Electrical officer NOVI PRAVILNIK

Jos san zaboravija rec da za d17 triba godina dana navigacije al nakon 6 miseci navigacije se moze odslusat tecaj i polozit d17

Sad ide ono najsmisnije: dnevnik vjezbenika za elekrotehniku nema kupit u Hrvatskoj pa me uputija da nazoven ministarstvo. Ja nazoven minist i kaze mi zena da to ima kupit vanka priko interneta i da mi web adresu MNTB - Training Record Books ali doticna firma prodaje dnevnik samo kompanijama i edukacijskim centrima. Kad sam im poslao mail kako da kupin dnevnik dobija san autom odgovoe kako nije u uredu do 25.11...

Uglavnom ako neko zna nacin kako do dnevnika molin ga za pomoc :-)

Pozdrav i mirno more

i ja sam danas bio na kapetaniji i niÅ¡ta pametno mi nisu znali reći u vezi dnevnika,a ukrcaj mi za 5 dana. poÅ¡to moram odraditi dva ugovora kao asistent,odlučio sam da ću dnevnik nositi na drugi ugovor kada se neÅ¡to konkretno rijeÅ¡i u vezi tog dnevnika. uzmi običnu debelu a4 bilježnicu i ovjeri je na kapetaniji,samo je problem Å¡ta neznaju točan program po kojem ćeÅ¡ raditi vježbe :udriglavom

i ja sam danas bio na kapetaniji i niÅ¡ta pametno mi nisu znali reći u vezi dnevnika,a ukrcaj mi za 5 dana. poÅ¡to moram odraditi dva ugovora kao asistent,odlučio sam da ću dnevnik nositi na drugi ugovor kada se neÅ¡to konkretno rijeÅ¡i u vezi tog dnevnika. uzmi običnu debelu a4 bilježnicu i ovjeri je na kapetaniji,samo je problem Å¡ta neznaju točan program po kojem ćeÅ¡ raditi vježbe :udriglavom

Evo nasa san na webu neki dnevnik pa cu ga isprintat i vidit sa ovima iz kapetanije jel to moze proc...

evo i link za zainteresirane http://www.dstm.ntou.edu.tw/root/Me...r – Onboard Training Record Book (Poland).pdf

aj vidi dal to vridi, pa nam odma javi kad i ako ga ovjeriš na kapetaniji

i ja sam u isto gustoj situaciji

Jesu vam rekli kako rijesit dodatnu edukaciju.

Dodatna edukacija ide svima koji nemaju visu na pomorskom.

Mozes imat doktorat na elektrotehnici ali nemas predmete po STCW-u i mozes pjevat.

Dakle svi od 4 godine srednje do doktorata moraju na ovo. Kad ? Di ? U koga ? Nitko nista ne zna ??

Ajmo vi sta ste doma uprite malo zvat oko pa saznajte stogod a ne samo pitanja postavljat...

Jesu vam rekli kako rijesit dodatnu edukaciju.

Dodatna edukacija ide svima koji nemaju visu na pomorskom.

Mozes imat doktorat na elektrotehnici ali nemas predmete po STCW-u i mozes pjevat.

Dakle svi od 4 godine srednje do doktorata moraju na ovo. Kad ? Di ? U koga ? Nitko nista ne zna ??

Ajmo vi sta ste doma uprite malo zvat oko pa saznajte stogod a ne samo pitanja postavljat...

u Ri na pomorskom još ništa neznaju...

Pravilnik ce se ponovo pisat

Pravilnik ce se ponovo pisat

Pravilnik je bez update-a!!!!!!!!!!!
pa ovo nema smisla ko ni 100 drugih stvari iz pravilnika!!!!!!

