• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

D 44, D 45, D 47a, D 47b, D 48

krizica

Chief Officer
kad se mogu polagat? po pravilniku su to potvrdnice koje vride unlimited. a ovi nasi ECDIS ,htm, brm.. vride 5 godina.iz adria mare. dali su to isti ti tecajevi, ili su ovo nekI posebni?

kad se mogu polagat? po pravilniku su to potvrdnice koje vride unlimited. a ovi nasi ECDIS ,htm, brm.. vride 5 godina.iz adria mare. dali su to isti ti tecajevi, ili su ovo nekI posebni?

D45 - Upravljanje ljudskim potencijalima na zapovjedničkom mostu
D48 - Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a
D47A i D47B su ti Bridge Team Management, s tim da su ti A i B radna i upravljačka razina.
D44 - ECDIS (moraš imat ovaj ECDIS od 40 sati po MLC)

A i čuo sam da mi koji imamo godinu dana navigacije mozemo od Nove godine uzeti potvrdnice sa faxa za brevete D45 i D48 i u kapetaniji dobiti besplatno te brevete, sad koliko je istina neznam, treba sve provjeriti.

D45 - Upravljanje ljudskim potencijalima na zapovjedničkom mostu
D48 - Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a
D47A i D47B su ti Bridge Team Management, s tim da su ti A i B radna i upravljačka razina.
D44 - ECDIS (moraš imat ovaj ECDIS od 40 sati po MLC)

A i čuo sam da mi koji imamo godinu dana navigacije mozemo od Nove godine uzeti potvrdnice sa faxa za brevete D45 i D48 i u kapetaniji dobiti besplatno te brevete, sad koliko je istina neznam, treba sve provjeriti.

Za D48, kaže lipo članak 133., a provjereno na lk split, soba 11, da ja dovoljno 6 miseci navigacije do 2016g.

Za D48, kaže lipo članak 133., a provjereno na lk split, soba 11, da ja dovoljno 6 miseci navigacije do 2016g.

da pise u clanku ,133 da ko ima NAVIGACIJE do 31.6.2016. sest mj. moze obnovit svjedodjbe o osposobljenosti bez ishodjenja potvrdnice SPRECAVANJE ONEC.MORSKOG OKOLISA. A NE DA DOBIJE TU POTVRDNICU.

da pise u clanku ,133 da ko ima NAVIGACIJE do 31.6.2016. sest mj. moze obnovit svjedodjbe o osposobljenosti bez ishodjenja potvrdnice SPRECAVANJE ONEC.MORSKOG OKOLISA. A NE DA DOBIJE TU POTVRDNICU.

PiÅ¡e OBNOVITI ILI STEĆI Svjedodžbe za časnike.
Å to bi možda značilo da se more na poručnički bez toga do 2016.

Članak 133.
(1) Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a.

da al ce to bit naglaseno u svjedodzbi. ko npr. nema ECDIS to ce pisat ka ogranicenje. ili neki drugi od navedenih tecajeva.

da al ce to bit naglaseno u svjedodzbi. ko npr. nema ECDIS to ce pisat ka ogranicenje. ili neki drugi od navedenih tecajeva.

ECDIS ti je od sljedeće godine brevet, samo da ministarstvo to usaglasi, a to sigurno ide od Nove godine!

kad krecu ovi breveti po nasem sistemu? ja imam BTM I ECDIS OD ADRIAMARE.AL TO JE OBICNA POTVRDA.BEZ SLIKE.BEZ IKAKVE OZNAKE D..NESTO. I SAMO NA ENGL. A OVI BI TRIBALI BITI DVOJEZICNI.ENGL.HRV.

Pozdrav kolege.

Imao sam neka pitanja u vezi novog Pravilnika i novih breveta. Na žalost, na Kapetaniji mi se javljaju na telefon a ja sam na brodu tako da ne mogu otići pitati.
Danas sam naÅ¡ao odogovor na pitanja u vezi novih breveta u Pravilniku u članku 133. Pitaje je samo kako kapetanije tumače pravilnik
Nisam pročitao cijelu temu. Tako da ako je netko ovo neć napisao, zamilio bi administratora da pobriÅ¡e moj post.

Dobro more!

Članak 133.

(1) Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a.

(2) Pomorac koji je do dana stupanja na snagu ovog Pravilnika stekao odgovarajuću izobrazbu iz upravljanja ljudskim potencijalima pri učiliÅ¡tu u Republici Hrvatskoj ili državama članica EU ili državama članica EGP može obnoviti ili steći odnosnu svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 17., 18., 19., 20., 21., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima na zapovjedničkom mostu odnosno bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima u strojarnici.

(3) Pomorac koji je do dana stupanja na snagu ovog Pravilnika stekao odgovarajuću izobrazbu iz rukovođenja, upravljanja posadom i unapređenja timskog rada na brodu pri učiliÅ¡tu u Republici Hrvatskoj ili državama članica EU ili državama članica EGP može obnoviti ili steći odnosnu svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 17., 25. i 31. bez ishođenja Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina.

(4) Pomorac koji je do dana stupanja na snagu ovog Pravilnika stekao odgovarajuću izobrazbu iz rukovođenja, upravljanja posadom i unapređenja timskog rada na brodu pri učiliÅ¡tu u u Republici Hrvatskoj ili državama članica EU ili državama članica EGP može obnoviti ili steći odnosnu svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 18., 20., 21., 34. i 35. bez ishođenja Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – upravljačka razina.

