docholliday
New member
Pa koliko je sad D42??? Jel i on poskupia cini mi se da je u Ri 800kn + 200kn ispit
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Ja sam D42 polozio u Diversa prije mjesec dana, i sada u novoj godini isao prijaviti za D43 i sa 1500 kn poskupio na 2500 kn.
A jebiga ja sam se prijavia u prosloj godini ali jedan put nisam mogao i onda vise nije bilo mista tako da sam popusija tako da cu sada morati platiti 2500 kn.
Da se konacno maknete od tih Diversa, SSMa i ostalih, ako se vecina makne, vratit ce stare cijene, iste onakve kakve imaju ovi...
P.O.U. Libar
D 48 zastita okolisa se ne dobiva navigavijom. Potrebni je odslusat tecaj. Info iz ministarstva. Nikakva navigacija se tu ne prizna

Poštovani,
U pravilniku o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca Članak 133. Stavak 2. BRM ili BTM vam se ne priznaje jer je izdan u Indiji.
D 48 - sprečavanje onečiÅ¡ćenja okoliÅ¡a
Članak 133.
(1) Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti - Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a.
Dakle ne morate ishoditi potvrdnicu niti odsluÅ¡ati tečaj.
S poštovanjem
Roko Mrvica
Evo ovo je info iz ministarstva dobiven jutros. E sad vi meni recite kako to da ova država koja je nazovi potpisnica STCW konvencije ne priznaje brevete rađene po istoj zato Å¡to nisu rađeni u EU???
NE znam za Vas al aj bi mogo sročit jedan lijepi mail pa poslat po IMO i EU mailovima čisto da vidimo da li je ovo Å¡to naÅ¡i rade protuzakonito i ko tu koga jebe.
Lp, Igor![]()

ne morate ishodit potvrdnicu niti odslusat tecaj ali ako vas neka kompanija pita d48 morate odslusat tecaj bez obzira sta ste zadovoljili ove gore uvijete![]()
jel Mozda ko zna kolko u puo Libar dodje tecaj D 44? D45?, D 47a, D 47b
Diverso (cijene danas):
D44 - 3300 kn
D45 - 3000 kn
D47A - 2500 kn

Pustimo zakon i propise....bar u nas..ja bi molija..ali kratko i jasno..jeli opce moguce dobit D45 i D48 na racun navigacije..??![]()
Fala...Hrvatska svakodnevnicaPriznat ce u kapetaniji da ga kao imate na racun navigacije ali na papiru ga necete dobit.
Znaci ako kompanija trazi papir morac cete odslusat tecaj.