Doprinosi za 2019

Nije meni do veće penzije nego do toga da odem u penziju
Ko se od posla i rada obogatio

Znači bolje da ne upisujem pa da imam manju penziju od tebe
Ako upišem i dobijem više možda cu i ja vozit oooo
Auto uopće nije potriba , uvik ga mozes rentati ako bas zatriba.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Mislim da ce se navuć godina i pol od ove zadnje navigacije jer koliko znam benificirani ide od 2011 kad je uveden

Mislim da ce se navuć godina i pol od ove zadnje navigacije jer koliko znam benificirani ide od 2011 kad je uveden
Tu si nedje da.. godina i nesto sitno..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• Like
Reactions: sax
Uplatnice ne dolaze barem meni ne. Jednom godišnje šalju za prethodnu godinu ( vjerujem da di za 2018 primio izvjestaj od porezne? Barem u Splitu su slali) sva davanja koja si morao podmiriti. Tako da mozes sam pratiti npr preko CROSME i sve uredno plačati ili čekati da ti porezna pošalje taj izvještaj šta si dužan. Ja sam izabrao CROSMU

Nista...pozabavit cu se sa time kad dodjem doma...posjetit poreznu da vidim sta kazu. Nikako se iskrcat zbog ove korone...strah me kamata za tu glupost...

Pozdrav,

evo dok čekam asistenturu pokušavam saznati kolko trebam od plaće uštediti za doprinose klasu itd.. pa me zanima jeli se preko ove stranice '' https://www.crosma.hr/hr/doprinosi/ '' može izračunat točan iznos doprinosa, ispalo mi je za godinu dana oko 17000kn da bi treba platit..

Hvala lp

Last edited:
Pozdrav,

evo dok čekam asistenturu pokušavam saznati kolko trebam od plaće uštediti za doprinose klasu itd.. pa me zanima jeli se preko ove stranice '' https://www.crosma.hr/hr/doprinosi/ '' može izračunat točan iznos doprinosa, ispalo mi je za godinu dana oko 17000kn da bi treba platit..

hvala lp
Lagati cu te ali mi je nesto u glavi da su kadeti oslobodjeni placanja doprinosa ... provjeri to , mozda ovdi netko od kolega napise a ako me onda zovni kapetaniju i pitaj.

Sama klasa ti je oko 2500kn ovisno koliko bude kandidata i jos za bravete ovisno na koju vrstu broda ces ici ali slozi sa strane 15-20 000kn pa sto ostane lako popijes ;-)

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

od 2019 se refundiraju doprinosi kadetima,asistentima(makinje i strujicima) po Ministarstvu mora koji je prihvatio prijedlog SPH...barem tako treba bit.. moze netko potvrdit?
edit:da povrat se poceo dobivat u studenom/prosincu... barem novine pisu tako

kadeti urdno plaćaju doprinose. a oni povlašteni do koijh dođe obavijest o povrati moraju podnijeti zahtjev u određenom roku. oni koji zakasni iz bilo kojeg razloga puše

Pozdrav kolege,
Vidim da dosta vas nije dobilo uplatnice za doprinose. Zanima me koje su eventualne poslijedice ne placanja doprinosa? Posto mi nije nista stiglo od 2018, po izracunu od crosme mi dolazi iznos koji sad trenutno ne mogu platiti. Pa me zanima koje su posljedice ne placanja.
Hvala

Ne kuzim sta cekate uplatnice? Mozete i sami izracunat. A ako ne znate osnovne racunske operacije,imate i kalkulator od crosma-e. Uplatnice ne dolaze sigurno vec 2g. i vise. Dobije se na kraju godine rješenje za doprinose. Rješenje nije koliko ste duzni,nego koliko kostaju mjesecni doprinosi za vas rank. Po tome onda mozete i izracunat. Tuzno da ja koji ne plovim vec skoro 2g moram to objasnjavat.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

kire808, uz dužno poštovanje, Crosmine tablice su samo informativne. Uplatnice od porezne su jedine službene i po njima se plaća. Uostalom zašto bi ja uopće mora znati za Crosmu i tablice. Nisam dobio dopis od porezne da se njima koristim tako da i neću. Ja ću čekati.
Ni porez ne možeš platiti sam nego moraš platiti po poreznom rješenju

kire808, uz dužno poštovanje, Crosmine tablice su samo informativne. Uplatnice od porezne su jedine službene i po njima se plaća. Uostalom zašto bi ja uopće mora znati za Crosmu i tablice. Nisam dobio dopis od porezne da se njima koristim tako da i neću. Ja ću čekati.
Cekaj ti cekaj..
I meni je rahmetli babo ceko pa je doceko 30k € za platit i tuzbu pred ovrhu...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

A šta da ti kažem, dočekat ćeš dobre kamate. Ja nikad nisam koristio crosmu nego sam računao sam,i nikad nisam bio dužan. Dobije se rješenje na kraju godine koliki su mjesečni doprinosi za tvoj rank. Te cifre podijelim sa 30 i dobijem dnevni iznos za svaki od doprinosa. Kad dođem s broda pomnožim te dnevne iznose sa brojem dana na brodu taj ugovor. I mirna Bosna. Ili odeš na poreznu i vidiš koliko si dužan. Ne sjećam se sad točno jbg,ali bila je službena obavijest da uplatnice više neće dolazit. Ne pametujem nego želim pomoć,a vi kako hoćete.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Dakle danas sam se drznuo remetiti mir naših uhljeba na poreznoj. Objašnjeno mi je da se sad radi drugačije i ne šalju se uplatnice nakon broda nego jednom godišnje. Za 2019 će poslati rješenje s uplaznicom tamo negdi 12/2020. Za 2020g će poslati 12/2021 i tako redom

Back