Crude oil tankers

Imam frenda na Steni, zadovoljan je. Cif kuverte, 3 doma 3 na brodu, na permanentu je i kaze da je to to. Jebiga, traze odredjeno iskustvo na kemiji. Kako ga steci ako svi traze vec iskusne, pa ja upitao da mi objasne meni kao coviku iz makine di bi se ja to moga izgubiti po makini koji dolazim sa kontejnerasa od 37000 HP ? Pa ovo , pa ono. Nabijem i njih i vodenu brtvu:)))))))))))))))))))

Imam frenda na Steni, zadovoljan je. Cif kuverte, 3 doma 3 na brodu, na permanentu je i kaze da je to to. Jebiga, traze odredjeno iskustvo na kemiji. Kako ga steci ako svi traze vec iskusne, pa ja upitao da mi objasne meni kao coviku iz makine di bi se ja to moga izgubiti po makini koji dolazim sa kontejnerasa od 37000 HP ? Pa ovo , pa ono. Nabijem i njih i vodenu brtvu:)))))))))))))))))))

Malo mi je falilo da im kazem da bi im najradije ugurao glave u scrubber, usput vuka za usi i mjerio temperaturu u zicigu;)Sto ces, isprovocirala me ta njihova teznja za pizdarijama, ajmo ih tako nazvati;)

Je, to je najgori odgovor...svi zele iskustvo...mladog zapovjednika sa 30 godina iskustva...NEMOGUCE...
inace, to iskustvo se mora stec'...ja se pokusavam uvalit na shuttle tankere...dakle, taj posal vec radim, uz jedinu razliku sta su to DP brodovi...ma nema sanse...nece da te uzmu ni za training...

Je, to je najgori odgovor...svi zele iskustvo...mladog zapovjednika sa 30 godina iskustva...NEMOGUCE...
inace, to iskustvo se mora stec'...ja se pokusavam uvalit na shuttle tankere...dakle, taj posal vec radim, uz jedinu razliku sta su to DP brodovi...ma nema sanse...nece da te uzmu ni za training...

zvalo me prosle godine za shuttle tanker Aberdeen koji krca teret u Captain's Oilfieldu u North Sea. Ugovor 6 tjedana, no placa u GBP pa ne zvuci bas odlicno.

tocno NMM! trazili su 2/O i bio sam ih odbio bez razmisljanja jer sam se vec bio ostavio tankera. za informaciju, u octobru sam zadnji puta bio u kontaktu trazili su 2/O i C/O SDPO.

probajte na
http://www.gefo-online.com/company/index.html
evo ja sam prvi put ovde na kompaniji
izgleda ok,mali kemikalci,dobro odrzavani,ugovor za oficire 2on 2off
placa prvom 220eur na dan,trade area sjeverna europa
oficiri poljaci posada filipinci.koliko znam sam jedini hrvat,ali probajte kontaktirat firmu,izgleda da im fali ljudi koliko cujem na brodu.
dobra srica:)

placa je samo na brodu.placaju i zdrastveno.sto se tice place nije naj,ali ko ne zeli u usa,afriku ili arabiju ovo je ok.kratak ugovor,normalne zemlje pa ako zatreba doma si za jedan dan,porti isti,navigacije kratke pa te izvalja max jedan dan,kad se uvalis budes na istom brodu i dogovaras se sa svojom smjenom kad ces na brod(bio sam na jednom coasteru 14 ugovora),nema stresa jer znas brodske probleme,bagaje ostavis na brodu i putujes sa rucnom prtljagom.ovde sam tek 10tak dana ali mi kompanija izgleda ok.pa ako komu pase neka ih kontaktira.crewing agencija za poljake je ahlers,a ja sam dosao priko globtika(priko tri ruke:) najbolje ako nekomu pase nek kontaktira direktno gefo(vidi prijasnji post) i vidi kakva je situacija.
meni je ok.a sve ima svoje pluseve i minuse

i jos jedna dobra stvar.na coasterima je secondo safety,a barba security officer.tako ti ostane samo cargo i kuverta.naravno nema terca.

Sanko line

Sanko line

Evo jos jedna adresa...Sanko line Rotterdam (tj, njihova agencija koja krca na Sanka - inace, oni prikupljaju podatke o ljudima,rade intervjue pa onda salju u Tokio koji donose konacnu odluku - nesto kao MOL i NYK) .
Inace, ne uzimaju nase kadete (pouzdano, a za oficire nisam siguran..tko zeli,neka proba...imaju bulkove i tankere...
sankorotterdam@sankoline.nl
Kontakt osoba:
Luc Zeelenberg
SANKO KISEN (EUROPE) B.V. - ROTTERDAM

Slew of new tankers will push rates
down: DVB
Freight rates for oil tankers are expected to come under significant pressure this year as nearly 300 new oil tankers, or
47 million deadweight tons of shipping capacity, are due for delivery globally, DVB Bank S.E. said Monday.
Very Large Crude Carriers and Aframaxes are "in a more vulnerable position" compared with other tankers, the Dutch
bank said in a report. Over 70 VLCCs and 114 Aframaxes are expected to be completed in 2009, while 66 Suezmaxes
and 46 Panamaxes will be added, it added.
This is nearly double the number completed in 2008 when 164 vessels, or 8.161 million deadweight tons, were added,
the bank said. Ship order cancellations may not be large this year as most of the vessels due for delivery in 2009-2010
were ordered in 2006-2007, it added.

i jos jedna dobra stvar.na coasterima je secondo safety,a barba security officer.tako ti ostane samo cargo i kuverta.naravno nema terca.

Je li znas kolika je placa sekondu palube i da li su svi ti brodovi ispod 3000 bt. Probao bi se pribaciti sa vlcc na ovakve brodove di bi moga napredovati obzirom da nemam visu..

Ekipa zivili,
od ekipa sta navigaje na tankerima u pravilu na crude oil-u imaju uvik vece place nego na product tankerima, mene zanima jeli to tocno ili se tako potrefilo kod moje ekipe?
Iden sa putnickih na tankere pa me zanima.

Fala Vp!

STA sve treba napraviti za ukrcaj na seatrans.zvao sam gospodina u rijeku i pricao snjim nekoliko puta i nista.
molim vas za pomoc zvao sam 13 agencija za ukrcaj trenutno i nista.svi kukaju da nemaju ljudi a kad zoves i MOLIS za ukrcaj onda govore javit cemo vam.I ZAR TO NIJE CUDNO.
kod kuce sam godinu dana i nista pa vas molim za pomoc.
seatrans koliko sam cuo trebaju ljude pa sam zvao i kaze da imuju dovoljno ljudi.
ljudi pomagajte jer sam pokuso sve i nista.
.kormilar sam.
P.S. nije mi problem i godinu dana biti na brodu nije mi prvi put samo zelim ic radit.
ljudi pomagajte

Back