• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

D 44, D 45, D 47a, D 47b, D 48

A jebiga ja sam se prijavia u prosloj godini ali jedan put nisam mogao i onda vise nije bilo mista tako da sam popusija tako da cu sada morati platiti 2500 kn.

Ja sam se isto prijavio prosle godine i 30.12. bio tecaj otisao, platio 1500, a mislio odustat, ali hvala Bogu nisam i sad kad vidim novu cijenu bolje što nisam.

Da se konacno maknete od tih Diversa, SSMa i ostalih, ako se vecina makne, vratit ce stare cijene, iste onakve kakve imaju ovi...

P.O.U. Libar

Ja u 8 mjesecu prosle godine zovem Jadroplov za plaganje GMDSSa i rekli mi 3500 kuna, u Diversa 4500, Libar 3500, a SSM mi opali 7000 kuna kao nemaju kandidata i ja bi bio sam. Ja im govorim da su ostali osjetno jeftiniji, a koza za telefonom mi rece kako su oni zamislite "najbolji" i "najkvalitetniji" za razliku od konkurencije. Ja im se zahvalio i otisao u Jadroplova, bili mi najbrzi.

Last edited by a moderator:
D 48 zastita okolisa se ne dobiva navigavijom. Potrebni je odslusat tecaj. Info iz ministarstva. Nikakva navigacija se tu ne prizna

D 48 zastita okolisa se ne dobiva navigavijom. Potrebni je odslusat tecaj. Info iz ministarstva. Nikakva navigacija se tu ne prizna

Poštovani,

U pravilniku o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca Članak 133. Stavak 2. BRM ili BTM vam se ne priznaje jer je izdan u Indiji.

D 48 - sprečavanje onečiÅ¡ćenja okoliÅ¡a

Članak 133.

(1) Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti - Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a.
Dakle ne morate ishoditi potvrdnicu niti odsluÅ¡ati tečaj.

S poštovanjem

Roko Mrvica

Evo ovo je info iz ministarstva dobiven jutros. E sad vi meni recite kako to da ova država koja je nazovi potpisnica STCW konvencije ne priznaje brevete rađene po istoj zato Å¡to nisu rađeni u EU???

NE znam za Vas al aj bi mogo sročit jedan lijepi mail pa poslat po IMO i EU mailovima čisto da vidimo da li je ovo Å¡to naÅ¡i rade protuzakonito i ko tu koga jebe.

Lp, Igor :kafa

Poštovani,

U pravilniku o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca Članak 133. Stavak 2. BRM ili BTM vam se ne priznaje jer je izdan u Indiji.

D 48 - sprečavanje onečiÅ¡ćenja okoliÅ¡a

Članak 133.

(1) Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti - Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a.
Dakle ne morate ishoditi potvrdnicu niti odsluÅ¡ati tečaj.

S poštovanjem

Roko Mrvica

Evo ovo je info iz ministarstva dobiven jutros. E sad vi meni recite kako to da ova država koja je nazovi potpisnica STCW konvencije ne priznaje brevete rađene po istoj zato Å¡to nisu rađeni u EU???

NE znam za Vas al aj bi mogo sročit jedan lijepi mail pa poslat po IMO i EU mailovima čisto da vidimo da li je ovo Å¡to naÅ¡i rade protuzakonito i ko tu koga jebe.

Lp, Igor :kafa

Ne morate ishodit potvrdnicu niti odslusat tecaj ali ako Vas neka kompanija pita D48 morate odslusat tecaj bez obzira sta ste zadovoljili ove gore uvijete :udriglavom

ne morate ishodit potvrdnicu niti odslusat tecaj ali ako vas neka kompanija pita d48 morate odslusat tecaj bez obzira sta ste zadovoljili ove gore uvijete :udriglavom

a znate da uvik sve traze. Nema druge nego odslusat..barem je neograniceno...1500 kuna dodje te traje 1 dan...sto je tu je..

jel Mozda ko zna kolko u puo Libar dodje tecaj D 44? D45?, D 47a, D 47b

D45 i D47b

diverso: 3000 i 2500 (eventualno 10% na treći brevet - izdaju samo potvrdnicu)
ssm: 500 eur i 450 eur (20% ko je već neÅ¡to polaga u njih - popust za članove - idaju potvrdnicu i MCA certifikat)
libar: ako se ne varam 3800 i 2750 - nisam siguran jer sam odma vidio da su skuplji)
antipiros: ne držimo. poslje zove (prekasno) i kaže ipak držimo. nisam pitao cijenu ;)

D45 i D48

D45 i D48

Pustimo zakon i propise....bar u nas..ja bi molija..ali kratko i jasno..jeli opce moguce dobit D45 i D48 na racun navigacije..??:hihi

Pustimo zakon i propise....bar u nas..ja bi molija..ali kratko i jasno..jeli opce moguce dobit D45 i D48 na racun navigacije..??:hihi

Priznat ce u kapetaniji da ga kao imate na racun navigacije ali na papiru ga necete dobit.
Znaci ako kompanija trazi papir morac cete odslusat tecaj.

Back