(1) Svjedodžbu o osposobljenosti za GMDSS radiooperatora (STCW IV/2), stječe pomorac koji:
– ima najmanje 18 godina života,
– ima osnovno obrazovanje i posebnu izobrazbu, sukladno programu iz Priloga D11 :o ,
– položi ispit za stjecanje takve svjedodžbe, sukladno programu iz Priloga C13,
– udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.
(2) Zahtjeve iz stavka 1. ovoga članka u pogledu izobrazbe i polaganja ispita nisu dužne ispuniti osobe koje su tijekom srednjoÅ¡kolskog ili visokoÅ¡kolskog obrazovanja savladale program koji obuhvaća sve sadržaje programa iz stavka 1. ovoga članka.
(3) Svjedodžba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja.

PRILOG D11 :o :
D11 Časnik stroja odgovoran za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage do 1.000 kW u nacionalnoj plovidbi
1. Brod sa strojem porivne snage do 1000 kW ili jačim
2. Učionica s nacrtima porivnih strojeva
3. Radionica s osnovnim alatima za mehaničku obradu metala
4. Brodsko postrojenje s mogućnostima rastavljanja i sastavljanja strojeva

Hoce hoce..

Svi članci o dopunskim osposobljenostima su pomjeÅ¡ani. Tako da sada u pravilniku stoji za npr.

Putnički brodovi

Članak 67.
(1) Zapovjednik, časnici i članovi posade putničkog broda moraju posjedovati Svjedodžbu o dopunskoj osposobljenosti – Mjere sigurnosti na putničkom brodu (STCW V/2).
(2) Svjedodžba iz stavka 1. ovog članaka izdat će se pomorcu koji:
– završi posebnu izobrazbu iz Priloga D21-D26,

D21 Osposobljenost za rad na tankerima za ulje
D22 Osposobljenost za rad na tankerima za kemikalije
D23 Osnovna osposobljenost za rad na tankerima za ukapljene plinove
D24 Osposobljenost za rad na brodovima za ukapljene plinove
D25 Osposobljenost za rukovanje brodicom za spaÅ¡avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice
D26 Osposobljenost za rukovanje brzom brodicom za spašavanje

Izmješali su sve staro/novo, nikako, traljavo, suludo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:udriglavom

Dnevnik vjeznebika!

Dnevnik vjeznebika!

Javite se gosp.Niki Knezevicu na broj 091/150-3722,rekao mi je da ima neke dnevnike za vjezbenike u elektronskom obliku a i dosta drugih korisnih materijala za elektricare,strojare...
Do sada covik mi je stvarno dosta pomogao sa svojim savjetima jer ima veliko znanje.

Pozz i sritno

Last edited:
Iz Ministarstva kazu da jos nijedno uciliste nije dalo zahtjev za radju ovoga programa dodatne edukacije.

Pilajte lokalna ucilista da krenu s ovime. Da im skrenemo paznju jer mozda nitko nije ni primjetio. Briga koga za nama..

Iz Ministarstva kazu da jos nijedno uciliste nije dalo zahtjev za radju ovoga programa dodatne edukacije.

Pilajte lokalna ucilista da krenu s ovime. Da im skrenemo paznju jer mozda nitko nije ni primjetio. Briga koga za nama..

ja sam poslao upite na pomorski fakultet ni oni nemaju nikakvih informacija

Neznan zasto spominjete dodatne brevete za izvadit ovi brevet za elektricara/elektronicara , ja san neki dan samo odnija HR 3/III, 70kn taksenih maraka, 20kn uplate na kasi, kopiju starog breveta,sliku i to je to, sad cu dobit brevet po stcwu, nikakvi D12 D32,dodatni mi nisu bili potribni, koji li su se vec spominjali.

Prvo se predstavi

sta cu se predstavljat na forumu san ima tri godine, samo ne aktivno. struja san na ahrenkiela, 2011 san isa na kadeturu, nista pametna. Nego san vidija da spominju puste neke brevete i to, samo kazen ko vec ima brevet samo ga pribaci na novi,sad samo ovisi kojeg vec posjeduje.

Back