DP tecaj

primorc1

Sekondo
Evo sam sam se odlucija da idem polagati osnovni DP tecaj, pa biram izmedju centra Adriamare i izmedju Dynamic positioning centara - oba dva sta u splitu. Moze mi neko pomoci gdje je bolji tecaj ili ako ima ko kojih iskustva.

Hvala

evo sam sam se odlucija da idem polagati osnovni dp tecaj, pa biram izmedju centra adriamare i izmedju dynamic positioning centara - oba dva sta u splitu. Moze mi neko pomoci gdje je bolji tecaj ili ako ima ko kojih iskustva.

Hvala

predstavite se !!!

Oba centra su dobri. Adriamare je vise nekako domaca atmosfera ono kida se slanina i luk ujutro i piju rakijice,dok je ovaj drugi vise engleska skola cajevi s mlijekom i keksici. Ponesi kutiju vazelina DP tecaj ipak traje 4 dana.

Izvinjavam se sto se nisam predstavio. Sto se tice moje navigacije, sam do sada navigao na Splosnoj plovbi kao kadet, a sad sam polozijo za treceg i sam se odlucijo da probam doci u offshore business, jer mislim da mogu raditi nesto vise specializirano nego tramakati sumpur :-) Zato sam se odlucijo poloziti taj pocetni DP, jer koliko sam procitao, dok nemas unlimited certifikata...nevaljas dosta..pa zato mislim da sto brze pocinjem - toliko brze mogu dobiti unlimited...

Ima li mozda ko informacije kako je sa radom u Nor Offshore ili u Seacore-u?

Pozdrav

ovako,ne znan za DP,ali mojih par ovde sad imaju problem sa BOSIET I HUET iz adriamara,ne priznaju in,tako da pogledas bolje oce li ti to vazit i di od njih,

Zato sam se odlucijo poloziti taj pocetni DP, jer koliko sam procitao, dok nemas unlimited certifikata...nevaljas dosta..pa zato mislim da sto brze pocinjem - toliko brze mogu dobiti unlimited...

Ne bacaj pare ako nemas vezu za upast, moj DP Basic vec 2 god. skuplja prasinu u regalu:(

Izvinjavam se sto se nisam predstavio. Sto se tice moje navigacije, sam do sada navigao na Splosnoj plovbi kao kadet, a sad sam polozijo za treceg i sam se odlucijo da probam doci u offshore business, jer mislim da mogu raditi nesto vise specializirano nego tramakati sumpur :-) Zato sam se odlucijo poloziti taj pocetni DP, jer koliko sam procitao, dok nemas unlimited certifikata...nevaljas dosta..pa zato mislim da sto brze pocinjem - toliko brze mogu dobiti unlimited...

Ima li mozda ko informacije kako je sa radom u Nor Offshore ili u Seacore-u?

Pozdrav

Pozdrav kolega,
ako ti polaganje DP tecaja nije veliki udar na kucni budjet onda ga polozi. Sam tecaj ne znaci ujedno i siguran ukrcaj, ali ti moze pomoc. Oba dva DP centra u Splitu su odobrena od NI i njihovi certifikati vrijede vani.
Seacore je nekad bila dobra firma, neznam kakva je sada situacija jer sam ja otisao 2005. Na Nor Offshore sam bio 2007 u GOM. Ukrcaj je bio preko OSMa is Splita. Sve je bilo korektno i placa dobra. Ja da sam na tvome mistu ne bih bas bira nego kad se pruzi prilika zgrabi iskustvo..;)

Ja sam bio na DP basic-u nedavno kod Barake u Adriamare i mogu van rec da san super zadovoljan.Radilo se na novom Konsbergu i na Transas simulatoru.Ekipa na mistu, predavac odlican.Dobijes i poklon po zavrsetku tecaja i ručak ti je u cijeni tečaja.;)Nemam primjedbe!Jos da se i ukrcam i sve 5.

Nista odlucijo sam da idem i polozim taj pocetni tecaj - pa sta bilo bilo :-) Znate kako kazu...ko ne riskira - ne profitira :-) Samo imam jos jedno pitanje...osim svih drugih breveta za oficira na "normalnim" brodovima...koje brevete jos trebam da se mogu ukrcati na offshore? Prijatelj mi je govorio da ima on neki basic B2 brevet. Jeli to taj BOSIET tecaj? Mozda neko zna kakve so cjene za polagati to...
Hvala

koje brevete jos trebam da se mogu ukrcati na offshore?
Hvala

BOSIET i HUET, ali moras u Paviu kraj Milana, tamo je OPITO, koliko kosta tocno ne znan, bice oko 1500€ al nagadjan.
Potrazi pod temu Offshore i tamo ces sve nac.....

Last edited:
polozio i ja dp ima dva mjeseca,poslao milijun molbi ali sve skupa k za sad

treba bit u pravo vrijeme na pravom mjestu...

Polozija sam Dp/Basic u 12 misec 2012., a cijena ti je u APave Mare 10.900,00 kn. U to ti je ukljucen rucak dva dana. Kad napraviš 30 dana na nekom DP vratiš se kod njih i dobiješ 10% popusta na sljedece polaganje dp.

Back