvan domovine. :D

Ono za normalnog kandidata san mislija na dojam iz borbenih poruka na temi. Budu li čitali, bit će joÅ¡ luđe.

Usput, zna li tko Å¡ta bi točno bilo kad se traži "smart clothes" na skype intervjuu?
Kolarina, jakna?

Last edited:
Holland America Line

"zveknit po tikvi" "sve dobro izbubetat" :rolleyes:

S Leferingom zna doć i jedan naÅ¡ kapo s HAL-a (mislim da je iz Dbk) koji drži stručni dio intervjua.

Valjda će nać kojeg normalnog kandidata. :rolleyes:

E i? Pa neka baci oko, sta bi ljudi tribali punit gace radi toga? Neka se zna kako se ponasaju. Ti si prvi napisa da im je recruitment process Mickey Mouse.

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=7895

Znam, tema je zatvorena, nekima sam iÅ¡ao na živce s pričom ali pretpostavljam da vas ipak zanima o čemu je bila riječ na kraju.
Pa evo je, s detaljima i imenima firmi. Kao Å¡to sam obećao.

Na samom početku godine ide email s CV-om na sekretaricu (mail ne funkcionira viÅ¡e) onog Leferinga u HAL (naknadno sam doznao da ekipa iz Niskozemske nema veze ili bar ozbiljne veze s HAL-om u Seattleu).
Dolazi automatski odgovor da je odsutna.
Dan kasnije dolazi poziv iz Viking Recruitmenta (na preporuku sekretarice). Nakon papirologije je ponuđeno mjesto Junior Electronic Eng. za plaću od preko 40k EUR, permanent, 3+3. Na Seabournu, ne na HAL-u.
Intervju je išao preko skajpa, s curom koja je do mjesec dana prije radila u beauty salonu. Pitanja o struci nije bilo ni u tragovima.
Na kraju, priča se prebacuje u Seattle gdje je HAL/Seabourn office. Sad ide preokret i drama. Cura iz Seattlea Å¡alje ugovor s rokom potpisa od 72 sata. Međutim, ugovor je za Ass Electrician, 6 mj. i s prekrivenim iznosom plaće. Nakon grintanja i izmjene mailova (ugl. bez odgovora) te asistencije cura iz Vikinga, dolazi odgovor iz Seattlea (2 sata prije isteka roka) i nudi se mjesto Electronic Engineer s plaćom i uvjetima navedenima ranije.
Zašto je došlo do nesporazuma ne znam ali pozicija juniora el. eng ne postoji na Seabournu (na HAL-u mislim da).

S obzirom na gotovo nikakvo prethodno iskustvo (SSS + 6 mj. asistenture), ovo je sci-fi scenarij. Naročito ako znamo da Seabourn za ovaj posao ima uvjet od 2 god. iskustva na sličnoj poziciji.

Epilog: Nakon 4 mjeseca plovidbe doÅ¡ao je ćif i dao na potpis dokument sa zacrtanim ciljevima i definirana tri ispita. Na kraju je napomena da ako se padne na ispitu - ide "otpust sa broda i kompanije". U ofisu je naknadno pojaÅ¡njeno da je takav otpust u rangu onog za opijanje ili drogiranje. Za bonus, čif dodaje da neće napisat dobar appraisal.
Slijedi častan uzmak, iskrcaj u Dubrovniku i dobar appraisal u kojem drugi čif predlaže nižu poziciju - 2nd Electrician na HAL-u.

Sad će neko pitat - zaÅ¡to prihvatit poziciju (tri Å¡trike) koja je daleko iznad tvojih kvalifikacija (kolege sa Seabourna, njih 7, su prekaljeni inženjeri elektronike sa solidnim morskim iskustvom)?
Znamo da se do prvih poslova ne dolazi lako a kvaka 22 je da je uvjet prethodno iskustvo. Eto.

Mislim da je jasno zaÅ¡to sam prije skrivao detalje - svijet je mali i svak svakoga zna. A dolazak na poziciju za koju znaÅ¡ da ti visi od prvog dana (i prvi posao), je prilično ranjiva situacija.

Na kraju - zar nije fascinantno da bez kvalifikacija, bez ikakvog iskustva i bez stručnog intervjua uleti pozicija s 3 Å¡trike, samostalni elektroničar na Seabournu, perjanici Carnivala? Luda kuća :D

Molim admina da ovo prebaci na kraj one zaključane teme i da ovo obriÅ¡e. Ako je OK.

Last edited:

:D

Dal' mu nick zavrsava s 'O' - biz'ca od toga sto dalje!

Zalo boze njihovog crewinga jedina komunikacija je preko Karen de Groot pitao sam ju 5 puta kad ce trazit Deck officers i svaki put isti odgovor da treba pitat schedukera ...medjutim nikad nisam dobio odgovor ako je tako sa ostalim stvarima bolje mi je ostat na PSV bez obzora na krizu..

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Pozdrav,

Ima li tko da se ukrcao nakon interview-a u 3.mj? Cekam ovaj Nautical Excellence Course ali ne znaju kada ce biti?

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Jesu li kome platili trening u Almeri i je li neki normalan iznos?

Na Costi, koja je dio Carnivala kao i HAL, ne daju plaću za CSMART ako je prije prvog ukrcaja.
Jednom kad si na kompaniji onda dobijeÅ¡ plaću kad si kod njih na tečaju.

zna li iko zasto salju ljude na sve te tecajeve u csmart i po brodovima a nikoga ne ukrcavaju?
jeli se iko ziv ukrca nakon intervjua sta je bia u treci misec u lava?

Back