(5) Pomorac koji je do dana stupanja na snagu ovog Pravilnika stekao odgovarajuću izobrazbu iz koriÅ¡tenja elektroničkog prikazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS) pri učiliÅ¡tu u Republici Hrvatskoj ili državama članica EU ili državama članica EGP može obnoviti ili steći odnosnu svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 15., 16., 17., 18., 19., 20. i 21. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – KoriÅ¡tenje elektroničkog prikazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS).

(6) Odgovarajuća izobrazba iz stavka 2,. 3., 4. i 5. ovog članka dokazuje se odgovarajućom potvrdnicom i programom izobrazbe sa nastavnim sadržajima koji je sukladan zahtjevima iz Priloga A OVOG Pravilnika.

Last edited:
kad krecu ovi tecajevi po hrv sistemu? pise u pravilniku da su to potvrdnice koje su unlimited. ima li ko kakvih novosti? ovi nasi BTM,Brm,ECDIS su na 5 godina sada.

kad krecu ovi tecajevi po hrv sistemu? pise u pravilniku da su to potvrdnice koje su unlimited. ima li ko kakvih novosti? ovi nasi BTM,Brm,ECDIS su na 5 godina sada.

potvrdnice tako je, znaci odslusas samo tecaj, ispita na luckoj nema...svi su unlimited.
vecina ucilista je krenula vec s njima ili su u procesu dobivanja rjesenja od strane ministarstva
lp

potvrdnice tako je, znaci odslusas samo tecaj, ispita na luckoj nema...svi su unlimited.
vecina ucilista je krenula vec s njima ili su u procesu dobivanja rjesenja od strane ministarstva
lp

Aha.dobro. a ovi moji BTM,ECDIS ..iz adriamare jel igraju kakvu ulogu?

ovisi o datumu izdavanja certifikata

a koji je datum to?
ja imam Adriamare, ali neki između... oni prvi su bili prekratki ,2 dana (pa je vetting pisao primjedbe), drugi su u trajanju od 4 dana (ne pise broj odlusanih sati) i treći najnoviji sa upisanim brojem sati i taj je ispravan sigurno samo sto ce ga se morat ici promijenit u ovu drzavnu formu breveta.

Ja imam taj drugi, od 4 dana, ali ne pise broj sati.

I na kraju koji je zadnji rok za povadit te ostale brevete....(D 44, D 45, D 47a, D 47b, D 48). Jedino BTM imam i to isto Adriamare...:confused:

a koji je datum to?
ja imam Adriamare, ali neki između... oni prvi su bili prekratki ,2 dana (pa je vetting pisao primjedbe), drugi su u trajanju od 4 dana (ne pise broj odlusanih sati) i treći najnoviji sa upisanim brojem sati i taj je ispravan sigurno samo sto ce ga se morat ici promijenit u ovu drzavnu formu breveta.

Ja imam taj drugi, od 4 dana, ali ne pise broj sati.

I na kraju koji je zadnji rok za povadit te ostale brevete....(D 44, D 45, D 47a, D 47b, D 48). Jedino BTM imam i to isto Adriamare...:confused:

ECDIS mi je od 5 dana.prosli misec odslusa. w BTM mi je od 2009 e

ECDIS mi je od 5 dana.prosli misec odslusa. w BTM mi je od 2009 e

posto imas ECDIS odslusan nakon supanja Pravilnika na snagu (tako skuzih po tvojoj prici) javit ce ti se netko iz
ucilista za daljnje upute ukoliko imaju tvoj kontakt a vjerojatno imaju...naglasavam da taj ECDIS koji imas je
po planu i programu Pravilnika - tako da mjesta panici nema.

BTM ti vrijedi 5 godina - kako i pise na certifikatu, nakon toga isto kao i ostali...odslusati, platiti (opet!),
i na kraju papir unlimited...

posto imas ecdis odslusan nakon supanja pravilnika na snagu (tako skuzih po tvojoj prici) javit ce ti se netko iz
ucilista za daljnje upute ukoliko imaju tvoj kontakt a vjerojatno imaju...naglasavam da taj ecdis koji imas je
po planu i programu pravilnika - tako da mjesta panici nema.

Btm ti vrijedi 5 godina - kako i pise na certifikatu, nakon toga isto kao i ostali...odslusati, platiti (opet!),
i na kraju papir unlimited...

da.to je novi ecdis od 5 dana. Ma te potvrdnice mi trebaju za produzit kapetanski brevet. Da mi ne pisu ogranicenja. Pa neka zastita okolisa? Ima li ko cijene ovih tecajeva?

da.to je novi ecdis od 5 dana. Ma te potvrdnice mi trebaju za produzit kapetanski brevet. Da mi ne pisu ogranicenja. Pa neka zastita okolisa? Ima li ko cijene ovih tecajeva?

Zastita okolisa D48 je 1500kn ali ju ne trebate polagat je Vam se to prizna jer imate preko 12mj navigacije. Necete ju dobit ali ce Vam kapetanija priznat. Ako firma trazi treba ic polagat. Iduci ponedjeljak je u DIversu u ST D48 i ima jos mjesta kako sam vidio...

zastita okolisa d48 je 1500kn ali ju ne trebate polagat je vam se to prizna jer imate preko 12mj navigacije. Necete ju dobit ali ce vam kapetanija priznat. Ako firma trazi treba ic polagat. Iduci ponedjeljak je u diversu u st d48 i ima jos mjesta kako sam vidio...

sto se ne slusaju samo ovi tecajevi..?

Back