Doprinosi za 2019

Kadetina

New member
Pozdrav, da li mozda još nekome kasne uplatnice za mirovinsko i zdravstveno za 2019? Meni je redovno dolazilo svake godine poslije ugovora a sad je zapelo. Jel se nesto promjenilo pa moramo sami ili?

To redovno kasni , placaj po Crosmi i nemas brige.

Ja placam kad sam na brodu svaki misec po izracunu sa Crosme , racune nisam nikada ni vidio.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

U Šibenskoj Poreznoj uplatnice već godinama ne šalju(bar meni),samo riješenje nakon nekog vrimena. Ali sad se sve krajem godine zbraja prije posli svakog broda(iskrcaja),naj bolje po Crosmi ili čekati riješenje i po njemu..

Ovisi o tome tko te ukrcava te koja je zastava broda...
Ako te ukrcava agent koji ima sjedište firme u EU državi zastave broda, ne moreš ni napraviti A1 (moj slučaj: Cipar) te te kapetanija ne prijavljuje.
Ukoliko samoinicijativno platiš doprinose, državni proračun će ti biti zahvalan, ali nećeš imati koristi od toga...

Najbolje je provjeriti u e-građani -> moj JOPPD da vidiš da li si na HZMO uopće prijavljen.
Kroz sustav e-građani možeš lako provjeriti i koliko si dužan doprinosa za mirovinsko...

Ne znam moj Petre sta bi ti reko. Ja sam na Eu zastavi vec 4 godine, agent poslo A1, on odradjen u cca 6m, doprinosi idu normalno.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A di ti je agent? U istoj državi zastave broda?
Ako brod ima *istu* zastavu kao i agent preko koga se ukrcaješ. kako moreš napraviti A1???

A di ti je agent? U istoj državi zastave broda?
Ako brod ima *istu* zastavu kao i agent preko koga se ukrcaješ. kako moreš napraviti A1???
zasto ti treba agent...ja radim to bez ikakvog agenta, ispunis formular i posaljes u ministarstvo i ciao pipi

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

zasto ti treba agent...ja radim to bez ikakvog agenta, ispunis formular i posaljes u ministarstvo i ciao pipi

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Ne treba ti agent za to. Ako ti plaću isplaćuje poslodavac (bilo agent, bilo direktni ugovor) sa sjedištem u istoj EU zemlji zastave broda, onda se doprinosi plaćaju u toj zemlji i ne može se napraviti A1.
Kapetanija u tom slučaju uopće ne predaje prijavu na mirovinsko.

U slučaju da je zastava broda u drugoj državi od sjedišta poslodavca (onoga tko ti isplaćuje plaću), tada kapetanija predaje prijavu na mirovinsko te se to lako provjeri putem e-građani servisa uvidom u JOPPD.

Prošle godine i početkom ove godine sam plovija na ciparskoj zastavi te bio isplaćivan preko ciparskog agenta i tako nisam mogao tražiti A1 već sam morao plaćati ciparske doprinose, koji su više nego dvostruko veći.
Nadam se da će barem i mirovina biti nešto veća zbog toga...

Pozdrav, da li mozda još nekome kasne uplatnice za mirovinsko i zdravstveno za 2019? Meni je redovno dolazilo svake godine poslije ugovora a sad je zapelo. Jel se nesto promjenilo pa moramo sami ili?

Uplatnice ne dolaze barem meni ne. Jednom godišnje šalju za prethodnu godinu ( vjerujem da di za 2018 primio izvjestaj od porezne? Barem u Splitu su slali) sva davanja koja si morao podmiriti. Tako da mozes sam pratiti npr preko CROSME i sve uredno plačati ili čekati da ti porezna pošalje taj izvještaj šta si dužan. Ja sam izabrao CROSMU

Provjerite dalivam je upisan benificirani staž
Na mirovinskom se prave mutavi
Traže mi kopiju uplatnica unazad sve godine otkad je počeo benificirani staž iako se sve vidi u poreznoj

Provjerite dalivam je upisan benificirani staž
Na mirovinskom se prave mutavi
Traže mi kopiju uplatnica unazad sve godine otkad je počeo benificirani staž iako se sve vidi u poreznoj
Bolje da nije upisan beneficirani radni staz jer ces imati vecu penziju ako se dozivi , taj beneficirani je zajeb malo veci.

Bolje da nije upisan beneficirani radni staz jer ces imati vecu penziju ako se dozivi , taj beneficirani je zajeb malo veci.

Znači bolje da ne upisujem pa da imam manju penziju od tebe
Ako upišem i dobijem više možda cu i ja vozit oooo

Back