Electrical officer NOVI PRAVILNIK

ako sam odradio 2 mj kao asistent elektricara i sada doma cekam za odradit jos preostala 4mj,kako s dnevnikom ako ga nisma pisa prva 2mj?

Molio bih cijelu ekipu da sto prije javi cim saznaju kako do breveta po novom pravilniku i kako do ove dodatne edukacije.

Znaci onaj koji posjeduje svjedodžbu o osposobljenosti za brodskog elektroničara (HR III/3) automatski dobiva novi STCW III/6 brevet?

Dobro je za one sta nemaju visu, 180 sati obrazovanja nije tako strasno.

Nažalost ne jer mora imati sljedeće tečajeve:

D2 (Temeljna sigurnost na brodu),
D12 (Upravljanje gašenjem požara),
D17 (Osposobljenost za rukovanje brodicom za spaÅ¡avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice),
D19 (Medicinska prva pomoć),
D47A (Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina),
D48 (Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a).

Tako su mi jutros rekli u kapetaniji u Dubrovniku. :udriglavom

Ima li tko novih informacija vezano za ovu temu??

Hvala, pozdrav.

Nažalost ne jer mora imati sljedeće tečajeve:

D2 (Temeljna sigurnost na brodu),
D12 (Upravljanje gašenjem požara),
D17 (Osposobljenost za rukovanje brodicom za spaÅ¡avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice),
D19 (Medicinska prva pomoć),
D47A (Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina),
D48 (Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a).

Tako su mi jutros rekli u kapetaniji u Dubrovniku. :udriglavom

Ima li tko novih informacija vezano za ovu temu??

Hvala, pozdrav.

Po novom pravilniku tako je. Informacija ima koliko hoćeÅ¡ u novom pravilniku. Znam da ti nije lako, ali ima nas koji se joÅ¡ moraju Å¡kolovati i onda joÅ¡ ovo ostalo sranje rijeÅ¡iti. Nije priÅ¡a, ti već od polovice ima rijeÅ¡eno ako sam shvatio, rijeÅ¡i brevete ove i eto ti ga.

Za upisat doskolovavanje dali je potrebno prvo polozit D17 i ostale brevete ili se moze prvo doskolovavanje pa u toku doskolovavanja rjesit i ove navedene brevete

Za upisat doskolovavanje dali je potrebno prvo polozit D17 i ostale brevete ili se moze prvo doskolovavanje pa u toku doskolovavanja rjesit i ove navedene brevete

rijeÅ¡i ti radije brevete,tko zna kad će počet to doÅ¡kolovanje

Ako sam dobro shvatio viÅ¡e se ne može dobiti svjedodžba o osposobljenosti za brodskog električara (HR III/2) ako se odradi 6 mj. navigacije?

Ako sam dobro shvatio viÅ¡e se ne može dobiti svjedodžba o osposobljenosti za brodskog električara (HR III/2) ako se odradi 6 mj. navigacije?

A sta ce ti. Kad s njom i s novom STCW elektricarskom mozes obrisat guzicu. Novi STCW elektricar je u ranku s timunjerom. Brevet namjenjen mazacima koji nakon nekoga vremena postanu neki mali elektricari. Radjeno na STCW na zahtjev Kruzer kompanija. Trazi nacin kako doci do casnickog breveta , tj cekaj da netko organizira dodatnu edukaciju.

Hvala na odgovoru.

još se nisam ni uspio ukrcati nego sam naletio na temu pa se informiram.
znači prvo da odradim kadeturu pa da se onda brinem dalje?

Sredi to pa ce bit jasnije. Ucilista rade planove i programe i trebat ce vremena dok se ovo organizira.

evo odgovor od Diversa za D17, D47A i D48

'' Poštovanje,

Za D17 je potrebno 1god navigacije i ispit na Lučkoj kapetaniji;preostali zahtijevaju izobrazbu.
Budući da su to novi tečajevi iz Ministarstva čekamo satnicu pa za potrobnije informacije molim nazovite slijedeći tjedan.

Pozdrav ''

Ufff, ja taman odradio assitenturu 9mj. i imam samo srednju elektro-tehnicku (4) god., jel tko zna kad ce pocet ta educiranja za ETO???

Upravo sam zvao elektro expert i diverso oni drze samo el. tecajeve nikakva doškolavanja.

Dakle praktički za ETO brevet treba imat 12mj plovidbe na brodu, 6mj u svojstvu ass. struje a drugih 6 mj je bitno za dobit brevet D17 koji je neophodan, ako sam dobro svatio?? lipo sam se zeznija, ja se vratio kuci nakon 9mj. mislio da ce mi biti dovoljno.

evo mali uptade:
poslao sam upit i na pomorski fakultet oćeli održavat doÅ¡kolavanje za ETO brevet, pa mi je ravnatelj centra za izobrazbu pomoraca odgovorio:

Za sada Vam nemam nikakvih informacija. Čim se Å¡to rijeÅ¡i, javit ću vam na ovaj e-mail.

Pozdrav.

Last edited:
Pozdrav , znam da nije vezano za lektričare već za brodostrojare ali eto, čuo sam da se sada trebaju polgat joÅ¡ neki breveti kao osnovni kao neÅ¡o vezano za sigurnost pa ako tko ima slučajno takvu informaciju volio bi znati ...

Pozdrav
evo jutros san bija na kapetaniji u Splitu da se raspitan u vezi ovih novih pravilnika posto za 15tak dana iden na brod u svojstvu asistenta struje pa mi je šjor iz kapetanije ovako reka:

1.Prilikom ukrcaja kod barbe upisat u matrikulu vjezbenik elektrotehnike a ne elektricara

2.Kupit dnevnik vjezbenika elektrotehnike i doc na kapetaniju skupa sa diplomom ili svjedodzbom i ovjerit ga (kasnije cu se vratit na dnevnik)

3.Nakon 6 miseci navigacije za izvadit brevet ETO-a triba imat d2,d12,d19,d17 i popunjen dnevnik + ova nova dva breveta koji moraju svi imat od 01.01 VI/6-1 I VI/6-2

Sad ide ono najsmisnije: dnevnik vjezbenika za elekrotehniku nema kupit u Hrvatskoj pa me uputija da nazoven ministarstvo. Ja nazoven minist i kaze mi zena da to ima kupit vanka priko interneta i da mi web adresu MNTB - Training Record Books ali doticna firma prodaje dnevnik samo kompanijama i edukacijskim centrima. Kad sam im poslao mail kako da kupin dnevnik dobija san autom odgovoe kako nije u uredu do 25.11...

Uglavnom ako neko zna nacin kako do dnevnika molin ga za pomoc :-)

Pozdrav i mirno more

Back