Holland America Line

i po brodovima a nikoga ne ukrcavaju?
Ovo "po brodovima" mi nije jasno?

Govorim iz svog iskustva sa Coste.
Meni je od intervjua od tečaja u CSMARTu proÅ¡lo mjesec dana
Od CSMARTa do ukrcaja 4 mjeseca

Å alju u CSMART jer ne mogu ukrcati bez tih tečajeva.
Nikoga ne ukrcaju vjerojatno jer rotiraju ljude koji su već na kompaniji pa kad zapne će uzeti one koji su proÅ¡li intervju i tečajeve.

Moj savjet, davi ih dok te ne ukrcaju.

Jeli moze netko objasniti proceduru u CSmart idem 15.10 gore na NACOS I Brm do 27.10 moze i na pm

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ovo "po brodovima" mi nije jasno?

Govorim iz svog iskustva sa Coste.
Meni je od intervjua od tečaja u CSMARTu proÅ¡lo mjesec dana
Od CSMARTa do ukrcaja 4 mjeseca

Å alju u CSMART jer ne mogu ukrcati bez tih tečajeva.
Nikoga ne ukrcaju vjerojatno jer rotiraju ljude koji su već na kompaniji pa kad zapne će uzeti one koji su proÅ¡li intervju i tečajeve.

Moj savjet, davi ih dok te ne ukrcaju.

mislim na NEC tecajeve sta su spominjali tu po forumu

BRM ces raditi manovre i krizne situacije na mostu, komunikacija i slicne pizdarije u simulatoru. NACOS neznam.
Hotel ti je odmah do trening centra, smjestaj i 3 obroka dnevno su ti besplatni. Prijevoz od airporta do hotela ce te cekati.
Uglavnom 15 dana jedini trosak ce ti biti piva navecer u baru i koja boca vode. Zadnji put kada sam bio u pon je cak bio kao welcome party i besplatna cuga cca 2 sata u hotelu.
Neznam da li novozaposlene salju i na medical odmah.
Svi dani provedeni u CSMARTu su placeni.

Jeli moze netko objasniti proceduru u CSmart idem 15.10 gore na NACOS I Brm do 27.10 moze i na pm

NACOS je type spceific ECDIS

BRM je bridge resource management.
Dosta procedura, checkliste
Manning leveli
Tko ima conn, charge, operational director, nav, co-nav...
PACE proces, situational awareness, close loop communication, thinking aloud, briefing, debriefing, challenge and response
Nekome tko sa carga ide na cruiser puno novih stvari i poprilično zanimljiv tečaj.
Složeno je tako da je ujutro teoretski dio a nakon toga na simulatoru. Na simulatoru vas puste da radite i snima vas se i kasnije je defriefing sa instruktorom. Sve skupa jako kvalitetno i dobro organizirano.

Pročitaj Prereading materijal sa CSMART stranice i sve Å¡to ti tamo piÅ¡e da se ipak malo pripremiÅ¡ jer je dosta toga.
Na kraju bude neki ispit ali to svi prođu.

NACOS je type spceific ECDIS

BRM je bridge resource management.
Dosta procedura, checkliste
Manning leveli
Tko ima conn, charge, operational director, nav, co-nav...
PACE proces, situational awareness, close loop communication, thinking aloud, briefing, debriefing, challenge and response
Nekome tko sa carga ide na cruiser puno novih stvari i poprilično zanimljiv tečaj.
Složeno je tako da je ujutro teoretski dio a nakon toga na simulatoru. Na simulatoru vas puste da radite i snima vas se i kasnije je defriefing sa instruktorom. Sve skupa jako kvalitetno i dobro organizirano.

Pročitaj Prereading materijal sa CSMART stranice i sve Å¡to ti tamo piÅ¡e da se ipak malo pripremiÅ¡ jer je dosta toga.
Na kraju bude neki ispit ali to svi prođu.
Hvala Vanja

Mozes mi objasnit kad dodjem na aerodrom dali te netko doceka tamo iz centra CSMART i dali ispituju COLREG
CSMART has implemented an additional Compliance to Commitment training course (C2C) starting from October 2nd, 2017 until December 31st, 2018.

During this period all Deck and Technical Officers must attend this ‘one-time’ 6-hour environmental training, which will be supplementary to the course they are already participating in.

The C2C will be held on Saturday October 21 and will end at 15:00 hrs.

Last edited:
Imas upute na mailu. Meeting point je neka kocka obojana u crveno-bijelo. Colreg rijesavas na pc i nema pustanja jer odmah vidis rezultate. Prolaznost 90%.

https://www.schiphol.nl/en/facilities/meeting-point/

To ti je meeting point i tamo će ti doći netko sa tvojim imenom ili sa CSMART natpisom.

Inače, ja idem u nedjelju gore na tečaj pa sam u mailu dobio i ovo:

4. A transfer service in Almere with Taxi van der Woude & Sons has been already arranged for you from/ to the airport. Further information to transfer and joining in Almere you will find in the CSMART Learn Management System.
If you are unable to meet your pre-arranged taxi on time due to delay, cancellation or lost luggage (or you arrive earlier), please contact the number below +31 6 394 53 627 - available 24 hour: Taxi van der Woude & Sons.
Should you be unable to reach the taxi service, please contact the CSMART Hotel reception on + 31 36 845 1500.

COLREG isto imaš na LMS CSMART stranici dole pod Additional Material COLREG and IALA E-Learning Course
Ja baš prolazim kroz to prije nego odem gore.
Prema onome što je bilo u tome, dosta je detaljno i ima tricky pitanja.
Na ispitu još nisam bio tako da ne znam kakav je.

Last edited:
U rumunjskoj je bia intervju tjedana dana prije nego u Lava, primljeno je 10ak terca palube i svi su do sad zavrsili vec ugovore na HAL ili Seabourn... toliko o nasim cijenjenim pomorcima

Nije mi jasno koja im je to fora jer se krcaju preko Vikinga na Seabourn a kao ovdje si direktno preko firme a nikad doc na brod cudni su to putevi

Ako bude kako su rekli treba bi bit ukrcaj 23.12 na Odisey jos 2010 sam.treba ici na njihovu novogradnju Sodjourn ali sam odustao radi ugovora 4-2

Back